جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
ظرف شويي به شيوه بهداشتي
-(0 Body) 
ظرف شويي به شيوه بهداشتي
Visitor 278
Category: دنياي فن آوري
شستن ظرف‎ها يکي از کارهاي تکراري خانه است که با سلامت همه افراد خانه ارتباط دارد. لابد مي‌دانيد که بهتر است ظرف‏ها‏ در اولين فرصت شسته شوند؛ چون ظروف‏ کثيف، محل مناسبي براي رشد قارچ‏ها‏ و ميکروب‎ها هستند و پاي حشرات را هم به آشپزخانه باز مي‎کنند. براي شستن ظرف‎ها به روش متداول، ابتدا بايد باقي‌مانده غذاها را از روي ظرف‎ها پاک کرد و بعد، آنها را در سينک ظرف‎شويي که درپوش چاه آن را گذاشته‌ايم و مقداري آب گرم و چند قطره مايع ظرف‎شويي در آن ريخته‏ايم، قرار دهيم. بعد از چند دقيقه بايد اسفنج ظرف‎شويي را مرطوب کرده و مقداري مايع ظرف‎شويي روي آن ريخته و تمام سطح ظروف را به دقت بشوييم. در نهايت هم بايد همه ظروف را با آب گرم به دقت آبکشي کنيم و در آب‌چکان قرار دهيم. اما علاوه بر اينها نکات ديگري هم هست که بايد رعايت شود. شما آن نکات را بلديد؟

ابر و اسفنج
 

بررسي‏ها نشان داده است ابرها و اسفنج‏هاي ظرف‎شويي و همچنين سينک ظرف‎شويي از آلوده‎ترين نقاط خانه هستند و باکتري سالمونلا که همان باکتري ايجادکننده مسموميت‏هاي غذايي است، در اين محل‏ها زياد مشاهده مي‌شود. خيلي‏ها به اين موضوع که اسفنج‏ها با حفره‏هاي ريز و مرطوب‌شان محل مورد علاقه‏هاي باکتري‏ها و ميکروب‏ها هستند، توجه نمي‏کنند. بررسي‏ها نشان مي‏دهد 12درصد مردم فقط ماهي يک بار اسفنج ظرف‎شويي‎شان را تعويض يا ضدعفوني مي‏کنند و 6 درصد هم ديرتر از يک ماه اين کار را انجام مي‏دهند. اسفنج‏هاي آلوده مي‏توانند سبب انتشار و انتقال آلودگي به ظروف و مواد غذايي شوند و افراد خانواده را دچار مسموميت غذايي کنند.‏ بنابراين بايد با دقت بيشتري آنها را تميز کرد. معمولا ما بعد از شستن ظروف، اسفنج را به دقت نمي‏شوييم و همين سبب باقي ماندن آلودگي در اسفنج مي‎شود. بهتر است بعد از هر بار ظرف شستن در آخر، خود اسفنج را هم با دقت با آب گرم و مايع شوينده بشوييد و خوب آن را بچلانيد تا آب داخل آن خارج شود، بعد هم آن را جايي قرار دهيد تا خشک شود.‏ قرار دادن اسفنج کف سينک سبب مي‏شود با هر بار باز کردن شير آب، اسفنج مرطوب شود. بهتر است بعد از شستن ظروفي که مرغ،‏ گوشت يا ماهي خام در آنها قرار داشته، اسفنج را با دقت بيشتري بشوييد.‏ هنگام شستن مرغ،‏ ماهي و گوشت مراقب باشيد خونابه آنها داخل اسفنج نرود. هرچند وقت يک بار اسفنج را ضدعفوني کنيد. براي تميز کردن و از بين بردن ميکروب‏ها‏ي درون اسفنج بهترين راه اين است که آن را مرطوب کرده و به مدت دو تا سه دقيقه در ماکروويو قرار دهيد. فراموش نکنيد سيم ظرف‎شويي و يا ساير اسفنج‌هاي ظرف‎شويي را که درون‌شان فلز به کار رفته، نبايد داخل مايکروويو قرار دهيد. بعد از مايکروويو کردن اسفنج ظرف‎شويي، آن را بدون دستکش از مايکروفر بيرون نياوريد چون اسفنج داغ است و دست شما را مي‌سوزاند. از اسفنج‏هايي با اندازه‏هاي کوچک‎تر استفاده کنيد و اسفنج‏هاي کهنه و فرسوده را هر دو هفته يک بار دور بياندازيد.‏

سينک
 

سينک ظرف‌شويي يکي از آلوده‎ترين نقاط خانه است. توصيه مي‎شود بعد از هر بار شستن ظروف، شستن ميوه و سبزي و بعد از شستن و تميز کردن گوشت،‏ مرغ و ماهي سينک را با آب گرم و مايع ظرف‎شويي بشوييد و با حوله يا دستمال تميز آن را خشک کنيد. خشک و تميز نگه‌داشتن سينک در حفظ سلامت خانواده و کاهش مسموميت‏هاي غذايي موثر است. بهتر است سينک ظرف‎شويي کنار پنجره آشپزخانه باشد تا با تابش نور خورشيد ضدعفوني شود.‏ براي استفاده بيشتر از نور خورشيد هر روز پرده را کنار بزنيد و گاهي هم پنجره را باز بگذاريد تا هوا جريان پيدا کند و رطوبت کمتر شود. سينک ظرف‎شويي هم براي شستن ظروف کثيف و هم براي شستشو و تميز کردن ميوه و سبزي و گوشت استفاده مي‏شود و باقي ماندن آلودگي روي سطح آن مي‏تواند سبب انتقال آلودگي و ايجاد مسموميت‏هاي غذايي شود. لازم است هر چند وقت يک بار سينک را با محلول سفيد کننده کلره و آب ضد عفوني کنيد.‏

ارگونومي
 

هنگام شستن ظرف‎ها به وضعيت بدن خود توجه داشته باشيد و با پشت صاف و شانه‎هاي رو به عقب و آرنج‎هاي نزديک به بدن کار کنيد. هنگام شستن ظرف‎ها به سمت سينک ظرف‌شويي خم نشويد‎. کمرتان را صاف و مستقيم نگه داريد. اگر يک زانو را خم کنيد، فشار کمتري به پشت وارد مي‎شود. در اين حالت، خم شدن به سمت جلو براي‌تان سخت‎تر است و مي‎توانيد به راحتي با پشت صاف، ظروف را بشوييد‎. براي اين‌کار مي‎توانيد در کابينت زير سينک ظرف‌شويي را باز کرده و پاي‌تان را روي کف آن قرار دهيد يا از يک چهار پايه کوچک استفاده کنيد. به جاي اينکه خودتان را به سمت سينک ظرف‌شويي خم کنيد، ظرف‎ها را به سمت خودتان بياوريد و سپس آنها را بشوييد. آب‌چکان را در ارتفاع مناسبي نصب کنيد و به طور متناوب، جهتي که ظروف را در آب‌چکان مي‎گذاريد، تغيير دهيد.

دستکش
 

براي پيشگيري از آسيب‎هاي پوستي حتما با دستکش ظرف بشوييد. افرادي که پوست حساس دارند يا ممکن است پوست دست‌شان به لايه داخلي دستکش حساسيت نشان دهد، بهتر است زير دستکش پلاستيکي ظرف‎شويي از دستکش نخي استفاده کنند.
منبع: http://salamat.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image