رشتهپلو ازجمله غذاهاي اصيل ايراني است که درواقع جزء غذاهاي مناسبتي به حساب ميآيد و زمان پخت آن نيز معمولا شب عيد است.
اغلب خانوادههاي ايراني براي روز اول عيدشان رشتهپلو ميپزند. سال پيش ما به طرزپخت رشتهپلويي رايج پرداختيم ولي امسال قصد داريم رشتهپلويي متفاوت را آموزش دهيم؛ البته تنها تفاوت اين رشتهپلو با نوع رايج اضافهکردن لوبيا چشمبلبلي به آن است.
? مواد لازم:
250 گرم رشتهپلويي
نيمکيلوگرم يا 4 پيمانه برنج
150 گرم لوبيا چشمبلبلي
500 گرم گوشت ران (قيمهاي خرد شود)
200 گرم خرما
100 گرم کشمش پلويي
يکدوم قاشق چايخوري سرخالي زعفران سائيدهشده
يک عدد پياز متوسط
? طرز تهيه:
1)برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمک خيس کنيد. سپس داخل قابلمه مناسبي مقدار کافي آب بريزيد و روي حرارت زياد اجاقگاز قرار دهيد تا جوش بيايد.
بعد از آن برنج را به آب درحال جوش اضافه کنيد و به قدري حرارت دهيد تا کمي نرم شود. در اين زمان رشتهها را از هم جدا کرده و داخل قابلمه حاوي برنج درحال جوش بريزيد.
حالا کمي صبر کنيد تا رشتهها نيز نرم شود، سپس برنج را همراه رشته در يک سبد آبکشي کنيد.
2) در قابلمه ديگري حدود 2 تا 3 ليوان آب بريزيد و لوبيا چشمبلبلي [خواص لوبيا] را به آن اضافه کنيد. حدود نيم ساعت يا کمي بيشتر صبر کنيد تا لوبيا کاملا بپزد ولي مراقب باشيد له نشود. پس از پايان پخت لوبيا، آن را داخل سبدي آبکشي کنيد.
ـ نکته: براي پخت لوبيا، بهتر است آب را به اندازهاي بريزيد که تا پايان پخت، آب آن نيز تمام شود تا ديگر مجبور نباشيد آب اضافي آن را بيرون بريزيد.
3) حالا در يک قابلمه بزرگ کمي روغن بريزيد و چند تکه نان يا چند برش سيبزميني ته قابلمه بچينيد.
سپس مخلوط برنج و رشته را به وسيله کفگير داخل قابلمه ريخته و مقداري از لوبيا چشم بلبلي پخته را نيز به صورت لايهاي روي آن بريزيد. اين کار را به صورت لايهلايه آنقدر ادامه دهيد تا مواد تمام شود، سپس برنج مخلوط را به روش معمول دم کنيد.
4)در اين فاصله زماني تا دمکشيدن برنج، ابتدا گوشت قيمهاي را شسته و در سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود، سپس پياز را نيز بشوييد و به صورت خلالي خرد کنيد.
پس از آن، در تابهاي مقداري روغن بريزيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا داغ شود، بعد پياز را در آن تفت دهيد. در مراحل پاياني سرخشدن پياز، گوشت قيمهاي را نيز به آن اضافه کنيد و تفت دهيد.
5) پودر زعفران را در مقداري آب جوشيده حل کرده و به مخلوط گوشت و پياز بيفزاييد. زير حرارت را کم کنيد و بگذاريد گوشت بپزد.
از طرف ديگر، در يک تابه کوچک حدود 2 قاشق غذاخوري روغن بريزيد و خرماي هستهگيري شده را همراه کشمش در آن تفت دهيد. [خواص خرما]
6) بعد از دمکشيدن برنج، آن را در ديسي کشيده و مخلوط گوشت و خرما و کشمش را روي آن بريزيد.
ـ نکته: شما ميتوانيد کشمش و خرما را هنگام دمکردن برنج در گوشهاي از آن ريخته و با برنج دم کنيد.
منبع: www.vista.ir
ae