جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


آموزش گام به گام بسکتبال(8)
-(2 Body) 
آموزش گام به گام بسکتبال(8)
Visitor 284
Category: دنياي فن آوري

 

حرکتهاي پيراموني(بازي کردن اطراف محوطه پنالتي)
 

هر بحثي درباره حرکتهاي تهاجمي فردي بايد با يادآوري اين نکته همراه باشد که بسکتبال قبل از هر چيز، ورزش تيمي است. بنابراين هنگامي که شرايط بازي، موقعيتهايي براي بازيکنان مالک توپ فراهم مي‌کند تا از حرکتهاي تهاجمي استفاده کنند آنها بايد هماهنگي کاملي بين حرکت خود با 4 بازيکن ديگر، ايجاد کنند. به عنوان يک مربي شما نياز داريد تا محدوديتهاي مشخصي براي حرکتهاي تهاجمي فردي قايل شويد.
البته حرکتهاي بيروني، حرکتهاي تهاجمي اطراف و کناره‌هاي زمين است. در اين خصوص 4 نوع حرکت بيروني فردي وجود دارند.
1- حرکتهاي توپ زنده (هنگامي که بازيکن مهاجم با توپ هنوز اجازه دريبل کردن دارد)
2- حرکتهاي در حال دريبل (هنگامي که مهاجم در حال دريبل کردن است)
3- حرکتهاي توپ مرده (حرکتهايي که در خاتمه دريبل انجام مي‌شود، هنگامي که بازيکن از دريبل خود استفاده کرده است و آن را متوقف کرده و مالکيت توپ را در اختيار دارد)
4- شوتهاي تکميلي (شوتهايي که بعد از دريبل انجام مي‌شود)
بازيکن بايد در هنگام مالکيت ، توپ را حفاظت کرده و آن را نزديک بدن نگاه دارد و از بدن به عنوان سپر استفاده کند و در ادامه از 3 فاکتور پاس، شوت و دريبل استفاده نمايد
اصول بنيادي حرکتهاي توپ زنده
همه حرکتهاي توپ زنده از حالت ايستادن صحيح که در آن بازيکن در حالت تهديد سه گانه قرار گرفته و رو به سبد است، آغاز مي‌شود. راهي که براي رسيدن به حالت مناسب ترجيح داده مي‌شود، گرفتن توپ در هوا و استفاده از توقف سريع براي فرود است. در حالي که بازيکن رو به سبد قرار گرفته است، روش جايگزين آن است که توپ را با دو دست بگيرد، توقف سريع کند و بعد چرخش و در حالت تهديد سه گانه رو به سبد قرار گيرد.
بازيکن بايد توپ را حفاظت کند و آن را نزديک بدن نگاه دارد و از بدن به عنوان سپر استفاده کند. بازيکن اين مراقبت را در حالت تهديد سه گانه اينطور به وجود مي‌آورد که توپ را کمي پايين‌تر از شانه و نزديک آن در حال حرکت توپ زنده، نگاه مي‌دارد (شکل 1-8) و در حال دريبل، اين عمل با دريبل کردن توپ در سمت مخالف مدافع حاصل مي‌شود.
(شکل 1- 8 )

در انبوهي دفاع، با قرار دادن توپ زيرچانه و مهارت چرخش (شکل 2-8) و با باز کردن آرنج‌ها به جاي آويختن دست‌ها در حال حمل توپ، مقصود حاصل مي‌شود.
(شکل 2-8)

استفاده حداکثر از فضا و زمان، راهنمايي اساسي براي حرکتهاي بيروني با توپ است. همه حرکتها بايد سريع و هرگاه ممکن باشد در خط مستقيم به طرف سبد باشد. مهاجم بايد در حال عبور از مدافع با دريبل، تماس اندکي با او داشته باشد و در حالي که حالت مناسب بدن را حفظ کرده از پاس سريع يا فريب شوت استفاده کند. حرکت توپ زنده (استفاده از دريبل براي عبور از مدافع) بايد با برداشتن گام سريع از کنار مدافع به طرف سبد، انجام شود.
قانون حمله با پاي جلو هنگامي به کار مي‌رود که مدافع در حالت ايستادن با پاهاي جلو و عقب، دفاع مي‌کند. (شکل3-8)
سمتي که بيشترين آسيب‌پذيري را براي مدافع دارد، طرفي است که پاي او جلو قرار دارد زيرا مدافع قبل از برگشت زاويه‌دار خود براي سد کردن نفوذ مهاجم بايد (روي پاي عقب) بچرخد. بنابراين مهاجم بايد از پاي جلو مدافع شناخت داشته باشد و در صورت امکان در حرکت توپ زنده از آن سمت بدن عبور کند.
(شکل3-8)

