جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
لازانياي بادمجان، لازانيايي متفاوت
-(6 Body) 
لازانياي بادمجان، لازانيايي متفاوت
Visitor 563
Category: دنياي فن آوري
‌چند سالي است كه به منوي غذاهاي ايراني‌ها، البته غذاهايي از نوع فست فودي كه چندان هم آسان پخته نمي‌شود، لازانيا نيزاضافه شده است. اين غذا چون از خانواده ماكاروني است، طرفداران بسياري پيدا كرده ولي كالري بالايش براي برخي افراد، محدوديت‌هايي را در مصرف و مشکلاتي در صورت زياده‌روي به دنبال دارد. لازانيا در اصل ايتاليايي است و با نام lasagna در ميان مردم اين كشور شهرت دارد. ماده اصلي‌اش لايه‌هاي خميري تهيه شده از گندم است که همان پاستاي پهن شده بوده و با سس خاصي طبخ مي‌شود. غذايي که امروزه در تمامي ‌کشورها جاي خود را باز کرده و بر حسب ذايقه‌هاي مختلف به روش‌هاي گوناگون و با مواد غذايي متنوعي پخته مي‌شود.

مواد لازم (براي چهار نفر)
 

لازانيا يك بسته
سينه مرغ 300 گرم
قارچ خرد شده دو ليوان
بادمجان حلقه شده دو ليوان
پياز متوسط يك عدد
پنير پيتزا به ميزان دلخواه
رب، نمك و آويشن به ميزان دلخواه

طرز تهيه
 

براي تهيه مايه ميان لازانيا ابتدا پياز را خرد كرده و سرخ كنيد و سپس سينه مرغ را كه از قبل خرد كرده و آن را در آب‌ليمو و پياز گذاشته‌ايد، اضافه كنيد.
در مرحله دوم، بادمجان‌هاي حلقه شده و پخته شده در فر و قارچ‌هاي خرد شده را اضافه كنيد. آن‌گاه به مايه رب، نمك و آويشن بزنيد و با كمي‌آب روي حرارت ملايم بگذاريد تا نيم پز شوند. در قابلمه‌اي ديگر ورقه‌هاي لازانيا را در آب در حال جوش ريخته و پس از نرم شدن آبكش كنيد سپس در ظرفي كه مي‌خواهيد در فر قرار دهيد به ترتيب ورقه‌هاي لازانيا را افزوده و سپس مايه را در ميان آنها بريزيد و به اين ترتيب ظرف را كاملاً پر کرده و روي آن را با سس سفيد و يا پنير پيتزا پوشانده و براي نيم ساعت در فري كه از قبل گرم شده است، بگذاريد.

خمير لازانيا
 

خمير لازانيا که شکل فرآوري شده آرد گندم بوده و در کارخانه توليد مي‌شود در گروه نان و غلات جاي گرفته و 30 گرم پخته آن معادل 1 واحد بوده و 80 کيلوکالري انرژي دارد. انتظار مي‌رود مانند بقيه اعضاي هم گروه خود داراي مقادير آهن و ويتامين‌هاي گروه B باشد اما در طي مراحل فرآوري شدن نظير آسياب کردن به شدت مقدار املاح و ويتامين‌هايش در مقايسه با خود گندم کم مي‌شود. جالب است بدانيد در کشورهاي پيشرفته پروتکل‌هاي اجرايي وجود دارد در اين راستا که مقادير ويتامين و املاحي که طي فرآوري از بين مي‌رود در پايان افزوده شود، به اين عمل غني‌سازي مي‌گويند که متاسفانه در ايران هنوز اقدامي‌ جدي در اين خصوص صورت نگرفته و فقط برخي کارخانه‌ها شخصا اقدام به غني کردن محصول خود با يک يا چند ماده معدني يا ويتامين مي‌کنند.

خواص بادمجان
 

اين سبزي ميزبان انواع ويتامين‌ها و مينرال‌هاست. به علاوه داراي ترکيباتي است که خاصيت آنتي‌اکسيداني دارند که از آن جمله مي‌توان به کافئيک اسيد و کلروژنيک اسيد اشاره کرد. به علاوه در اين سبزي فلاونوييدها نيز يافت مي‌شوند که از مهم‌ترين‌هاي آنها مي‌توان ناسونين را نام برد.
مطالعات نشان داده‌اند اين سبزي ترکيبي به نام اسيد فنوليک را نيز به همراه دارد که خاصيت آنتي‌اکسيداني داشته و بدن را در برابر انواع عفونت‌هاي باکتريايي و قارچي محافظت مي‌کند. در بافت اين سبزي ترکيبي به نام کلروژنيک اسيد نيز موجود است كه به عنوان يك تركيب آنتي‌اكسيدان شناخته شده و پايين آورنده کلسترول بد خون بوده و خاصيت ضد‌ويروسي و ضد‌باکتريايي نيز دارد. اين سبزي در دسته سبزي‌هاي كم كالري جاي مي‌گيرد و مصرف نصف ليوان پخته آن 25 كالري انرژي دارد اما در صورت سرخ شدن قطعاً كالري‌اش افزايش خواهد يافت. به اين دليل بخار پز و يا كباب شده آن توصيه مي‌شود.

