جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
آموزش گام به گام تنيس (6)
-(6 Body) 
آموزش گام به گام تنيس (6)
Visitor 306
Category: دنياي فن آوري

آموزش گام به گام تنيس (6)


 

چگونگي اجراي ضربه بک‌هند به شکلي قدرتمند
 

هيچکس اين را قبول ندارد که بک‌هند نوعي دعوت به مبارزه است. به‌همين دليل جملات «با بک‌هند حريفت بازي کن» و يا «سرويس خود را به بک‌کرت مقابل بزن» يکي از معمولي‌ترين بخش اندرزهاي مربيان به بازيکنانشان است. ضربه بک‌هند زياد قابل مقايسه با فورهند نيست چون بک‌هند در اکثر بازيکنان ضعيف‌تر است. آموزش بک‌هند دشوارتر است چون ضربه بک‌هند نيازمند درجه خاصي از قدرت، چرخش گريپ، حرکت پاي مطمئنن و يک مکانيسم ضربه عالي است.
با وجود تمام اين موارد شما مي‌توانيد بک‌هند خود را چنان توسعه دهيد که همانند فورهند به سلاح موثري براي آمادگي دفاعي شما تبديل شود. هدف اين است که حريفان و مربيان آنها به اين نتيجه برسند که «از بازي بک‌هند با شما دوري کنند» و يا «هرگز سرويسي را به بک‌هند شما نزنند».
روش‌هاي زيادي براي گريپ و حرکت راکت بک‌هند نسبت به فورهند وجود دارد. اگر شما تازه‌کار هستيد بايد با تمام 2 يا 3 گريپ بک‌هند و نيز طرحهاي حرکت راکت را براي پيدا کردن يک روش آسان‌تر و مناسب استيل بدن و نوع‌ بازي خود امتحان کنيد. اگر مدت نسبتاً طولاني تنيس بازي کنيد مي‌توانيد تغييرات کوچکي را در گريپ خود پيدا کنيد که باعث بهبود بک‌هند شما هستند.
کاري کنيد که بازيکن مقابل انتظار داشته باشد ضربه شما به ناحيه خاصي برود سپس به سمت ديگري از زمين ضربه بزنيد ، همچنين طوري از ترکيب فورهند و بک‌هند استفاده کنيد که حريف مجبور باشد نقاط بسياري از زمين را پوشش دهد
اکثر بازيکناني که بک‌هندي را ايجاد کرده‌اند که صرفاً باعث زحمت آنان نمي‌شود از کار خود راضي‌اند، همزمان با بهبود تکنيک آنها متوجه مي‌شوند که بک‌هند مي‌تواند به اندازه فورهند در به دست آوردن امتياز موثر باشد البته وقتي که شما به يک بک‌هند مناسب دست يافتيد.
2 ضربه امتياز آورديد (فورهند و بک‌هند) که براي شما مهم خواهند بود. براي برد در بازي ضربات زميني خود را توسعه دهيد. کاري کنيد که بازيکن مقابل انتظار داشته باشد ضربه شما به ناحيه خاصي برود، سپس به سمت ديگري از زمين ضربه بزنيد. طوري از ترکيب فورهند و بک‌هند استفاده کنيد که حريف مجبور باشد نقاط بسياري از زمين را پوشش دهد. زماني که شما در شرايط مناسبي از فورهند، بک‌هند، والي و يا هر ضربه ديگري براي برد قرار داريد آن را اجرا کنيد. تمرينات مختلف فورهند و حرکات پا در قسمتهاي قبلي مي‌تواند در مورد بک‌هند نيز به کار رود.
ضربه‌بک‌هند تک دستي
قديمي‌ترين گريپ براي بک‌هند تک دستي گريپ بک‌هند شرقي است. در گريپ بک‌هند شرقي براي يک بازيکن راست دست مچ او بايد کمي از بالاي دسته به سمت‌ چپ مايل باشد (شکل 7-1) درمورد يک بازيکن چب دست نيز مچ او بايد کمي از بالاي دسته به سمت چپ مايل باشد ( شکل 7-2) فرض کنيد انگشت شست شما داراي 4 کنار بالا، پايين، داخل و خارج باشد.