حمله مهاجم به سبد حريف، بايد با شتاب گرفتن توأم با حفظ کنترل همراه باشد. «حالا يا هرگز» به اين معناست که حرکت توپ زنده بايد بلافاصله بعد از دريافت پاس انجام شود، قبل از اين که دفاع خود را با حالت جديد تنظيم کند و در حالي که هنوز در حال حرکت است.
هدف هر حرکت توپ زنده در منطقه قدرت (پنالتي) لي آپ با يک دريبل براي کسب امتياز است اما بازيکنان بايد دفاع را مورد مطالعه قرار دهند، تا امکان استفاده از دريبل کنترل شده به عنوان يک واکنش براي مقابله با آرايش جديد دفاع را ارزيابي کنند. يادگيري کنترل دريبل بخوبي، اجازه استفاده از پاس در ثانيه آخر به هم تيمي آزاد مي‌دهد که اين به نوبه خود باعث مبارزه بيشتري با دفاع خواهد شد.
عبور از مدافع با دريبل و روي پاي ثابت صورت مي‌گيرد ، در اين ميان بازيکن راست دست بايد از سمت چپ مدافع طوري عبور کند که گام اول با پاي راست برداشته شود و بالعکس اين حرکت از حالت تهديد سه گانه با پاهاي جلو و عقب و فشار آوردن روي پاي محور انجام مي‌گيرد
حرکتها با پاي ثابت مشخص
اين حرکتها بايد هنگامي استفاده شود که يک پاي محور اوليه براي تمام حرکتهاي توپ زنده استفاده شده است. پاي چپ بايد براي راست دستها استفاده شود و بالعکس. حرکتهايي که بايد آموزش داده شوند عبارتند از: حرکت مستقيم با دريبل، حرکت توأم با درنگ، گام کشويي و گام ضربدري.
حرکت‌ مستقيم با دريبل
عبور از مدافع با دريبل و روي پاي ثابت صورت مي‌گيرد ، در اين ميان بازيکن راست دست بايد از سمت چپ مدافع طوري عبور کند که گام اول با پاي راست برداشته شود و بالعکس اين حرکت از حالت تهديد سه گانه با پاهاي جلو و عقب و فشار آوردن روي پاي محور انجام مي‌گيرد. حرکت سريع با پاي آزاد و مستقيم به طرف سبد، همزمان با هل دادن توپ به سمت زمين در جلو بدن و قبل از حرکت دادن پاي محور، صورت مي‌پذيرد. سرانجام يک گام براي عبور از مدافع با پاي محور براي حمله به طرف سبد برداشته مي‌شود. شماره‌گذاري قسمتهاي حرکت شامل اين بخش‌هااست:
* گام انفجاري با پاي ثابت.
* هل دان توپ به سوي زمين و حرکت با دريبل. (شکل4-8)
(شکل4-8)

حرکت با درنگ يا گام به گام
 

اين حرکت از سمت پاي ثابت انجام مي‌شود و بعد از يک گام کوتاه به طرف حريف براي ارزيابي واکنش وي از آن استفاده مي‌شود. شروع از حالت تهديد سه گانه است بعد يک گام کوتاه نفوذي با پاي متحرک به سمت مدافع و سبد برداشته مي‌شود. اگر مدافع واکنشي نشان نداد، گام انفجاري با همان پا براي عبور از مدافع برداشته مي‌شود. تجربه حرکت شامل يک گام نفوذي و کوتاه ، يک گام بلند انفجاري وحرکت با دريبل که با هل دادن توپ به جلو و روي زمين آغاز مي‌شود. (شکل 5-8)

