جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
20 نکته درباره دستشويي رفتن کودکان
-(6 Body) 
20 نکته درباره دستشويي رفتن کودکان
Visitor 269
Category: دنياي فن آوري
دستشويي رفتن، کاري که افراد بزرگسال و کودکان پس از 3 يا 4 سالگي به‌راحتي انجام مي‌دهند را بايد طي مراحلي به فرزند کوچکمان آموزش دهيم. براي پيگيري روندتکامل کودک در زمينه‌هاي رفتاري، در اين مقاله به همين موضوع يعني آموزش دستشويي رفتن به کودک پرداخته‌ايم. آشنايي با نکات زير مي‌تواند شما را در شيوه آموزش تواناتر کند.
1 آموزش توالت رفتن کودک زماني بايد آغاز شود که بدن کودک از نظر جسمي آمادگي پذيرش داشته باشد. يعني در ابتدا کودک بايد از خيس و يا کثيف شدن خويش آگاه شود تا سپس بتواند ادرار يا مدفوع را کنترل کند.
2 کامل شدن کنترل ادرار و مدفوع در کودکان شامل کنترل مدفوع در شب و سپس در روز، کنترل ادرار در روز و سپس در شب است.
3 بيشتر کودکان بين دو تا سه سالگي آمادگي پذيرش کنترل ادرار و مدفوع را در روز و شب به دست مي‌آورند ولي تعداد کمي نيز شايد در 20 ماهگي به اين آمادگي برسند. بنابراين آموزش را زودتر شروع نکنيد و زماني که احتمال موفقيت شما و کودکتان زياد است آموزش را آغاز کنيد.
4 آموزش توالت رفتن را ابتدا به صورت تئوري شروع کنيد. کودک بايد از بدن خود آگاهي يابد و درباره چگونگي به وجود آمدن و خروج ادرار و مدفوع برايش توضيح دهيد (کودک بايد بداند که ادرار و مدفوع بخشي از بدن او نيست).
5 نام اشيا، محل‌ها و دستورات ساده را براي او توضيح دهيد.
6 براي کودک توالت‌هاي پلاستيکي (لگن) تهيه کرده و گهگاه پيشنهاد استفاده از آن را به جاي پوشک يا کهنه به او بدهيد.
7 به کودک حداقل يک کلمه، اشاره و يا علامت در هنگام داشتن ادرار و يا مدفوع براي خبر کردن ياد بدهيد.
8 زماني که کودک خيسي يا کثيفي خودش را اعلام کرد او را به سرعت به توالت برده لباس، کهنه و يا پوشک او را تعويض کرده و از اينکه به شما خبر داده از او تشکر کنيد. در ابتدا خيس و يا کثيف بودن او را ناديده گرفته و او را به دليل خبر کردن تشويق کنيد.
9 کودک را به دليل آنکه کارهايش را به تنهايي انجام مي‌دهد تشويق کنيد. اين عمل موجب مستقل شدن کودک مي‌شود.
10 براي آنکه کودک نسبت به اعمال خود آگاه شود به او بگوييد به شلوار خيس و يا کثيفش دست زده و يا آن را ببيند. در حين مدفوع کردن براي او توضيح دهيد که مشغول چه کاري است و نام اين کار چيست. به تن داشتن لباس خيس و يا کثيف براي کودک ناراحت کننده است. اجازه دهيد کودک اين ناراحتي را تجربه کند زيرا ناراحتي کودک انگيزه خوبي براي کنترل ادرار و مدفوع و در نتيجه استفاده از توالت خواهد بود.
11 کودک بايد مسووليت کارهاي خود را به عهده بگيرد براي مثال براي شستن لباس زير يا شلوار کثيفش از او کمک بگيريد.
12 اگر کودک شما به راحتي راه رفته، مي‌دود و مي‌تواند اشيا را جابه‌جا کند ولي قادر به پوشيدن و در آوردن لباسش نيست بايد اين اعمال را به او آموزش دهيد. به طور مطلوب آموزش مهارت‌هاي خودياري چون پوشيدن و درآوردن لباس، شستن دست‌ها و... به کودک بايد در اين زمان انجام شود (به ياد داشته باشيد که آموزش شستن دست‌ها بيش از حد لازم نباشد.)
13 اگر کودک در طول روز نياز به توالت رفتن دارد، به او بگوييد چند ثانيه صبر کرده و سپس به توالت برود. اينکار موجب تمرين کنترل ادرار در کودک مي‌شود.
14 در صورتي که کودک از محل توالت، صداي سيفون و... مي‌ترسد ترس‌ها را در او از ميان ببريد. او بايد محل قرار گرفتن ادرار و مدفوع را ببيند و خودش سيفون را بکشد. کودک را براي صحبت کردن درباره ترس‌هايش تشويق کنيد. اين کار به شما به‌منظور درک بيشتر و حل مسايل کودک کمک مي‌کند.
15کودک را به طور آزمايشي روي توالت بنشانيد تا بفهمد که درون آن نمي‌افتد. از يک اسباب‌بازي مخصوص براي تشويق کودک به اين کار استفاده کنيد.
16 توالت بايد به راحتي در دسترس کودک بوده تميز و براي او جالب باشد (برخي والدين از مکان توالت براي تنبيه کودک استفاده مي‌کنند. اين کار موجب ناامن شدن محل توالت براي کودک شده و او در آنجا احساس ترس مي‌کند).
17 زماني که کودک در شلوار خود مدفوع کرده، محل قرار گرفتن مدفوع در توالت را به او نشان دهيد. در اين صورت کودک جايي را که مدفوع بايد انداخته شود بهتر مي‌شناسد.
18 گاهي اوقات کودکان هنگام دفع احساس درد مي‌کنند. خوردن غذاهاي فيبردار مانند انواع سبزي‌ها و ميوه‌ها و آشاميدن مايعات موجب شلي مدفوع و راحتي دفع مي‌شود. براي کودکاني که از آشاميدن خودداري مي‌کنند مصرف غذاهايي مانند سوپ مفيد خواهد بود در نتيجه عمل دفع در ذهن کودک دردناک محسوب نمي‌شود.
19 هنگامي که کودک خودش را در توالت مي‌شويد حساسيت‌هاي بي‌مورد نشان ندهيد. زيرا در برخي کودکان توجه منفي والدين بيشتر از توجه مثبت آنها تاثير داشته و منجر به تکرار رفتار نامناسب در کودک مي‌شود. بديهي است که تکرار رفتار نامناسب کودک براي جلب توجه والدين صورت مي‌گيرد.
20 از استحمام کودک بلافاصله بعد از خيس و يا کثيف شدن او خودداري کنيد زيرا برخي از کودکان ياد مي‌گيرند که حمام کردن درست بعد از اين عمل خواهد بود.
منبع: http://www.salamat.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image