(شکل 7-1 و 7-2)

 

آموزش گام به گام تنيس (6)

 

قسمت داخلي انگشت شست شما مي‌بايست در تماس با قسمت پشت دسته راکت باشد. مي‌توانيد شست خود را به شکل ديگري در طول گريپ بخوابانيد ولي تماس سطح داخلي آن با راکت ضروري است. در طول يک امتياز وضعيت انگشت شست ممکن است تغيير کند ولي آن قسمت از شست که گريپ را لمس مي‌کند نبايد دستخوش هيچ گونه تغييري شود. شما مي‌توانيد گريپ اروپايي را آزمايش کنيد (شکل 7-3) ولي بدون وجود ساعدي قوي اين گريپ زياد مفيد نيست. با يک گريپ اروپايي مچ شما در جهت بالاي دسته راکت قرار گرفته است. انگشت شست بايد بيشتر از پشت راکت حمايت کند چرا که مچ در پشت راکت نيست. مشت خود را طوري در طول پشت گريپ بگسترانيد که سطح داخلي آن در تماس مستقيم بوده و در طول ضربه در مقابل حرکت دسته راکت مقاومت کند.
 

(شکل 7-3)

 

آموزش گام به گام تنيس (6)


اگر شما از يک گريپ اروپايي براي ضربه فورهند استفاده مي‌کنيد (کمتر بازيکني از اين روش استفاده مي‌کند) نبايد گريپ خود را براي ضربه بک‌هند تغيير دهيد. برخي از موارد منفي اين روش اين است که گاهي انجام ضربه در هر سمتي از بدن ناراحت‌کننده است. دليل اين موضوع اين است که اين گريپ حد فاصل گريپ فورهند شرقي قديمي و بک‌هند است. بدون توجه به چگونگي گريپ راکت شروع به چرخش شانه‌ها و بردن راکت به عقب همزمان با ترک توپ از راکت حريف کنيد. ياد بگيرد زماني که براي ضربه حرکت مي‌کنيد آماده باشيد و تا آخرين ثانيه منتظر بمانيد. از دست غيرمسلط خود براي نگه داشتن راکت از گلوگاه آن استفاده کنيد. در طول يک سوئينگ کامل آن دست را کنار بکشيد و بعد از ضربه از آن براي تنظيم گريپ کمک بگيريد.
در زمان اجراي ضربه بک‌هند به صورت تک‌دستي (شکل 7-4) بازيکنان مبتدي بايد راکت را در يک خط افقي در اتفاع تقريبي کمر عقب بکشند. فکر کنيد در حال بيرون کشيدن يک شمشير از غلافش در سمت چپ خود هستند. بازيکنان بسيار حرفه‌اي مي‌توانند حرکت بردن راکت بالاتر از کمر و بعد پايين آوردن راکت قبل از فوروارد سوئينگ را به شکل يک حلقه اجرا کنند.
 

(شکل 7-4)

 

 

آموزش گام به گام تنيس (6)