فوايد گوشت
 

بسياري از خانواده‌ها از گوشت چرخ كرده براي تهيه مايه لازانيا استفاده مي‌كنند اما به دليل چرب بودن بهتر است به جاي گوشت قرمز از سينه مرغ و يا گوشت شترمرغ استفاده شود. مي‌دانيد گوشت مرغ كم‌چرب بوده و نصف سينه آن معادل سه واحد گوشت قرمز است و تقريباً 450 كيلوكالري انرژي دارد. اما گوشت شترمرغ نيز گزينه ديگري است كه به شما توصيه مي‌شود. اين گوشت نيز قرمز است با اينكه جزو گوشت پرندگان بوده و تصور مي‌شود سفيد باشد. در عوض چربي كمتر، پروتئين و آهن بيشتري دارد بنابراين مصرف آن براي هر چه مغذي‌تر كردن اين غذا پيشنهاد مي‌شود.

قارچ و خواص آنتي‌اکسيداني
 

جالب است بدانيد با اينکه ارزش غذايي قارچ تا مدت‌ها مورد بحث قرار داشت، پژوهشگران به تازگي اعلام كردند که قارچ‌هاي خوراكي به عنوان منابع غني از آنتي‌اكسيدان‌ها مي‌توانند به تقويت سيستم ايمني بدن براي مقابله با سرطان‌ها كمك كنند. اين ماده خوراكي حاوي آنتي‌اكسيدان‌ها، سلنيوم، ريبوفلاوين و ساير مواد مفيد و سالم است كه مي‌توانند از سيستم ايمني بدن حفاظت كنند. مطالعات نشان داده‌اند، قارچ داراي تركيبي به نام لنتينان است كه وج ودش از رشد تومورهاي بدخيم و بيماري‌هاي قلبي عروقي جلوگيري مي‌كند. هر 100 گرم از اين سبزي 13 كالري انرژي دارد و بنابراين جزو سبزي‌هاي كم كالري به حساب مي‌آيد.

همراه اين غذا بخوريد
 

اغلب اين غذا را با پنير پيتزا تهيه مي‌كنند. در صورتي كه لاغر هستيد، مي‌توانيد از اين نوع پنير به غذايتان بيفزاييد اما در صورت اضافه وزن بهتر است از مصرف آن كم كرده و سس سفيدي را به آن اضافه كنيد كه به شرح زير تهيه مي‌شود. آرد گندم كامل را تهيه كرده و به آن شير كم‌چرب اضافه كنيد تا قوام بيايد سپس آن را با انواع ادويه‌ها مزه‌دار كنيد و از افزودن خامه و كره بپرهيزيد و به لايه‌هاي لازانيايتان اضافه كنيد.سس قرمز نيز چاشني است كه به اين غذا اضافه مي‌شود و بهتر است از نوع خانگي باشد. براي كامل كردن اين غذا، آن را با سالاد سبزيجات تازه و آب پرتقال يا شربت آب‌ليمو ميل كنيد تا به اين ترتيب جذب انواع ويتامين‌ها موجود افزايش پيدا كند.

ماندگي و کهنگي
 

نگهداري طولاني مدت هر ماده غذايي پخته، گذشته از اينکه ريسک فساد و مسموميت‌هاي غذايي را مي‌افزايد از کيفيت فيزيکي و حس ارگانولپتيکي آن مي‌کاهد. براي نگهداري، پس از سرد شدن غذا را در ظرف دردار در يخچال قرار دهيد و كمتر از 2 روز آن را ميل كنيد. به علاوه، بهتر است براي گرم کردن آن فقط به‌اندازه وعده اي كه مي‌خواهيد ميل كنيد، آن را حرارت دهيد.

اگر ديابت داريد
 

اگر مبتلا به ديابت هستيد به لازانيايتان بادنجان بيشتري بيفزاييد. بادنجان را سرخ نکنيد بلکه آن را در فر بپزيد. فراموش نکنيد که کنترل مقدار کربوهيدرات مصرفي براي شما بسيار اهميت دارد بنابراين، مقدار لازانياي مصرفي را کنترل کنيد. پنير پيتزا را به دليل چربي‌اش کم مصرف کنيد و اگر از سس سفيد استفاده مي‌کنيد، در نظر بگيريد که هر 3 قاشق غذاخوري آرد معادل يک واحد نان و نشاسته است بنابراين چه بهتر كه از سس سفيد نيز صرف‌نظر کنيد.

اگر چربي خون داريد
 

اگر چربي خون داريد، ضمن مصرف کمتر پنيرپيتزا از كليه مواد غذايي پركالري مانند ورقه‌هاي لازانيا و حتي روغن مصرفي كم كرده و به ميزان سبزيجات موجود اضافه كنيد. به علاوه مي‌توانيد سبزيجاتي مانند كدو و كرفس بخارپز شده را كه كاهنده چربي خون هستند نيز به مايه تان اضافه كنيد.

اگر کودک بد غذايي داريد
 

اگر كودك بد غذايي داريد، اين غذا يك انتخاب مناسب براي وادار كردن بچه‌ها به غذا خوردن است زيرا شكل و طعم آن براي بد غذا ترين بچه‌ها نيز دوست داشتني است. شما مي‌توانيد با افزودن قارچ، پنير پيتزا و كمي‌آويشن هر ماده غذايي را كه فرزندتان از خوردنش سرباز مي‌زند، به او بدون دردسر بخورانيد.
منبع: http://www.salamat.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image