جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
3 قانون اساسي در خانه‌‌هاي سالم
-(0 Body) 
3 قانون اساسي در خانه‌‌هاي سالم
Visitor 386
Category: دنياي فن آوري
همه ما دوست داريم محيط زندگي‌مان تميز و سالم و سرسبز باشد اما بيشترمان نمي‌دانيم که با روش‌هاي ساده‌اي مي‌شود به اين هدف دست پيدا کرد. آشنايي با قوانين سه‌گانه زير و اجراي توصيه‌هاي مربوط به هر يک از اين 3 قانون کمک‌تان مي‌کند خانه‌اي سبزتر و سالم‌تر داشته باشيد.

قانون اول: انرژي بايد ذخيره شود
 

• از لامپ‌هاي کم‌مصرف استفاده کنيد. اين لامپ‌ها که امروزه همه جا در دسترس است تنها يک چهارم لامپ هاي معمولي انرژي مصرف مي‌کند و 10 برابر لامپ‌هاي پرمصرف عمر مي‌کند.
• چراغ‌ها را خاموش کنيد. در صورتي که چراغ اتاقي بي‌مورد روشن است و از آن استفاده نمي‌کنيد، آن را خاموش کنيد. اگر روشنايي اتاق به اندازه‌اي است که مي‌توانيد در آن کار کنيد، چراغ را روشن نکنيد. در روز حداکثر از روشنايي طبيعي به جاي لامپ استفاده کنيد حتي مي‌توانيد از چراغ‌هاي اتوماتيک که خود به خود خاموش مي‌شود، استفاده کنيد.
• توجه کنيد که دما تنظيم باشد. يخچال و فريزر بيشترين مصرف‌کنندگان انرژي در خانه هستند. دقت کنيد که اين وسايل بيشتر از آنچه لازم است، کار نکنند. دماي مناسب يخچال 4 درجه سانتي‌گراد است و فريزر هم در دماي 4 درجه زير صفر موادغذايي را سالم نگه مي‌دارد. توجه کنيد که درب يخچال نبايد بي‌دليل باز و بسته شود. باز نگه داشتن در يخچال سبب هدر رفتن انرژي زياد مي‌شود.
• دوشاخه‌هاي بدون استفاده را از پريز بکشيد. وسايل الکتريکي از جمله تلويزيون، کامپيوتر و دستگاه‌هاي دي‌وي‌دي ووي‌سي‌دي در صورتي که استفاده نمي‌شوند، بهتر است از پريز برق جدا شوند.
• از وسايل برقي به طرز موثرتري استفاده کنيد. قبل از استفاده از ماشين لباس‌شويي، خشک‌کن و ماشين ظرف‌شويي، صبر کنيد تا به اندازه کافي لباس يا ظرف براي شستن داشته باشيد. بعد از استفاده از خشک‌کن فيلتر آن را تميز کنيد و حتي‌المقدور از نور و هواي آزاد براي خشک کردن لباس‌ها استفاده کنيد.
• پرده‌هارا کنار بزنيد. ارزان‌ترين و بهترين منبع گرمايشي، نور خورشيد است. پس پرده را کنار بزنيد تا از نور و گرماي طبيعي استفاده کنيد و اتاق با نور طبيعي روشن شود.
• در و پنجره‏ها را درزگيري کنيد. تا جايي که امکان دارد با گرفتن درزهاي در و پنجره‌ها مانع از هدر رفتن گرما و انرژي شويد. وسايل گرمازا و خنک‌کننده خراب را تعمير کنيد و در صورتي که قابل استفاده نيستند و انرژي را هدر مي‌دهند، آنها را عوض کنيد.