3 مورد از وضعيتهاي ايستادن که براي فورهند ذکر شد در مورد بک‌هند نيز به کار مي‌رود. وضعيت بسته در برخي از ضربات مورد نياز است اما معمولا به عنوان يک انتخاب توصيه نمي‌شود. وضعيت نيمه باز براي ميانه زمين خوب است اما افرادي که از اين وضعيت استفاده مي‌کنند ممکن است آن را براي توليد نيرو مشکل‌ساز بيابند. وضعيت ايده‌آل براي ضربه بک‌هند وضعيت موازي است چرا که براي انتقال وزن مناسب است. يک وضعيت باز کامل از جمله انتخابهاي ما براي بک‌هند تک‌دستي نيست. اگر چه وضعيت باز براي پوشش زمين بسيار عالي است ولي تنها براي افرادي که از بک‌هند دو دست استفاده مي‌کنند مفيد خواهد بود. به هر حال هر وضعيتي که انتخاب کرديد مطمئن شويد که پاهاي شما براي ايجاد يک پوشش وسيع به راحتي مي‌توانند حرکت کنند.
بازيکنان مبتدي بايد راکت را در يک مسير تقريباً موازي با زمين حرکت دهند. روي حرکت راکت در يک خط مستقيم به سمت عقب و جلو متمرکز شويد. شما مي‌توانيد همزمان با بهبود تکنيک خود به بک‌هند علاقه‌مند شويد. بازيکنان سطح متوسط بايد راکت را در سطح بالاتر از کمر به سمت عقب بکشند و بعد آن را قبل از حرکت به سمت جلو و بالا ابتدا به پايين متمايل سازند، در اين ميان بدن به سمت ضربه مي‌چرخد.(اگر چه چرخش در بالاتنه و شانه‌ها بيشتر از لگن است) مسير حرکت عقب به جلوي راکت را مانند حرکتي مجسم کنيد که موازي نيست اما کمي به سمت بالا در انتهاي مسير مايل است. صفحه راکت مي‌بايست در لحظه تماس عمود بر زمين باشد. مچ خود را کاملا ثابت بگيريد و در تمام طول ضربه نيز آن را حفظ کنيد. سر راکت بايد تماماً بالاتراز مچ شما باشد.
اگر شما از يک دست براي اجراي ضربه بک‌هند استفاده مي‌کنيد اول گريپ فورهند شرقي را انتخاب کرده و بعد راکت را با دست ديگر حمايت کنيد
سعي کنيد در لحظه‌اي که توپ هم‌سطح و يا کمي جلوتر از پاي جلويي شماست به آن ضربه بزنيد. بازوي خود را در طول حرکت راکت راحت بگيريد. يک ناحيه مناسب را پيدا کنيد و بعد راکت خود را با يک عمل هماهنگ از آن ناحيه حرکت دهيد. ادامه حرکت شما پس از ضربه به سمت خارج در جهت تور، به شکل ضربدري از روي بدن و در نهايت به سمت بالاست. فکر کنيد پشت دست شما به تور مي‌رسد سپس راکت را به سمت بالا و به صورت ضربدري بکشيد و ضربه را عموماً با نشانه‌ رفتن به سمت هدف به پايان برسانيد.
 

ضربه بک‌هند دو دستي
 

زدن ضربه بک‌هند با دو دست اگر بيشتر از بک‌هند تک دست معمول نباشد کمتر از آن نيست. بک‌هند دودست (شکل7-5) قدرت را جمع مي‌کند به کنترل حرکت راکت کمک مي‌کند و شرايط بهتري را براي راکت در ايجاد ضربه‌اي با تاپ‌اسپين فراهم مي‌کند. به هر حال بک‌هند دو دستي براي همه مناسب نيست واز نقاط ضعف اين ضربه عدم توانايي آن در سيدن به توپهاي دورتر است. همچنين مانور آسان حرکت راکت در ضرباتي که دقيقاً در مقابل بازيکن ضربه مي‌خورند امکان‌پذير نيست و قدرت کافي در دست مسلط به وجود نمي‌آيد.

