ميخواهم بينيام را جراحي کنم ولي راست است که ميگويند شايد بيني گوشت اضافي بياورد؟ ميگويند بعضيها در اثر عمل ليپوساکشن جانشان را از دست دادهاند. هزينههاي جراحي و بستري شدن در بيمارستان چقدر خواهد شد؟ اينها پرسشهايي است که پيش از اينکه هر کسي خود را به تيغ جراحان پلاستيک بسپارد، در ذهنش قطار ميشوند. خيلي از اين پرسشها طبيعي است و اين حق شماست تا پيش از اينکه تصميم نهاييتان را براي جراحي پلاستيک بگيريد، پاسخش را بدانيد و بررسيهايتان را بکنيد. شما فکر ميکنيد روزي که براي معاينه به مطب پزشک متخصص جراحي پلاستيک ميرويد، چه پرسشهايي را بايد در دفترچه يادداشتتان نوشته باشيد؟
1. زيباتر ميشوم؟
اول از هر چيز بايد هدف شما از جراحي پلاستيک مشخص باشد. به طور معمول طي يک جراحي پلاستيک، شکل و ظاهر اعضايي از بدن شما تغيير ميکند که شما از ظاهر آن ناراضي هستيد ولي عملکردشان طبيعي است. مطالعات نشان ميدهند که بيشتر افراد پس از جراحي پلاستيک احساس و روحيه بهتري در زندگيشان خواهند داشت. خيليها پس از جراحي پلاستيک نه تنها زيباتر ميشوند بلکه اعتماد به نفس بيشتري مييابند و در زندگي اجتماعي و خانوادگي موفقتر عمل خواهند کرد. ولي فراموش نکنيد اگر شما دچار مشکلات روحي و رواني ريشهدار مانند افسردگي هستيد نبايد انتظار داشته باشيد که جراحي پلاستيک برايتان معجزه کند. اول بايد شرايط روانيتان را بهبود بخشيد.
2. کانديد مناسبي هستم؟
در صورتي که شرايط زير را داريد، شخص مناسبي براي جراحي پلاستيک هستيد و به احتمال زياد از نتايج جراحي خودتان راضي خواهيد بود:
• انتظارات منطقي داشته باشيد: اينکه پس از جراحي پلاستيک شکل ستارگان سينما شويد، انتظاري غيرمنطقي است. انتظار بهتر شدن ظاهرتان را داشته باشيد نه انتظار فوقالعاده شدن.
• پول کافي داشته باشيد؟ جراحي پلاستيک زيبايي اغلب تحت پوشش بيمه قرار نميگيرد. بنابراين بايد تمام هزينههاي آن را خودتان بپردازيد. اين هزينهها براساس نوع عمل جراحي، بيمارستان و... متغير است. شما لازم است پس از جراحي پلاستيک مدتي سرکار نرويد و در منزل استراحت کنيد بنابراين درآمدي نخواهيد داشت. پيش از جراحي هزينههاي آن را بپرسيد و مخارج را بررسي کنيد.
• شرايط روحيتان خوب باشد: هنگامي که به تازگي طلاق گرفتهايد، از شغلتان بيکار شدهايد و يکي از عزيزانتان را از دست دادهايد، زمان مناسبي براي جراحي پلاستيک زيبايي نيست. چون همه اين عوامل موجب ميشوند که از نتايج عمل جراحيتان راضي نباشيد.
3. با چه خطرهايي روبهرو هستم؟
اگر شما سابقه بيماري قلبي يا ريوي داريد و يا خيلي چاق هستيد، در معرض خطر بيشتري براي عوارض جراحي پلاستيک قرار داريد. اين عوارض شامل ذاتالريه، سکته، حمله قلبي و تشکيل لخته درون پاها و ريه هستند. عوارض ديگر جراحي پلاستيک که شما بايد انتظار آن را داشته باشيد، از اين قرارند:
• تهوع، سرگيجه و سردرد: اگر شما پس از جراحيهاي پلاستيک سادهتر و سرپايي دچار اين عوارض شويد، گاهي حتي در بيمارستان بستري خواهيد شد.
• بيحسي و سوزش: پس از برخي جراحيهاي پلاستيک ممکن است در بخشهايي از بدنتان احساس بيحسي کنيد که گاه اين از بين رفتن حس دايمي ميشود. براي مثال پس از جراحي سينه.
• جمع شدن مايعي سفيد رنگ در زير زخم: که گاهي نياز است براي تخليه آن به پزشک مراجعه کنيد.
