? مواد لازم :
برنج =3 پيمانه
پياز سرخ شده =نصف پيمانه
قارچ =150 گرم ( حدود 12 عدد کوچک خرد و تفت داده شده)
زرده تخم مرغ =3 عدد
بادمجان =3 عدد متوسط ( حلقه و سرخ شده و روغن اضافي آن در يک صافي گرفته شود)
ماست=1 پيمانه( مي توان در همه موارد بالا ، از پيمانه پلوپز استفاده کرد)
روغن مايع=نصف پيمانه
نمک و فلفل=به مقدار لازم
روغن اضافي براي سرخ کردن مواد به اندازه کافي
? طرز تهيه :
برنج را خيس کرده ، آبکش مي کنيم و اصطلاحا" زنده بر مي داريم. زرده هاي تخم مرغ را با مقداري نمک و کمي زعفران با قاشق به هم زده ، ماست را اضافه مي کنيم ( احتياج نيست آب آن رفته باشد ) ، سپس 3قاشق غذا خوري روغن را اضافه مي کنيم تا برنج ها به هم نچسبد. حدودا" يک سوم از برنج آبکش شده را در مايع ته چين مي ريزيم ؛ اين مخلوط نبايد زياد شل يا سفت باشد . ته قابلمه تفلون را چرب مي کنيم ( 2 قاشق غذا خوري ) از مايع ته چين آماده شده کف آن مي ريزيم ، مواد ريخته شده را با ته قاشق کاملا" صاف مي کنيم سپس بادمجان سرخ شده را روي قسمت زعفراني قرار مي دهيم ، بعد دوباره مقداري برنج سفيد روي قارچ سرخ شده با کمي آب ليمو ( براي اين که سفيد بماند) مي ريزيم ، روي آن قارچ پياز سرخ کرده ريخته و در آخر بقيه برنج سفيد را مي ريزيم و با پشت قاشق کاملا" صاف مي کنيم و فشار مي دهيم.
قابلمه را روي گاز با شعله زياد قرار مي دهيم ، هنگامي که صداي روغن به گوش رسيد شعله را کم کرده، يک شعله پخش کن مي گذاريم تا به مدت 40 دقيقه دم بکشد . پس از اينکه کاملا" پخت ، روي آن را با پياز سرخ کرده ، زعفران و زرشک سرخ شده تزئين مي کنيم.
در اين غذا موادي به کار رفته که در دسترس همه مي باشد و حتما در منزل شما نيز موجود است .اين غذا داراي سبزيجات زياد است و اگر کم روغن تهيه شود براي همه سنين مناسب خواهد بود و ضمنا از نوع آشپزي هاي بدون گوشت و کم هزينه است .
اگر پيمانه هاي برنج را 120 گرم بگيريم ، براي سرخ کردن پياز 2 قاشق غذا خوري روغن به کار ببريم ، از ماست با چربي متوسط 5/2% استفاده کنيم و پس از سرخ کردن بادمجان روغن آن را بگيريم ، کل غذا محتوي 2300 کالري است و اگر 5 نفر به طور مساوي از آن ميل کنند ، هر نفر فقط حدود 500 کالري از غذا دريافت خواهد کرد ؛ دقت کنيد چون کليه مواد آن بايد سرخ شود ، از حداقل ميزان روغن استفاده کنيد و براي سرخ کردن ، روغن مايع را زياد حرارت ندهيد.
منبع: www.vista.ir
ae