جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


آموزش گام به گام بسکتبال (9)
-(5 Body) 
آموزش گام به گام بسکتبال (9)
Visitor 486
Category: دنياي فن آوري

 

حرکت مستقيم با پاي مخالف
 

اين حرکت با دريبل براي عبور از هر دو طرف مدافع با پاي مخالف انجام مي‌گيرد و در آن همانند حرکت مستقيم توپ در پوشش بدن قرار مي‌گيرد. حرکت با دريبل از سمت مخالف، با يک توقف سريع رو به سبد آغاز مي‌شود و هنگام عبور از راست، گام براي عبور از مدافع با پاي چپ و انفجاري برداشته مي‌شود و توپ به جلو هل داده مي‌شود. اجزاي اين حرکت عبارتند از:
*برداشتن يک گام انفجاري با پاي مخالف سمت حرک انتخابي
*هل دادن توپ به جلو و سمت زمين براي حرکت يا دريبل (شکل 1- 9)
(شکل 1- 9) Top of Form

 

آموزش گام به گام بسکتبال (9)

ضربدري :
 

بازيکنان بايد همچنين حرکت مخالف با هر پا به عنوان پاي محور را بياموزند (فريب به راست)، حرکت ضربدري به چپ با محور قرار دادن پاي چپ (فريب به چپ)، گام ضربدري به راست با محور قرا دادن پاي راست. براي اجراي اين حرکت ابتدا يک توقف سريع رو به سبد انجام مي‌گيرد، سپس يک گام نفوذي و ضربدري با همان پا و در جهت مخالف (سمت چپ) برداشته مي‌شود (همزمان با اين گام توپ نزديک به بدن از يک طرف بدن به طرف ديگر برده مي‌شود) و سرانجام توپ به جلو و سمت زمين هل داده مي‌شود و حرکت با دريبل آغاز مي‌شود. تجزيه حرکت به قرار زير است:
* يک گام نفوذي
*يک گام ضربدري با همان يا هنگامي که توپ از يک طرف بدن به سمت ديگر عبور داده مي‌شود
*حرکت با دريبل که با هل دادن توپ به جلو و سمت زمين آغاز مي‌شود (شکل 2-9)
(شکل 2-9)

آموزش گام به گام بسکتبال (9)

اصول بنيادي حرکتهاي با دريبل
 

حرکت‌ توأم با دريبل که بعد از حرکتهاي توپ زنده، استفاده مي‌شوند با ذکر جزئيات در قسمتهاي گذشته (کنترل توپ) تشريح شده‌اند. مهارت در حرکتهاي توپ زنده بايد با بهبود سرعت و حرکتهاي کنترل شده با دريبل، تکميل شود.

اصول بنيادي حرکتهاي توپ مرده
 

اين حرکتها بعد از اتمام دريبل استفاده مي‌شوند، هنگامي که توقف سريع در فاصله 3 متري سبد، صورت گرفته باشد. اين حرکتها قابل استفاده در حرکت به چپ و راست هستند اما براي موثر واقع شدن، بازيکنان بايد در فاصله‌اي باشند که امکان شوت داشته باشند.
بازيکنان صاحب توپ بايد تا حد امکان از موقعيتهاي توپ مرده، دوري کنند مگر اين که اجراي يک پاس يا شوت قابل پيش‌بيني باشد. به بيان ديگر يک بازيکن خوب نبايد قبل از آنکه تصميم به کاري بگيرد دريبل خود را قطع کند.

