? مواد لازم براي 4نفر:
- 275 گرم يا يک و يکدوم پيمانه برنج باسماتي
- 3 پيمانه آب
- 40 گرم يا 3 قاشق سوپخوري کره
- 175 گرم يا يک و يکدوم پيمانه باقالاي تازه و ريز
- 6 قاشق سوپخوري شويد تازه خرد شده
- يک قاشق چايخوري دارچين
- يک قاشق چايخوري زيره سبز
- نصف قاشق چايخوري زعفران ساييده شده
- نمک به مقدار لازم
- مقداري شويد تازه براي تزئين
- يک قاشق چايخوري پودر فلفل قرمز
? طرز تهيه:
1) قابلمهاي را آماده کرده و برنج را همراه با آب در آن بريزيد. مقدار کمي نمک هم به آن اضافه کنيد. سپس قابلمه را روي حرارت قرار دهيد تا آب آن به جوش آيد. پس از آن، مدت 10 دقيقه صبر کنيد تا برنج کاملا در آب بجوشد؛ سپس آن را در سبدي آبکش کنيد.
2) قابلمه ديگري آماده کرده و يکسوم از کره را در آن بريزيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا آب شود. سپس کف قابلمه را با لايهاي از برنج آبکششده پوشانده و يکچهارم از ميزان باقالا و مقدار کمي شويد تازه خرد شده را روي آن بريزيد.
3)حالا لايه ديگري از برنج را روي شويد ريخته و همينطور ريختن مواد را بهصورت لايهلايه ادامه دهيد تا مواد به پايان برسد؛ البته لايه پاياني بايد برنج باشد. نصف استکان آب داخل برنج بريزيد، سپس قابلمه را به مدت 8دقيقه روي اجاقگاز قرار دهيد.
4)پس از اين مدت، باقيمانده کره را آب کرده و روي برنج بريزيد. در پايان، دارچين، زيره و فلفل قرمز را روي برنج بپاشيد و دمکني را روي قابلمه بگذاريد.
حرارت اجاقگاز را پايين آورده و 25 تا 30 دقيقه صبر کنيد تا برنج دم بکشد. از طرفي ديگر، پودر زعفران را در آب حل کرده و مقداري برنج را به آن آغشته کرده و پس از کشيدن برنج، سطح آن را با برنج زعفراني و چند برگ شويد تازه تزئين کنيد.
? نکته: در اين باقالاپلو از باقالاي خام استفاده شده است؛ اگرچه باقالاي مصرفي خيلي ريز و زودپز است ولي اگر در پخت کامل آن مردد هستيد بهتر است باقالا را به صورت مجزا پخته و سپس لابهلاي برنج بريزيد.
منبع: www.vista.ir