جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
سوسک‌ها و آدم‌ها
-(0 Body) 
سوسک‌ها و آدم‌ها
Visitor 397
Category: دنياي فن آوري
سوسک‌ها از متداول‌ترين آفت‌ها در بسياري از خانه‌ها و ساختمان‌ها هستند که در طول شب براي جستجوي غذا در آشپزخانه‌ها، انبارهاي موادغذايي، ظرف‌هاي زباله و فاضلاب ديده مي‌شوند. آنها گاهي سبب انتقال بيماري‌هاي گوناگون مي‌شوند. شما مي‌دانيد براي مقابله با اين سوسک‌هاي مزاحم بايد چه‌کار کنيد؟
سوسک‌ها حشراتي هستند که داراي بدني پهن و به طور معمول دو جفت بال بوده که در پشت، روي هم قرار گرفته است. گونه‌هاي نادري از آنها قادر به پرواز هستند ولي اغلب آنها به سرعت راه مي‌روند. رنگ آنها از قهوه‌اي روشن تا سياه است. طول بدن آنها از 2 تا 3 ميلي‌متر تا بيش از 80 ميلي‌متر متفاوت است. از 3500 گونه شناخته شده فقط چند گونه براي انسان اهميت دارند زيرا آنها به زندگي در ساختمان‌ها سازش يافته‌اند.

رفتارشناسي سوسک‌ها
 

سوسک‌ها نزديک انسان زندگي مي‌کنند. آنها منشا گرمسيري دارند اما در نواحي معتدل، ‌بيشتر گونه‌ها در قسمت‌هايي از خانه‌ها و ساختمان‌هاي ديگر که هواي گرم و مرطوب و غذاي کافي دارند، يافت مي‌شوند.
سوسک‌ها به طور معمول دسته جمعي زندگي مي‌کنند و بيشتر، شب‌ها فعاليت دارند. آنها روزها در شکاف و درز ديوارها، چارچوب درها و مبل‌ها و در محل‌هاي امن مانند حمام‌ها، کابينت‌ها، لوله‌هاي بخاري، محل نگهداري حيوانات، زيرزمين‌ها، داخل تلويزيون، راديو و ديگر وسايل الکتريکي، آب روها و سيستم فاضلاب پنهان مي‌شوند. چنانچه در يک آشپزخانه آلوده به سوسک در شب چراغ روشن شود، اين حشرات از داخل ظرف‌ها، سطوح روي کابينت‌ها و کف آشپزخانه به طرف پناهگاه خود فرار مي‌کنند.
سوسک‌ها بسياري از غذاهاي انسان را مي‌خورند. اين حشرات مواد شيرين و نشاسته‌اي را ترجيح مي‌دهند. آنها شير مي‌نوشند و مواد ديگر مانند پنير، گوشت، انواع نان، غلات، شکر و شکلات‌هاي شيرين را ريزريز مي‌خورند. همچنين آنها از مقوا، جلد کتاب، چوب‌هاي روي سقف حاوي نشاسته، کفي کفش‌ها، پوسته‌هاي دور انداخته شده خود،‌ لاشه سوسک‌هاي مرده و فلج، خون خشک و تازه، مدفوع، خلط و ناخن دست و پاي کودکان و اشخاص مريض و خوابيده تغذيه مي‌کنند. آنها قسمتي از غذاي هضم نشده خود را برمي‌گردانند و به دفع مدفوع روي غذا عادت دارند. همچنين اين حشرات از دهان و غددي که منافذ آن در پوست باز مي‌شوند، ماده نامطلوبي ترشح مي‌کنند که در مسير رفت و آمد و منابع غذايي‌ ايشان بوي ماندگار ناخوشايندي ايجاد مي‌کند.

بيماري‌هايي که سوسک‌ها منتقل مي‌کنند:
 

سوسک‌ها قادرند از يک ساختمان به ساختمان ديگر حرکت کرده و يا از لوله‌هاي آب، فاضلاب و مستراح‌ها به محل زندگي‌ انسان وارد شوند. اين حشرات از مدفوع و غذاي انسان به طور يکسان استفاده مي‌کنند، بنابراين قادرند عوامل بيماري‌زا را منتقل کنند. سوسک‌ها به طور معمول اهميت زيادي از نظر ايجاد بيماري ندارند اما مانند مگس خانگي در انتشار بعضي از بيماري‌ها نقش تکميل کننده‌اي دارند. اين حشره از حاملان قطعي يا مشکوک عوامل بيماري‌زايي چون اسهال، اسهال خوني، وبا، جذام، طاعون، حصبه و بيماري‌هاي ويروسي مانند فلج اطفال است. علاوه بر آن، سوسک‌ها تخم کرم‌هاي انگلي را حمل کرده و مي‌توانند موجب واکنش‌هاي آلرژيک از جمله، ناراحتي‌هاي پوستي، خارش، تورم پلک‌ها و ناراحتي‌هاي جدي تنفسي شوند.