حرکتهاي توپ مرده با امکان محور قراردادن هر دو پا
 

شوت جفت : بازيکنان بايد توقف سريع داشته باشند و شوت جفت را با تعادل و کنترل انجام دهند.
فريب شوت و شوت جفت: بازيکنان بايد توقف سريع داشته باشند و در پي آن فريب شوت موثري را اجرا کنند. توپ تا ارتفاع سر بالا برده مي‌شود در حالي که حالت ايستادن صحيح حفظ مي‌شود و پاها قفل مي‌شود تا براي شوت جفت آماده باشند.
گام برداشتن به داخل : امکان ديگراستفاده از حرکت پيشرفته شوت لي آپ بعد از توقف سريع (با يا بدون فريب شوت) است. بازيکنان بايد توقف سريع رو به سبد انجام دهند و در پي آن فريب شوت انجام دهند تا مدافع را از حالت استقرار دفاعي مناسب، خارج کنند مگر اين که مدافع خود مرتکب اشتباه شده باشد. هنگام حرکت به راست، آنها بايد گام چپ خود را پشت پاي مدافع بگذارند (يا با پاي راست هنگام رفتن به چپ) و يک شوت لي آپ يا شوت پست با دست راست يا چپ انجام دهند. اجزاي اين حرکت عبارتند از:
*فريب شوت
* گام خود را پشت مدافع گذاشتن
* يک شوت لي آپ
حرکت ضربدري : اين حرکت پيشرفته‌اي است که در جهت مقابل حرکت اوليه انجام مي‌شود، فريب در يک جهت و عبور از مدافع براي لي آپ يا شوت پست در جهت مخالف شکل مي‌گيرد. آغاز حرکت با توقف سريع رو به سبد است، پس يک گام نفوذي با هر کدام از پاها برداشته مي‌شود، حرکت بعد گام ضربدري با همان پا در سمت مخالف آن پا (حرکت به راست با پاي چپ و بالعکس) براي لي آپ يا شوت پست است. تجزيه حرکت شامل اين مراحل است:
* گام نفوذي
* حرکت ضربدري
* لي آپ يا شوت پست
چرخش کننده در جا : حرکت چرخشي به پشت ولي آپ يا شوت پست، موثرترين حرکت توپ مرده بعد از توقف سريع در زاويه مناسب با خط زيرين است و هنگامي به کار مي‌رود که راه مستقيم به سبد به وسيله مدافع سد شده باشد. شما مي‌توانيد اين حرکت پيشرفته را اينگونه آموزش دهيد که بازيکن را واداريد طوري توقف سريع کند که رو به خط عرضي و محوطه پنالتي داشته باشد، روي پاي نزديکتر به خط زيرين چرخش پشتي انجام دهد و يک شوت لي آپ يا شوت پست را اجرا کند. تجزيه حرکت شامل اين مراحل است:
* انجام چرخش پشتي و گام گذاشتن پشت مدافع و به سمت سبد با پاي مخالف
* شوت لي آپ يا شوت پست (شکل 3-9)
(شکل 3-9)

آموزش گام به گام بسکتبال (9)

اصول بنيادي شوتهاي تکميلي
تمام حرکتهاي توپ زنده و توام با دريبل بايد منجر به يک پاس، حرکت توپ مرده يا يک شوت تکميلي بشود.
نکته‌هاي مورد توجّه مربيان درباره حرکتهاي بيروني
بازيکنان را تمرين دهيد تا از نکته‌هاي کلي زير پيروي کنند:
1- مدافع را در معرض ديد قرار دهيد.
2- از حرکتهاي مشابه مسابقه و با سرعتهاي مشابه استفاده کنيد.
3- چابکي و تعادل خود را بهبود بخشيد.
4- با حداکثر سرعت و با کنترل حرکت کنيد.
5- حرکتهاي قانوني انجام دهيد.
6- ابتدا کار را صحيح انجام دهيد، سپس صحيح و سريع عمل کنيد.
تمرينهاي پيراموني
تمرين حرکتهاي توپ زنده، توپ مرده و تکميلي در چند صف
هدف: آموزش حرکتهاي توپ زنده ، مرده و مروري بر حرکتهاي هنگام دريبل.
تجهيزات: يک توپ براي هر صف، کل زمين.
روش: 4 صف از بازيکنان، پشت خط عرضي جاي دهيد. هيچ دفاعي در زمين قرار نگرفته است. هر دوره حرکت بايد شامل آغاز با حرکت توپ زنده، حرکت‌(ها) با دريبل در وسط زمين و حرکت توپ مرده يا تکميلي در نزديکي سبد مقابل باشد.
(شکل 4-9)

