جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
زن در جامعه هاي نخستين بشري
-(6 Body) 
زن در جامعه هاي نخستين بشري
Visitor 257
Category: دنياي فن آوري
انسان از همان دوران نخستين سنگي كه به كشف آتش و مرحله غارنشيني سكونت را اختيار كرد، زن در كنار او به جمع آوري ريشه هاي گياهان خوردني و روشن نگه داشتن آتش پرداخت و مردان به امر شكار مبادرت ورزيدند و زن در گردآوري دانه ها به كشف كشاورزي نايل آمد.
پس از اين مرحله خويشاوندي و زندگي اشتراكي به شكل ابتدايي پديدار شد. زنان با مراقبت از فرزندان سلطه خود را در محيط «خوني» اعمال و سرانجام، دوران مادر شاهي را به ارمغان آوردند.
انسان با روي آوردن به دامداري، كشاورزي و پيشه هاي ديگر، اقتدار و مالكيت خود را تثبيت و با بهره جستن از ابزار، سطح زندگي خود را گسترش داد و علاوه بر نياز خود به اندوخته هاي فراوان غذايي نيز دست يافت. او از اين امتياز بهره جسته و ديگران را به خدمت گرفت و بذر بهره كشي را از همانجا در ميان بشر كشت داد و پس از جنگهاي توسعه طلبانه و فتح سرزمينهاي فراوان، و تحصيل غنايم، اسيران را برخلاف گذشته به خدمت گرفت، و از كشتن آنان به خاطر فقر غذايي منصرف شد. در اين ماجرا، زنان و دختران، نقش بيشتر و حضور گسترده تري داشتند، علاوه بر كار در كارگاههاي آسيا كردن گندم، درحمل بار و خدمت به مرد نيز انجام وظيفه مي نمودند و چه بسا گاهي چون كالا خريد و فروش و يا مبادله مي شدند. در آن شرايط، از اختيار و اراده زن خبري به گوش نمي رسيد. حتي فرزندان زنان برده از آن مالك محسوب مي شدند و هيچگاه زن به استقلال و مالكيت و... خود نمي انديشيد، بلكه داشتن آزادي عمل و كسب شخصيت را در تصور و پندار خود نداشت. و اين شكل برده داري تا چند قرن بعد از ميلاد هم رواج داشت.[1]

پي نوشتها:

[1] - زن از ديدگاه ملتها، اديان و بزرگان جهان، دكتر احمد علي افتخاري، 1375، انتشارات مهشاد.

Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image