• هماتوم: گاهي خون در زير پوست در مجاورت ناحيه جراحي شده جمع ميشود که شايد نياز به جراحي کوچک ديگري براي برداشتن آن باشد.
• خونريزي: خونريزي پس از جراحي پلاستيک يکي ديگر از عوارض آن است که گاهي ممکن است لازم باشد براي جبران خون از دست رفته به شما خون تزريق کنند.
• عفونت: محل جراحي گاهي عفونت ميکند. در اين شرايط نياز به جراحي دوباره است و جاي زخم واضحي روي پوست باقي ميماند.
4. جراح من کيست؟
معيارتان براي انتخاب جراحتان چيست؟ آگهيهاي روزنامهها؟ حرف دوستان يا آشنايان؟ ولي اينها معيارهاي مناسبي براي انتخاب جراحي نيست که ميخواهيد زيبايي و بدنتان را به او بسپاريد. راههاي منطقيتري براي اين انتخاب آگاهانه وجود دارد:
• با انجمن جراحان پلاستيک ايران تماس بگيريد: در اين انجمن فهرستي از جراحان مورد تاييد اين انجمن وجود دارد که مدارک معتبري براي جراحي پلاستيک دارند. شما هنگامي از نتايج عمل جراحيتان خشنود خواهيد بود که جراحتان آموزش و تجربه کافي در عمل جراحي مورد نظرتان را داشته باشد.
• به تخصص تنها اعتماد نکنيد. اينکه پزشکي صرفا داراي تخصص است، به اين معني نيست که اطلاعات لازم براي جراحي پلاستيک را دارد و براي انجام اين جراحيها آموزش ديده است.
• دچار باندبازي نشويد: اگر شما به يک بيمارستان خاص و يا گروه و يا موسسهاي که کارهاي زيبايي را انجام ميدهد، زنگ ميزنيد و از آنها ميخواهيد يک جراح به شما معرفي کنند، لزوما اين جراح ممکن است بهترين و واجد شرايطترين فرد مورد نظر نباشد. بنابراين از پزشک خانوادگي خود و يا افرادي که به آنها اعتماد داريد درباره صلاحيت فرد مورد نظر سوال کنيد.
5. طراحيهاي کامپيوتري پيش از جراحي قابل اعتمادند؟
خير. برخي از جراحان پيش از انجام عمل جراحي، عکسي از شما تهيه کرده و با استفاده از برنامههاي کامپيوتري، تصوير شما را پس از انجام عمل بازسازي ميکنند که البته قابل اعتماد نيست. جذب بيماران با ايجاد ذهنيت و تصورات غيرمنطقي و غيرواقعي، سطح انتظار بيمار را بالا برده و حتي در موفقيتآميز بودن عمل تاثير منفي بر جاي ميگذارد. بهترين طراحي عمل در موقع انجام عمل جراحي است که ضمن حفظ عمل طبيعي عضو، شکل آن به گونهاي که با ساير اعضا هماهنگ باشد، تغيير خواهد کرد. طراحي کامپيوتري هيچ تاثيري در شيوه و نتيجه طراحي زيبايي عضو مورد جراحي ندارد و بيشتر جنبه تبليغاتي و نمايشي دارد. بهترين طراحي بهطور زنده و با راهنمايي بيمار و فکر جراح امکانپذير است.
6. بيحسي خوب است يا بيهوشي عمومي؟
شما پيش از جراحي پلاستيک بايد اطلاعات دقيقي درباره شيوه جراحيتان به دست آوريد. شما تحت بيهوشي عمومي جراحي خواهيد شد و يا فقط يک بيحسي موضعي کافي است؟ چه مدت پس از عمل جراحي بستري خواهيد بود؟ جراح شما چند عمل جراحي مشابه اين را پيش از اين انجام داده است؟ و در نهايت هزينه کامل جراحي و بستري شدن در بيمارستان، خريد داروها و مواد لازم را به طور دقيق بپرسيد و اينکه آيا لازم است پس از مدتي جراحيهاي تصحيحي و تکميلي نيز انجام شود يا نه؟ در اين صورت شما بايد وقت و هزينه آن جراحيها را نيز در نظر بگيريد. شما ميتوانيد عکسهاي پيش و پس از عمل بيماران جراح مورد نظرتان را ببينيد تا بتوانيد نتايج جراحي را پيشبيني کنيد. دانستن مدت زمان عمل جراحي نيز يکي ديگر از اطلاعاتي است که بايد پيش از رفتن به اتاق عمل بدانيد.
منبع:http://www.salamat.com /ج