? مواد لازم:
خيار ريز و قلمي=20 عدد
آب=2 ليتر
نمک=4/3 ليوان
جعفري،ريحان،ترخون=200 گرم
سير=15 تا 20 حبه
فلفل قرمز تند=تعدادي
تخم گشنيز نکوبيده=1 قاشق مرباخوري
? طرز تهيه:
ابتدا خيارها را با آب سرد شسته و خشک کنيد. در يک قابلمه آب و نمک را جوش بياوريد.وقتي جوش آمد از روي حرارت برداريد و بگذاريد خنک شود و به دماي محيط برسد. در يک شيشه تميز خيارها،جعفري،ريحان،ترخون،فلفل و حبه هاي سير(با پوست و قدري له شده)به همراه تخم گشنيز نکوبيده را بريزيد و از محلول آب و نمک روي خيارها را پر کنيد تا کاملا سطح خيارها را بپوشاند. سپس کاملا شيشه را محکم ببنديد و در دماي محيط خانه قرار دهيد. بعد از 4 تا 7 روز خيارشورها آماده است. بعد از آماده شدن شيشه را درون يخچال نگه داري کنيد. خيارشور اگر در هنگام عمل آوري در سايه نگهداري شود رنگ آن سبز مي ماند ولي اگر ظرف خيارشور را در مجاورت نور خورشيد قرار بدهيم رنگ آن روشن مي شود.
منبع:www.vista.ir
/ك