? مواد لازم:
مرغ 1عدد
برنج 4ليوان
کشمش قرمز1 ليوان
زرشک 1 ليوان
خلال پسته 1/2 يک دوم ليوان
خلال بادام 1 /2 يک دوم ليوان
مغز گردو 1/2 يک دوم ليوان
خلال پوست پرتقال يا نارنگي 1/3 ليوان
پياز 2 عدد
زعفران 1/3 قاشق چاي خوري
نمک زبر 1 مشت
روغن به مقدار نياز
زردچوبه 1/2 قاشق چاي خوري
مقداري شکر (در صورت نياز)
? ظروف و وسايل لازم:
يک قابلمه تقريبا 5 تا 6 ليتري، ماهي تابه
? طرز تهيه:
يکي دو ساعت قبل از شروع زرشک را در آب سرد خيس کنيد، بگذاريد تا خوب خيس بخورد. برنج را هم با آب گرم بشويد و در آب گرم بگذاريد خيس بخورد.
اينها (مرغ، خلال پوست پرتقال يا نارنگي، زرشک، کشمش) براي تزئين مرصع پلو است در نتيجه بايد قبل از شروع کردن پلو آماده باشند.
مرغ را به چهار پنج تيکه تقسيم کنيد و آنرا همراه با مقداري آب و نيم قاشق زردچوبه و يکي از پيازها که پوست کنيده ايد و خورد کرده ايد آب پز کنيد تا گوشت مرغ کاملا پخته شود. بگذاريد مرغ سرد شود، سپس استخوانها را جدا کنيد و مرغ را به قطعات کوچک تقسيم کنيد(نگاه کنيد به تصوير).
خلال پوست پرتقال يا نارنگي را اگر شيرين شده خريدهايد نيازي به شيرين کردن ندارد در غير اين صورت در اصطلاح آشپزي به اين روش، شيرين کردن خلال پوست پرتقال يا نارنگي ميگويند:
خلال را چند بار در آب خيس ميکنيد و بعد آب را خالي ميکنيد. در مرحله بعد بايد آنرا چند بار در آب يکي دو جوش بدهيد تا تلخي آن برود. معمولا سه بار بايد اين عمل را تکرار کنيد و مزه کنيد تا مطمئن شويد که تلخي خلال از بين رفته است.
پس از اينکه خلال شيرين شد (تلخي آن از بين رفت)، مقداري روغن در ماهي تابه بريزيد و روي آتش ملايم خلالها را در روغن داغ يکي دو چرخ بدهيد، يک قاشق سوپ خوري شکر به آن بيفزايد خوب مخلوط کنيد. وقتي خلال يک دست شد آنرا کنار بگذاريد تا بعد.
زرشک: پس از اينکه زرشک خوب خيس شد، آب آنرا تخليه کنيد نصف پياز را با روغن پياز داغ درست کنيد وقتي پياز طلائي رنگ شد حرارت را ملايم کنيد، زرشک را به آن بيفزايد يکي دو چرخ بدهيد. دقت کنيد زرشک نسوزد، اگر زرشک زياد سرخ شود ميسوزد و در نتيجه تلخ خواهد شد. اگر زرشک زياد ترش مزه بود ميتوايند با يک تا دو قاشق سوپ خوري شکر کمي آنرا شيرين کنيد.
کشمش: نصف پياز ديگر را هم پياز داغ درست کنيد و وقتي پياز طلائي رنگ شد، کشمش را هم با همان روش زرشک يکي دو چرخ در پياز داغ بدهيد تا آماده شود.
حالا وقتي که همه مخلفات تزئيني آماده شد برنج را در آب جوشان بجوشانيد و بعد آب کش کنيد، به همان روشي که چلو سفيد درست ميکنيد سپس چلو را دم کنيد.
هنگامي که چلو دم کشيد (معمولا 45 دقيقه تا يک ساعت) نصف از چلو، مرغ، زرشک و کشمش را با هم مخلوط کنيد و داخل ديس بريزيد.
يک قاشق روغن داغ را با زعفران مخلوط کنيد و از اين مخلوط براي خوش رنگ و بو کردن مقدار کمي از چلو استفاده کنيد اين مخلوط هم براي تزئين است.
مقدار باقيمانده چلو را روي مخلوط چلو و ديگر مخلفات بريزيد و به صورتي که در شکل ميبينيد در آوريد و با مخلفات باقيمانده به شکلي که در تصوير ميبينيد تزئين کنيد.
منبع:www.vista.ir /خ