آموزش گام به گام بسکتبال (9)

حرکتهاي بيروني با دريافت پاس چرخشي
 

هدف: پيشرفت در مهارت استفاده از حرکتهاي بيروني.
تجهيزات: سبد و يک توپ براي هر بازيکن.
روش: از نيمه زمين، يک توپ و يک سبد استفاده کنيد و بازيکنان را واداريد به خود پاس داده و آن را دريافت کنند و حرکتهاي توپ زنده و تکميلي را تمرين کنند. بازيکنان يک پاس دو دستي از پايين که توأم با چرخش باشد، به خود داده و همه حرکتهاي خود را در مکانها و موقعيتهاي اوليه با آن آغاز مي‌کنند.
مراحل حرکت اين گونه است: ابتدا دادن يک پاس چرخدار در نقطه‌اي واقع در نزديکي محوطه پنالتي و بعد گرفتن توپ بعد از اولين برخورد آن با زمين در حالي که پاهاي بازيکن در هوا قرار دارد و در پي آن فرود آمدن در حالي که رو به سبد باشد. اين کار بايد همواره با توقف سريع و چرخش و بعد حمله به سبد انجام شود. مربيان بايد همواره حرکتهاي بازيکنان را مورد ارزيابي قرار دهند. به خاطر داشته باشيد فقط تمرين‌ کامل و درست، نتيجه کامل در پي خواهد داشت. شيوه استفاده از هر کدام از دو پا به عنوان محور حرکت بايد جهت پيشرفت در کار با پاها مورد استفاده قرار گيرد. استفاده کردن از اين تمرين خود آگاهي دهنده امکان تمرين اختصاصي توپ زنده، دريبل، توپ مرده و حرکتهاي تکميلي را با رعايت اصول اوليه و بنيادي، ممکن مي‌سازد.
مهارت نزديک شدن به مهاجم صاحب توپ(يک‌عليه يک) ، (2عليه 2) ، (3‌عليه3) و (4عليه‌‌‌4)
هدف: تمرين کردن همه حرکتهاي بيروني بوسيله بازيکنان آن مکانها.
تجهيزات: يک توپ و يک سبد براي هر گروه.
روش: بازيکنان را در چند صف در زير هر يک از سبدها جاي دهيد. اولين بازيکن که با توپ به زير سبد گام بگذارد، مدافع خواهد بود. صفي از مهاجمان در فاصله 5/4 الي 5/5 متري رو به سبد قرار مي‌گيرند. مدافع يک پاس سريع و هوايي به اولين بازيکن صف حمله مي‌دهد و براي دفاع کردن به وي نزديک مي‌شود. به محض انجام پاس، تمرين براي حمله و دفاع آغاز مي‌شود. مهاجم بيروني، بايد دفاع را ارزيابي کند و به عمل مدافع واکنش مناسب نشان دهد و اصول اوليه را براي اجراي شوت يا انجام حرکت بيروني به کار گيرد. بعد از اجراي حرکت، مهاجم به انتهاي صف دفاع و مدافع به انتهاي صف حمله کنندگان مي‌رود. بازي دريافت توپ و مبارزه براي گل زدن يا هر انتخاب ديگري را مورد استفاده قرار دهيد. تمرين مي‌تواند در حالت 2عليه2 ادامه پيدا کند که کار تيمي توأم با رقابت با بازي سمت توپ و دور از توپ در آن تمرين خواهد شد.
منبع:کتاب مهارت‌ها و تمرين‌هاي بسکتبال
ارسالي از طرف کاربر محترم :leila0033
ادامه دارد ....
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image