جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
شنگ پلو
-(7 Body) 
شنگ پلو
Visitor 736
Category: دنياي فن آوري
«شنگ» ازجمله گياهاني است که به‌صورت خودرو در مناطق کوهستاني ايران رشد مي‌کند.
اين گياه به لحاظ ظاهري، فرمي شبيه تره دارد ولي طعم آن با تره تفاوت داشته و کمي هم ترش‌مزه است.اين سبزي را به‌صورت خام در سبزي‌خوردن و همچنين به‌صورت پلوي مخلوط نيز مورد استفاده قرار مي‌دهند؛ البته بعضي‌ها هم از آن در اين پلوي مخلوط همراه سبزي‌هاي خودروي ديگر بهاري مثل قازياغي استفاده مي‌کنند. اين روزها مي‌توانيد «شنگ» و«قازياغي» را در سبزي‌فروشي‌ها و ميادين تره‌بار پيدا کنيد.

? مواد لازم براي 5 نفر:
 

- برنج؛ 3 پيمانه
- پياز؛ يک عدد
- گوشت قيمه‌اي؛ نيم کيلوگرم
- شنگ؛ نيم کيلوگرم
- پودر زعفران؛ نوک قاشق چاي‌خوري
- زردچوبه؛ يک قاشق چاي‌خوري
- نمک؛ به مقدار لازم
- روغن؛ به مقدار لازم براي سرخ‌کردن

شنگ پلو

? روش تهيه:
 

1) ابتدا برنج را شسته و به همراه مقداري نمک در کاسه‌اي حاوي آب به مدت چند ساعت خيس کنيد. در اين فاصله، شنگ‌ها را پاک کرده و پس از شستن به‌صورت ريز خرد کنيد؛ سپس در سبدي بريزيد و اجازه دهيد تا آب اضافي آن خارج شود.
? نکته: شنگ را بايد مانند تره پاک کنيد؛ يعني تنها کافي است کمي از سر و ته آن را کوتاه کنيد.
2 ) گوشت را هم پاک کرده و به‌صورت قيمه‌اي خرد کنيد. سپس تکه‌هاي گوشت را در سبدي بريزيد و زير شير آب سرد بشوييد. حالا مدتي صبر کنيد تا آب اضافي آن نيز خارج شود. پياز را نيز پوست کنده و به‌صورت خلالي خرد کنيد.
3) در يک تابه گود مقداري روغن بريزيد و روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد. پس از داغ‌شدن روغن، پياز را اضافه کرده و تفت دهيد تا کمي تغييررنگ پيدا کند. سپس زردچوبه را ريخته و 3دقيقه ديگر سرخ‌کردن را ادامه دهيد تا طعم خاص آن از بين برود. پس از آن، نوبت اضافه‌کردن زعفران است. براي اين منظور، ابتدا پودر زعفران را داخل کمي آب جوش حل کرده و سپس به مخلوط پيازداغ اضافه کنيد.
4) مرحله بعدي اضافه‌کردن گوشت است. تکه‌هاي گوشت را به اندازه‌اي همراه با پيازداغ تفت دهيد که تغييررنگ پيدا کنند. پس از آن، يک ليوان آب جوشيده را در تابه ريخته و در آن را بگذاريد تا گوشت کاملا بپزد. پس از پختن گوشت، آن را کنار بگذاريد.
5) قابلمه‌اي آماده کرده و تا نيمه از آب پر کنيد، سپس روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد تا آب به جوش آيد. پس از آن، برنج را به همراه شنگ خردشده اضافه کرده و صبر کنيد تا برنج در آب جوشيده و آماده آبکش‌کردن شود.
? نکته: باتوجه به اينکه سبزي شنگ بافت ضخيمي دارد، بايد آن را همزمان با برنج در آب درحال جوش بريزيد تا با نيم‌پز شدن برنج، شنگ هم بپزد.
6) وقتي برنج و شنگ به مقدار لازم جوشيد، آن را در سبدي آبکش کنيد. سپس داخل قابلمه کمي روغن بريزيد و چند تکه نان يا چند برش سيب‌زميني ته ‌قابلمه بچينيد.
?نکته: شما مي‌توانيد براي ته‌ديگ اين غذا از چند برگ کاهو استفاده کنيد. ته‌ديگ کاهو بسيار ترد و لذيذ خواهد شد.
حالا برنج مخلوط را روي ته‌ديگ بريزيد و روي شعله اجاق‌گاز قرار دهيد. پس از گذشت چند دقيقه، مقداري کره آب شده يا روغن را به همراه کمي آب روي برنج بريزيد و بگذاريد دم بکشد. در پايان، مخلوط گوشت را گرم کنيد، سپس برنج را در ظرف موردنظر بکشيد و مخلوط گوشت را روي آن بريزيد.

? روش ديگر:
 

اين برنج مخلوط را به‌صورت کته نيز مي‌توانيد درست کنيد؛ به اين صورت که مخلوط برنج و سبزي را به همراه روغن در قابلمه‌اي حاوي 4 پيمانه آب بريزيد و پس از اينکه آب آن تمام شد، مانند کته دم کنيد.
منبع: www.vista.ir
ae
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image