مواد لازم:
شکر/ نصف قاشق چاي خوري
آب ولرم/ 180 ميلي ليتر
آرد سفيد/ 300 گرم
شير/ يک قاشق غذاخوري
روغن زيتون/ 2 قاشق غذاخوري
سوسيس يا کالباس/ 150 گرم
پياز خرد شده / يک عدد متوسط
سير خرد شده/ يک حبه
پنير موزارلا/ 100 گرم
مخمر/ به مقدار لازم
ريحان خرد شده/ يک قاشق غذاخوري
زيتون خرد شده/ 2 قاشق سوپ خوري
گوجه فرنگي خرد شده/ يک قاشق غذاخوري
نمک و فلفل/ به مقدار لازم
طرز تهيه:
سير و پياز را با روغن زيتون به مدت يک دقيقه تفت مي دهيم. سپس گوجه فرنگي را اضافه کرده و بعد ريحان، سوسيس يا کالباس خرد شده و زيتون را به مواد اضافه مي کنيم. مواد را از روي حرارت برداشته و مي گذاريم تا خنک شود. مخمر، شکر و آب ولرم را داخل يک ظرف ريخته، در آن را گذاشته و در مکاني گرم به مدت 10 دقيقه مي گذاريم بماند. سپس آرد، نمک و روغن را در ظرف ديگري مخلوط کرده و مخمر عمل آمده را به مواد اضافه مي کنيم و به مدت 5 دقيقه آن را ورز مي دهيم. بعد از آن درب خمير را با دستمال پوشانده و به مدت يک ساعت در جاي گرمي قرار مي دهيم. خمير را به دو قسمت تقسيم کرده و آن را پهن مي کنيم. دايره اي به قطر 25 سانتيمتر قالب زده و درون آن را با نيمي از مواد کالزونه پر کرده و نيمي از پنيرها را روي مواد قرار مي دهيم. سپس دو طرف خمير را به هم متصل مي کنيد و اطراف خمير را خوب با چنگال به هم مي فشاريم. بعد از آن کالزونه ها را داخل سيني فر قرار داده و روي آن را با استفاده از برس با مقداري شير آغشته مي کنيم . در نهايت به وسيله چنگال چند سوراخ روي آن ايجاد کرده و سپس در طبقه وسط فر با حرارت 350 درجه فارنهايت به مدت 40 دقيقه قرار مي دهيم.
منبع: کوچه ما، شماره 9. /ج