با توجه به اين كه ميكروبها در نقاط مرطوب، گرم و اكسيژندار رشد ميكنند بهتر است كه براي جلوگيري از آلودگي مواد غذايي آنها را خشك و خنك نگهداري كرد. رعايت نكاتي همچون بهداشت فردي و نگهداري مواد غذايي مثل گوشت در مكانهاي خشك ميتواند تا حدودي از آلودگي اين مواد جلوگيري كرده تا مردم با خيال راحت از مواد غذايي استفاده كنند.
نگهداري گوشت تازه بيش از 2 روز در يخچال خطر آلوده شدن آن را زياد كرده و حتما بايد با برنامهريزي دقيق و در زمان معين اين گوشتها مصرف شود. در مراكزي همچون تكايا، حسينيهها و مساجد بايد از سفرههاي باريك كه عرض آنها حدود 50 سانتيمتر است استفاده شود تا افراد مجبور نشوند براي سرو غذا پاي خود را روي سفره بگذارند و اين سفرهها بايد قدري باريك باشند كه افراد فقط از دو طرف آن بتوانند راه بروند.
دكتر كيمياگر اظهار كرد: از ظروف جمعي مثل مجمعه كه در گذشته براي سرو غذا به كار ميرفت بايد جدا خودداري كرد و بايد در اين زمينه از ظروف يكبار مصرف استفاده كرد تا افراد دچار مشكل نشوند و با خيال راحت غذاي خود را ميل كنند.
غذاها نبايد زياد چرب باشند چون براي افرادي كه مشكل چربي خون دارند و سالمندان بسيار مشكل ساز است و تا حد امكان بهترست كه از چربي و نمك زياد در غذاها خودداري شود. ظروف مورد استفاده براي سرو غذاهاي نذري بهتر است اسفنجي و ضخيم باشند و كيفيت لازم را داشته و از مصرف ظروف شفاف و نازك بايد پرهيز شود چون استفاده از غذاهاي داغ در اين ظروف باعث حل شدن مواد پليمري و شيميايي ميشود و بسيار خطرناك است. متاسفانه ميبينيم كه ظروف در محلهايي شسته ميشود كه از نظر بهداشتي اصلا مناسب نيستند و همچنين از شيلنگ براي شستوشو استفاده ميكنند كه باعث تشديد آلودگي ميشود و بهتر است كه از جاهاي سكو مانند كه حالت وان دارند و داراي شيب ميباشند براي شستوشوي ظروف استفاده شود.
منبع:www.hamedan.ir /ج