گام کشويي
 

حرکت ديگر از طرف پاي متحرک، گام کشويي است که شامل يک فريب مستقيم و بعد بازگشت به حالت تهديد سه گانه است که در پي آن حرکت مستقيم با دريبل انجام مي‌شود. ترتيب حرکتها آن است که ابتدا حالت تهديد سه گانه شکل مي‌گيرد، بعد يک گام نفوذي در همان سمت که پاي متحرک قرار دارد انجام مي‌شود، دوباره برگشت به حالت تهديد سه گانه صورت مي‌گيرد. هنگامي که مدافع در واکنش به برگشت مهاجم به حالت تهديد سه گانه به جلو حرکت کرد، مهاجم بايد حرکت خود با دريبل را در همان جهت گام اوليه، به اجرا درآورد. تجزيه حرکت اين گونه است:
* گام نفوذي (پايين)
* برگشت به حالت تهديد سه گانه (بالا)
* گام انفجاري (پايين)
* حرکت با دريبل (رفتن) که با هل دادن توپ به جلو و سمت زمين آغاز مي‌شود (شکل 5-8 )
(شکل 5-8 )

گام ضربدري
 

اين يک حرکت اساسي در جهت مخالف است هنگامي که مدافع بيش از اندازه به سمت پاي متحرک آمده تا آن حرکت را خنثي کند. اين حرکت شامل استقرار حالت تهيد سه گانه، برداشتن يک گام کوتاه نفوذي به طرف مدافع، حرکت ضربدري پاي متحرک از جلو مدافع و به سمت ديگر بدن او و عبور از مدافع است. در حالي که توپ نزديک بدن نگاه داشته شده و همزمان با حرکت پا از جلو بدن عبور داده مي‌شود. سپس توپ در جلو فرد به طرف زمين هل داده مي‌شود و حرکت با دريبل آغاز مي‌شود. بازيکن بايد پاي محور را تا انجام گامهاي نفوذي و ضربدري ثابت نگاه دارد. تجزيه حرکت شامل اين قسمتها است:
* برداشتن يک گام نفوذي
* عبور دادن پاي متحرک و توپ از جلو مدافع و به سمت ديگر بدن وي
* هل دادن توپ به جلو و روي زمين درحرکت با دريبل (شکل 6-8) توپ بايد از بالا يا پايين در ارتفاع سينه يا زانواز جلوي مدافع عبور داده شود
(شکل 6-8)

حرکت مستقيم با توپ، درنگ، گام‌کشويي و ضربدري 4 حرکت اصلي توپ زنده هستند که براي مبارزه با اغلب مدافعان، مورد احتياج هستند. اين موارد براي اغلب بازيکنان تازه کار کفايت مي‌کند.
حرکتهايي با پاي محور دلخواه
اين حرکتها زماني کاربرد دارند که هر دو پا را بتوان به عنوان محور انتخاب کرد و توپ نيز زنده باشد. بازيکنان راست و چپ دست هر 2 بايد قادر به محور قرار دادن هر کدام از دو پاي خود، هنگام انتخاب اين حرکتها باشند.
حرکت مستقيم در جهت اوليه
در اين حرکت عبور از مدافع با دريبل انجام مي‌شود و در آن يک گام انفجاري با پاي که سمت حرکت مهاجم است برداشته مي‌شود. ترتيب اجرا شامل توقف سريع رو به سبد و هنگام عبور از راست، استفاده از پاي چپ به عنوان پاي محور و برداشتن يک گام انفجاري براي عبور از مدافع با پاي راست است. همچنين هنگام عبور از چپ ، گام با پاي چپ و محور پاي راست است. توپ براي دريبل با فشار به جلو و سمت زمين هدايت مي‌شود. اجزاي اين حرکت عبارتند از:
* يک گام انفجاري با پاي سمتي که حرکت از آن سمت انجام مي‌شود
(پاي راست به سمت راست، پاي چپ به سمت چپ)
* هل دادن توپ به جلو براي شروع حرکت با دريبل.
ارسالي از طرف کاربر محترم :leila0033
ادامه دارد ...
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image