کنترل سوسک‌ها:
 

کنترل موثر سوسک‌ها در آب و هواي معتدل از مناطقي که آب و هواي گرم و مرطوب دارند آسان‌تر است. راه کنترل آن نظافت است که در خانواده‌هاي پرجمعيت و خانه‌هايي که حيوان نگه مي‌دارند، مشکل است. مبارزه عليه اين حشرات در خانه‌هاي ويلايي و آپارتمان‌هايي که سوسک‌ها به راحتي به دودکش بخاري، لوله‌هاي آب آپارتمان‌ها يا از طريق لوازم و بسته‌هاي خريداري شده از جاهاي آلوده به سوسک اتفاق مي‌افتد، دشوار است. گاهي سوسک‌ها در خانه‌هاي بسيار تميز نيز يافت مي‌شوند ولي ماندگاري کمي در آن دارند. محل آلودگي را مي‌توان از طريق جستجوي زير قرنيزهاي چوبي، جعبه‌ها، مبلمان و ساير محل‌هايي که پنهان مي‌شوند، پيدا کرد. در شب مي‌توان با روشن کردن چراغ، سوسک‌ها را به آساني تشخيص داد.

رعايت بهداشت:
 

موادغذايي بايد در ظرف‌هايي با درپوش محکم و در داخل کابينت‌هاي دردار يا توري‌دار و يا يخچال‌ نگهداري شوند. همه جا بايد تميز باشد به طوري که ذره‌اي غذا يا مواد آلي برجا نماند. در پوش ظرف‌هاي زباله بايد به طور کامل بسته و مرتب خالي شوند. زيرزمين و قسمت‌هايي که در زير ساختمان‌ها قرار دارد بايد خشک و عاري از آب و مواد غذايي باشد.

ممانعت از ورود سوسک‌ها:
 

خواربار، لباس‌هاي شسته شده در رختشوي‌خانه‌ها، لباس‌هاي کثيف، شانه تخم‌مرغ و مبلمان بايد پيش از ورود به ساختمان‌ها بررسي شوند. بعضي مواقع مي‌توان دسترسي سوسک‌ها را با مسدود کردن ترک‌هاي کف اتاق‌ها و چهارچوب درها کاهش داد. سوراخ‌هاي آب‌روها، لوله‌هاي فاضلاب و آب‌هاي آشاميدني و کابل‌هاي برق نيز بايد مسدود شوند.

کنترل شيميايي:
 

کنترل شيميايي سوسک‌ها با حشره‌کش به چند دليل مشکل است. دليل اول ايجاد مقاومت حشره نسبت به حشره‌کشي است که به طور معمول استفاده مي‌شود. به علاوه، بسياري از حشره‌کش‌ها آنها را دور مي‌کنند، بنابراين هيچ تماسي با اين مواد ندارند. اثر کنترل شيميايي موقتي است، بنابراين اگر امکان دارد بايد بلافاصله بهسازي محيط و تعمير خانه انجام شود.
حشره‌کش‌ها را در محل استراحت و پناهگاه‌هاي سوسک‌ها مانند آشپزخانه، پستوها، پشت و امتداد قرنيزهاي چوبي، داخل و اطراف دستشويي‌ها، داخل و زير قفسه‌ها و کشوها، زير صندلي‌ها و ميزها، کابينت‌هاي آشپزخانه اطراف يخچال‌ها و يخدان‌ها، کفپوش‌هاي شل، محل‌هاي تهيه غذا، کانال‌ها و لوله‌ها، فاضلاب‌ها و ورودي کانال‌هاي زيرزميني بايد پاشيد. همچنين انبار موادغذايي رستوران‌ها، انبار کالاها و ديگر موسسه‌هاي تجاري بايد سم‌پاشي شوند.
مدت زماني که حشره‌کش ممکن است پس از سم‌پاشي موثر باشد، به چند عامل از جمله کاربرد کامل، سرعت آلودگي مجدد و موادشيميايي قبلا مصرف شده دارد. حشره‌کش‌ها به طور معمول روي سطوح رنگ شده نسبت به رنگ نشده، روي چوب نسبت به سطوح آجري و بلوکي اثر طولاني‌تري دارند. شستشوي مکرر سطوح سم‌پاشي شده يا گرد و خاک و چربي روي اين سطوح از کارايي حشره‌کش مي‌کاهد. يک بار سم‌پاشي به ندرت موجب ريشه‌کني مي‌شود. براي بيشتر گونه‌ها جهت از بين رفتن نوزادهايي که تازه از تخم بيرون آمده‌اند و يا جلوگيري از آلودگي مجدد، لازم است هر ماه يک بار سم‌پاشي تکرار شود.
منبع: http://salamat.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image