جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
الگوي عشق باشيم يا الگوي نفرت؟
-(5 Body) 
الگوي عشق باشيم يا الگوي نفرت؟
Visitor 280
Category: دنياي فن آوري
بسياري از والدين هنگامي که با مشکلات روحي و ناسازگاري هاي شخصيت فرزند خود در سنين نوجواني و يا جواني مواجه مي شوند، متعجب شده و با نگراني و اضطراب و شتاب به دنبال حل مشکلات روحي و رفتاري فرزندشان در اين سنين بر مي آيند. اين در حالي است که به شرايط محيط زندگي و کاستي هاي عاطفي و تربيتي در دوران حساس و اثرگذار کودکي، حتي فکر هم نکرده اند. اين والدين چه بسا با خود بيانديشند که در برنامه هاي آموزشي چيزي براي فرزندشان کم نگذاشته اند و از اين جهت خرسند باشند؛ ولي اهميت و دقت در مسائل روحي و تربيتي به خصوص در سال هاي اوليه ي زندگي کودک، موضوعي است که بايد به راستي جدي گرفته شود؛ چرا که در همين سال هاست که ساختار شخصيتي کودک براي آينده شکل مي گيرد.
تقليد کودک از گفتار و رفتار والدين، نکته اي بسيار حائز اهميت است. کودک معمولاً در برابر رفتارهاي پدر و مادر عکس العمل آني نشان نمي دهد، ولي اين به معني عدم درک يا بي توجهي او نيست. کودک با قدرت تقليدي که دارد، گفتار و رفتار والدين را به سرعت جذب کرده و در شرايط و موقعيت ديگري بروز مي دهد. در واقع، هر آن چه را که او از پدر و مادر مي شنود يا در رفتار آنان مي بيند، الگوي خود قرار داده و همان را در برابر اطرافيان بازتاب مي دد. لذا، والدين بايد از بيان کلام تند، واژه هاي خشن و دادن نسبت هاي نا به جا به يک ديگر جداً اجتناب کنند.
کودکان روحي پاک و زيبا دارند و در عين حال موجوداتي بسيار حساس هستند. آن ها انسان هايي هستند که بنا به شرايط سني شان جسمي کوچک و کودکانه دارند و طبيعتاً در جريان زندگي، که آميخته با رويدادها و حادثه هاست، رشد مي کنند و وجود درگيري هاي خانوادگي و هياهوي قضاوت هاي منفي سبب مي شود که بيش از هر کس کودک ها از آن رنج برند و آسيب ببينند.
اگر پدر و مادر درگير اختلافات خانوادگي، فاميلي يا قومي و فرهنگي با يک ديگر يا بستگان و اطرافيان خود هستند، بايستي مراقب برخوردها و تعصبات خود باشند و در حضور کودک از ابراز داوري ها و احساسات خشم آلود اجتناب کرده و روح پاک فرزندشان را که سرشار از لطافت است و نياز به محيط و کلام مهرآميز دارد، تخريب نسازند و از همان کودکي بذر انزجار و دوري از اقوام و اطرافيان را در قلب او نپاشند.
کودکي که در فضاي آلوده به منفي گرايي ها رشد مي کند، متاثر از همان باورها و احساسات منفي بار مي آيد. او ياد مي گيرد از کساني يا چيزهايي نفرت داشته باشد و آن نفرت را در درون دنياي کوچکش حفظ کند. طبيعتاً انسان همان چيزي را به ديگران ابراز مي کند که در درون خود دارد و وقتي کودک از همان طفوليت بدبيني و انزجار را شناخت و آموخت، در جريان زندگي بالاخره کساني را مي يابد که حس تنفرش را به آن ها ابراز کند. او در حين رشد با تاثيرپذيري از اين شيوه ي خانوادگي در مورد هر کسي به راحتي پيش داوري و اظهار نظر مي کند. اظهارنظر، بدبيني و نفرت برايش به مراتب آشناتر از ابراز محبت و ايجاد رابطه ي دوستي است و اين روحيه و روند، او را در برقراري ارتباط دچار مشکل کرده تا جايي که گاهي حتي با کوچک ترين اختلاف نظري با دوستان و اطرافيان تحمل آن ارتباط و دوستي را ندارد. از آن ها دوري کرده و تنهايي را پيشه مي کند. و اين شيوه هاي منفي که کودک ها از والدين خود دريافت مي کنند، گاه چنان قوي عمل مي کند که فرزندشان در سنين نوجواني و جواني نسبت به خود دل سرد و بي اعتنا شده و حتي در مورد توانمندي ها و قابليت هاي خودش هم دچار ياس، ناباوري و بيزاري مي گردد.
وقتي کودک در چنين فضاي مبهمي که دائماً نگرش ها، گفت و گوها و حتي تلقينات منفي است، رشد مي کند، چگونه مي تواند روابطي آرام و صلح آميز داشته باشد؟ معيارهاي انساني و معنوي را از چه کساني بايد دريافت کند؟ او يک الگوي قوي، موثر و سازنده را که براي تربيت خود و رشد يک شخصيت سالم لازم دارد در چه کسي و کجا بايد بيابد؟
والدين در مورد شيوه هايي که فرزندان آن ها از آن الگو مي گيرند، وظيفه ي سنگيني دارند؛ چرا که هر کاري که انجام مي دهند، طبعاً نتيجه اي به دنبال دارد و مسائل روحي و رفتاري کودک متاثر از نحوه ي تفکر و رفتار والدين و اطرافيان است. واقعيت اين که هر چند ممکن است چنين روش هاي مخربي که در خانواده ها اعمال مي شود بي اهميت جلوه کند، ولي وقتي روح و شخصيت فرزندي در اثر شيوه هاي غلط و محيط نامناسب تخريب شد، يک عمر طول مي کشد تا اين روح و درون ويران شده، اندکي ترميم يابد.
ارزش هاي انساني مقوله ي حائز اهميتي است که بايد توسط والدين به کودک ها ارائه شود. بياييد به فرزندان خود محبت را بياموزيم و آنان را در محيطي مهرآميز بزرگ کنيد- محيطي که کودک به جاي اين که شاهد درگيري ها باشد، ارزش هاي معنوي را تجربه کند، بتواند خود را بشناسد و به استعدادها و توانايي هاي خود پي ببرد و در فضاي متعالي به عظمت انساني اش واقف گردد. بسيار از روش هاي زندگي يک عادت است، عادت هايي که مي توانند تغيير کند و انتخاب هاي مفيدتر و سازنده تر جاي گزين آن شود.
منبع: http://www.khanevadeyema.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image