(شکل7-5)

 

 

آموزش گام به گام تنيس (6)


ضربه بک‌هند دو دستي مي‌تواند به روشهاي مختلفي گريپ شود. ساده‌ترين روش استفاده از گريپ فورهند شرقي با دست غالب و اضافه کردن دست ديگر به آن است. (شکل7- 6) دستها با يکديگر در تماس هستند و انگشتان در طول دسته راکت کشيده شده‌اند. برخي از بازيکنان ترجيح مي‌دهند از گريپ بک‌هند شرقي با دست قوي‌تر و گريپ فورهند شرقي با دست ديگر استفاده کنند. در حالي که برخي ديگر از ترکيب گريپ اروپايي- شرقي استفاده مي کنند. مجموعه بي‌شماري از گريپهاي ديگر براي هر دو دست وجود دارند ولي سعي نکنيد خود را گيج کنيد. اگر شما از يک دست براي اجراي ضربه بک‌هند استفاده مي‌کنيد اول گريپ فورهند شرقي را انتخاب کرده و بعد راکت را با دست ديگر حمايت کنيد. اگر از گريپ دو دستي استفاده مي‌کنيد از يک گريپ بک‌هند شرقي و يا اروپايي استفاده کنيد. دست غيرمسلط بايد گريپ فورهند شرقي و يا نيمه غربي داشته باشد. از لحظه آغاز بازي شما مي‌توانيد تغييرات کوچکي را امتحان کرده و ترکيبي را به دست بياوريد که مناسب شما باشد.
 

(شکل7- 6)

 

 

آموزش گام به گام تنيس (6)


براي ايجاد هر نوع تغيير دلخواه در گريپ از دست غالب استفاده کنيد و گريپ دست ديگر را به آن اضافه کنيد. در همان زماني که شما گريپ مناسب را گرفتيد و شانه‌هاي خود را مي‌چرخانيد بايد به سمت توپ حرکت کنيد. راکت را براي ضربه تاپ‌اسپين کمي پايين‌تر نگه داشته و به عقب بکشيد سپس به سمت بالا و جلو حرکت دهيد. يک اسپين روي توپ را مي‌توان با حرکت راکت در سطح بالاتر از کمر و حرکت آن از بالا به پايين ايجاد کرد.
لگن و شانه‌هاي خود را بچرخانيد، حتي تا جايي که پشت شما رو به حريف باشد. بدن را همراه با حرکت راکت باز کنيد. وضعيت بسته براي يک ضربه بک‌هند دودستي ايده‌آل نيست. بسته به شرايط يکي از وضعيتهاي موازي، نيمه باز (براي ترکيبي از قدرت و پوشش روي زمين) و يا باز (شکل 7-7) را انتخاب کنيد. براي حمايت بيشتر پاهاي خود را بيشتر از عرض شانه باز کنيد.
 

(شکل 7-7)

 

 

آموزش گام به گام تنيس (6)


بازيکناني که از بک‌هند دو دستي استفاده مي‌کنند براي باز شدن بدن خود در جهت ضربه و شروع يک پوشش خوب براي ضربه بعدي به‌ طور کامل به وضعيت باز وابسته هستند. بازيکنان راست دست پاي چپ را همز‌مان و يا بعد از حرکت راکت به سمت جلو به کنار مي‌کشند وافراد چپ دست همان عمل را با پاي راست انجام مي‌دهند.
اگر شما بک‌هند دو دستي مي‌زنيد عمل مچ بسيار مهم است و راکت را از پايين به بالا در جهت توپ حرکت دهيد. بازوهاي شما نسبت به بک‌هند تک‌ دست به بدنتان نزديک‌تر است. افرادي که ضربه بک‌هند دو دستي را به شکل موثري مي‌زنند باز شدن بدن خود را به سمت ضربه با حرکت لگن شروع مي‌کنند. يکي از مزاياي بک‌هند دو دستي اين است که شما مي‌توانيد زمان بيشتري را قبل از اجراي ضربه در اختيار بگيريد. تماس راکت با توپ در مقابل شما نخواهد بود. ادامه حرکت راکت به شکل عرضي از جلوي بدن شماست و حتي ممکن است اطراف گردن را نيز در برگيرد.

منبع: کتاب گامي به سوي موفقيت (تنيس)
 

ارسالي از طرف کاربر محترم :j133719
ادامه دارد ...
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image