جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
گفتن « نه» مهارت مي‌خواهد
-(1 Body) 
گفتن « نه» مهارت مي‌خواهد
Visitor 267
Category: دنياي فن آوري
«نه» کلمه‌اي است که مي‌تواند جلوي هدر رفتن وقت، انرژي و سرمايه را بگيرد و حتي موفقيت را براي شما رقم بزند. به شرطي که بدانيد از آن کي و چگونه استفاده کنيد. متاسفانه مشکل اينجاست که خيلي از افراد توانايي استفاده از اين کلمه را به دليل علاقه کمک کردن به ديگران و گريز از ناراحت کردن آنها ندارند! اين‌طور مي‌شود که به همه جواب مثبت مي‌دهند و چون زير کوهي از مسووليت‌ها وظايف و فعاليت‌ها قرار دارند به ديگر وظايف مهم خود نمي‌رسند و وظايف بر عهده گرفته را به سرمنزل مقصود نمي‌رسانند و شكست مي‌خورند! يادگيري بيان «نه» براي آنکه بتوانيد کارهايي را که مناسب با ارزش و شخصيت شماست، انجام دهيد، لازم است!
نداشتن هدف، دليل اصلي بله گفتن به همه است! يکي از دلايلي که سبب مي‌شود برخي افراد قدرت «نه» گفتن نداشته باشند اين است که خود هدفي در زندگي ندارند و اهداف ديگران در غيبت هدف شخصي مهم‌تر به نظرشان مي‌رسد! وقتي فردي از شما کاري را درخواست مي‌کند براي اينکه ببينيد منطقي است به او «نه» بگوييد يا خير کافي است از خود بپرسيد «آيا اين کار مهم، ضروري و واجب است؟» «آيا با ارزش‌هاي من در تضاد نيست؟» «آيا در جهت اهداف من است يا به من کمک مي‌کند سريع‌تر به اهدافم برسم؟» اگر جواب سوال‌تان «خير» بود پاسخ شما هم بايد «نه» باشد!

جواب منفي و آزادي بيشتر
 

جواب منفي دادن به درخواست‌هاي غيرضروري سبب آزادي بيشتر شما و رسيدن سريع‌‌ترتان به موفقيت مي‌شود. شما در اين صورت نيروي بيشتري براي تمرکز بر اهداف زندگي خود داريد. داشتن هدفي روشن و آگاهي به علم «نه» گفتن به موقع از هدر رفتن وقت، انرژي و سرمايه پيشگيري مي‌كند و سريع‌تر شما را به آينده روشن مي‌رساند.

3 اشتباه اساسي
 

رتبه‌بندي اولويت‌ها هم از پايه‌هاي موفقيت است اما ‌اکثر مردم وقتي مي‌خواهند کارهاي‌شان را رتبه‌بندي کنند يکي از 3 اشتباه بزرگ زير را مرتکب مي‌شوند:

1. فکر نمي‌کنند:
 

بسيارند آدم‌هايي که بدون فکر کردن کار و زندگي مي‌کنند و اولويت‌ها بين کارهاي روزانه‌شان فراموش مي‌شود و اکثرا آنها زندگي و كاري را دارند که نمي‌خواستند! در صورتي که به راحتي مي‌توانند کار و زندگي مورد علاقه‌شان را به دست آورند!

2. مسايل را پيچيده مي‌کنند:
 

برخي افراد با استفاده از سيستم هاي پيچيده و اعداد و ارقام سعي در اولويت‌بندي کارهايشان دارند. مثلا با A1، A2، B1 ، C2 و ... تلاش مي‌کنند به هر کار رتبه‌اي بدهند. اما حقيقت اينجاست که شما نمي‌توانيد هم‌زمان چند اولويت با هم داشته باشيد اگر فکر مي‌کنيد که اين امر امکان‌پذير است منطقي نيستيد و هنوز اولويت‌ خود را پيدا نکرده‌ايد!

3. اولويتي که انتخاب مي‌کنند با آنچه به دنبال‌اش هستند متفاوت است:
 

پيدا کردن اولويت و زندگي کردن در جهت رسيدن به آن دو چيز جداست. اينکه واقعا چه مي‌خواهيد و چگونه زندگي مي‌کنيد. مهم است و نشان مي‌دهد که اولويت حقيقي شما در زندگي چيست! اولويت شما آن چيزي است که به خاطر آن زندگي مي‌کنيد نه آنچه روي کاغذ مي‌آوريد.خيلي وقت‌ها ما روي کاغذ اولويتي را مشخص مي‌کنيم و در زندگي کمترين زمان را براي رسيدن به آن اختصاص مي‌دهيم.

چگونه اولويت صحيح را انتخاب کنيم؟
 

به کمک سه راه‌حل ساده مي‌توانيم از اشتباهات دور شويم و اولويت اصلي را در زندگي بيابيم!

1. هوشيار باشيد!
 

همين امروز يا طي همين هفته چند ساعتي وقت بگذاريد، با خود خلوت کنيد و بينديشيد که از کار و زندگي چه مي‌خواهيد و اولويت اصلي شما چيست!؟ چه چيزي از همه چيز براي شما در زندگي مهم‌تر است، مهم‌ترين هدف شما در زندگي چيست؟ دوست داريد زندگي شما شبيه به زندگي چه کسي باشد؟ به اين موضوعات فکر کنيد و جواب‌هايتان را روي کاغذ بياوريد.

 

2. اهداف‌تان را ساده و روشن بيان کنيد!
 

. وقتي اهداف‌تان را روشن کرديد، 3 تا 5 مورد را برگزينيد! سعي کنيد اهداف ساده و روشن باشد بعد از بين آنها يک هدف که مهم‌ترين است را انتخاب کنيد و سعي کنيد روي همان متمرکز شويد.

3. اولويت خود را زندگي کنيد!
 

اگر هدف شما در زندگي روشن باشد، دنبال کردن آن کار ساده‌تري خواهد بود. هر روز صبح چند دقيقه به اولويت خود فکر کنيد و براي رسيدن به آن ساعاتي در روز را به آن اختصاص دهيد. به عبارت ديگر هر روز زمان‌تان را به گونه‌اي برنامه‌ريزي کنيد که ساده‌تر بتوانيد به اهداف‌ و اولويت‌ خود برسيد.

منبع:www.salamat.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image