اغلب خانمها براي از بين بردن ضايعات پوستي مانند جاي زخم و جوش، لکههاي موجود روي پوست چين و چروک و زخمهاي سطحي به دنبال راه چاره هستند. در اين جستجوها به انواع ماسکهاي لايهبردار پوست و پيلينگهاي متعدد ميرسند.
پيلينگها درجات گوناگوني دارند و به انواع سطحي، متوسط وعمقي طبقهبندي ميشوند. از آنجايي که در پيلينگ بخشي از لايه سطحي پوست از سطح پوست جدا ميشود، بايد اين کار به وسيله متخصص پوست انجام شود. متخصص پوست با توجه به نوع پوست شما و رنگ آن تشخيص ميدهد که انجام اين کار در زيبايي پوست شما موثر است و يا بهتر است از آن پرهيز کنيد. براي مثال، اگر فردي رنگ پوست سبزه دارد حتي امکان دارد بعد از پيلينگ پوستش لک بشود و اين لک تا مدتها نيز باقي بماند و مجبور شود انواع درمانها را براي اين مشکل تازه وارد انجام دهد و روزي هزار بار از پيلينگ ابراز پشيماني کند. بنابراين توصيه ميکنم به تبليغات متعدد و ادعاهاي افراد غيرمتخصص درباره اينکه قرار است روي پوست شما معجزهاي بکنند، توجه نکنيد. چه بسا مشکلات جديدي حاصل شود که راه بازگشت به حالت اوليه را جزو آرزوهايتان بکند.
شما از هيچ متخصص پوستي و پزشک متبحري اين ادعاها را نخواهيد شنيد. بلکه با سنجيدن شرايط پوست شما، آب و هواي مناسب و سپس توصيههاي براي بعد از پيلينگ به اين امر اقدام خواهد کرد. به طور مثال، وقتي قرار است پيلينگ پوست صورت بگيرد بهتر است در تابستان نباشد که شدت آفتاب زياد است. بهتر است در فصول با شدت کم نور خورشيد اين کار صورت بگيرد. برحسب مادهاي که در پيلينگ استفاده ميشود، قرمزي روي پوست ايجاد ميشود. اساس توصيه بعد پيلينگ پرهيز از آفتاب است. مواد آرايشي را نبايد بعد از پيلينگ روي پوست بماليد چون طبقات شاخي پوست برداشته شدند و آن ناحيه حساس است. بهتر است تا چند ماه کرمهاي آرايشي را کمتر مصرف کنيد. خصوصا موادي را که نميشناسيد روي پوستتان نماليد و براي پرهيز از پيلينگهاي مکرر و عوارض احتمالي آن بهتر است نکات بهداشتي پوست را رعايت کنيد.
منبع: http://www.salamat.com