قانون دوم: هوا بايد پاک باشد
 

• در خانه سيگار نکشيد. يکي از مهم‌ترين راه‌هاي پاک ماندن هوا در خانه اين است که حداقل در خانه سيگار نکشيم. سيگار کشيدن در خانه مثل اين مي‌ماند که يک اتوبوس ديزلي را به خانه دعوت کرده باشيم. سيگار منبع مواد سمي است و حتي افرادي که در معرض دود سيگار قرار مي‌گيرند بيشتر از فرد سيگاري در خطر هستند.
• پاي گل و گياه را به خانه باز کنيد. رشد و پرورش گياهان در اطراف منزل و حتي در خانه مثل نوعي فيلتر طبيعي عمل مي‌کند. خيلي از گياهان آلاينده‌هاي مضر مثل گرد و غبار فرش‌ها، مبلمان و حتي وسايل الکترونيکي را به خود جذب مي‌کنند. بنابراين هواي داخل خانه‌تان را با پرورش گل و گياه پاک و پاکيزه نگه‌داريد. بيرون از خانه هم مي‌توانيد گل‌هاي رونده و درختچه‌هاي کوچک بکاريد.
• از نشانگر منوکسيدکربن استفاده کنيد. منوکسيدکربن يک گاز بي‌رنگ و بي‌بو و بسيار کشنده است. براي جلوگيري از مسموميت منوکسيدکربن از يک هشداردهنده گاز منوکسيدکربن استفاده کنيد.

قانون سوم: سميت بايد به حداقل برسد
 

• پاک‌کننده‌هاي غيرسمي را انتخاب کنيد. براي تميز کردن محيط منزل از محصولات پاک‌کننده و شوينده‌اي استفاده کنيد که سبب بروز مشکلاتي براي سلامت شما نشوند و حتي محيط زندگي شما را هم آلوده نکنند.
• از حشره‌کش‌ها کمتر استفاده کنيد. به جاي اينکه براي کشتن حشرات ريز و موذي مثل مورچه و سوسک و مگس حشره‌کش‌هاي مختلف خريداري کنيد، سعي کنيد هميشه خانه‌تان را تميز نگه‌داريد تا مجبور نشويد از اين مواد شيميايي که براي سلامت شما و خانواده‌تان مضر است، استفاده کنيد. با استفاده از توري روي پنجره‌ها و تميز کردن مدام آشپزخانه و درپوش گذاشتن روي موادغذايي مي‌توانيد از شر اين حشرات رهايي يابيد.
• در حياط يا تراس خانه يک باغچه کوچک درست کنيد. در خانه خود يک باغچه کوچک درست کنيد و سبزيجات خوردني را خودتان پرورش دهيد. اين کار نه تنها باعث احساس شادابي و نشاط در شما مي‌شود بلکه باعث کاهش آلودگي‌ هواي خانه‌تان هم مي‌گردد.
• زباله‌هايتان را جداسازي‌کنيد. زباله‌هاي خانه نه تنها سبب آلودگي و انتشار عوامل بيماري‌زا در خانه مي‌شوند بلکه سبب بوي نامطبوع مخصوصا در آشپزخانه مي‌شوند بنابراين سعي کنيد سطل زباله در‌دار و ترجيحا دو ظرف زباله مجزا داشته باشيد که زباله‌هايي که قابل بازيافت است را از ساير زباله‌ها جدا کنيد. بقاياي نان‌هاي غيرقابل استفاده، زباله‌هاي کاغذي و شيشه‌اي و باقي‌مانده غذاها را هر يک در ظرف مخصوص خود به طور جداگانه قرار داده و در ساعت مشخصي آنها را بيرون از منزل قرار دهيد.
• در مصرف آب صرفه‌جويي کنيد. سعي کنيد باغچه کوچک منزل‌تان را صبح زود يا عصرها وقتي که هوا خنک‌تر است، آبياري کنيد. تبخيرآب وقتي هوا خنک است، کندتر صورت مي‌گيرد. ماشين لباس‌شويي و ظرف‌شويي‌تان را نيز تا زماني که کاملا پر نشده روشن نکنيد و پس از اينکه ميزان مخزن به اندازه کافي پر شد، آن را روشن کنيد. هنگام استحمام، مسواک زدن و کارهاي ساده روزمره در مصرف آب صرفه جويي کنيد و توجه داشته باشيد که نبايد به هيچ عنوان آب را هدر دهيد. براي شستن ظرف‌ها هم مي‌توانيد سينک ظرف‌شويي را پر از آب کنيد و ابتدا همه ظرف‌ها را شسته و سپس آب‌کشي نماييد.
منبع: http://www.salamat.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image