انسان ها براي زندگي کردن وبرطرف کردن نيازهاي زيستي وعاطفي خود محتاج برقراري ارتباط هستند.
گفت وگو يکي از مهم ترين راه هاي برقراري ارتباط است به شرط آن که کاربردي ، از گفت وگو استفاده شود يعني گفت وگو اطلاعاتي را درباره ي نيازها ي عاطفي و زيستي وسليقه اي ونگرشي ما به مخاطب بدهد، اگر گفت وگو با چنين هدفي دنبال شود نتايج بسيار مفيدي خواهد داشت.
بايد بدانيد که اين کار مستلزم تمرين ممارست وتلاش فراوان است . بدون برقراري ارتباط هماهنگ ، تقريبا حل کليه مشکلات وکشمکش با اطرافيان غير ممکن است . اگر شما دچار مشکلاتي در برقراري رابطه هستيد ، مي توانيد اين مقاله را مطالعه نماييد.
1- به خاطر داشته باشيد که در يک بحث، قرار نيست کسي برنده شود .
2- مصالحه وسازش از انواع بهترين ابزارها براي برقراري گفت وگو سالم به شمار مي روند. پيش از اينکه بخواهيد در مورد مشکلات خود به بحث بنشينيد ،بر روي تمام روش هاي ممکن در حل مشکلات خود ، به دقت فکر کنيد. بايد بيشتر برروي روش هايي تمرکز کنيد که با احتساب به آن ها بتوانيد مشکلات با را يک درک دوجانبه رفع نماييد .
3- به جاي اينکه يک دفعه شروع کنيد به مشاجره وجدل، گفت وگو را اين طور آغاز کنيد که هر يک ازما بايد در رابطه به رشد وارتقاء دست پيدا کند ، بعد بگوييد علاقمنديد تا در مورد پاره اي ازمسائل که موجب بهبود وضعيت خودتان مي شود با او به صحبت بنشيند. بهتر است که ابتدا از مسائل مثبت شروع کنيد وبعد کم کم به سمت مسائل جدي تر، تغيير مسير دهيد.
4- به حرف هاي طرف مقابل به دقت گوش دهيد وبازتاب فکري خود را مستقيما به او منتقل کنيد. بايد کاري کنيد که او مطمئن شود شما حرف هايش را درک مي کنيد. اگر ازعبارتچيزي که من از تو شنيدم اين است که ...يکي از بهترين راههايي است که به واسطه آن مي توانيد مطمئن شويد که منظور طرف مقابل را به درستي درک کرده ايد.
5- براي نشان دادنکارت وقت اضافههيچ ترديد ي به دل راه ندهيد . اگر بحث شما بيش از اندازه حاد شود، به راحتي مي توانيد آن را متوقف کنيد . همچنين اگر از دايره عقل ومنطق خارج نيز شد، بهتر است ادامه آن را به زمان ويا مکان ديگري که تصور مي کنيد ممکن است نتيجه بهتري بگيريد ، موکول کنيد.
6- مطمئن شويد که حرکت اعضاي بدن ، حالات چهره ، وتن صداي تان با پيغامي که قصد داريد به طرف مقابل منتقل کنيد، در يک راستا قرار دارند. يکي از پژوهش هاي اخير حاکي از اين مطلب است که 55% از منظور باطني شما به وسيله حالت صورت وحرکات اعضاي بدن به طرف مقابل منتقل مي شوند. اين در حالي است که تنها 7% ازمفاهيم احساساتي به صورت شفاهي قابل انتقال مي باشد.
7- صادق باشيد، حرف هاي خود را که شامل نيازهاي متفاوت است را به طور مستقيم بيان کنيد ودر موضوعات عيني با هم به بحث بپردازيد. اگر وارد مشاجره اي شويد که در آن هدف خود رامعين نکرده باشيد، مطمئن باشيد که به هيچ کجا نخواهيد رسيد.
8- اگر تصور مي کنيد که نمي توانيد به نتيجه مطلوب دست پيدا کنيد، حداقل سعي کنيد بحث را با يک جمله مثبت به پايان برسانيد. مثلا:خوشحالم که هر دو توانستيم احساسات مان را با هم درميان بگذاريم، بهتر است بعدا نيز درمورد اين مطلب با هم گفت وگوکنيم تا به راه حل بهتري برسيم.
9- عقايد طرف مقابل را بي ارزش فرض نکنيد وهيچگاه او را به تمسخر نگيريد.در عوض، با دقت به حرفهاي شريک زندگي خود گوش دهيد وبعد دليل مخالفت خود را با برهان ومنطق وبا رعايت کامل احترام ، با او در ميان بگذاريد.
10- ادامه کار خود را رها نکنيد . اگر در حال صحبت کردن درمورد مسائل ومشکلات مالي هستيد وناگهان بحث هاي احساسي ديگر به ميان کشيده مي شوند،بايد بدانيد که شما تنها در هر زمان مي توانيد بر روي يک موضوع خاص تمرکز کنيد،در غير اين صورت نه تنها به راه حل نمي رسيد، بلکه پرخاش ونزاع نيز به وجود خواهد آمد.
گاهي اوقات شايد لازم باشد از يک نفر سوم کمک بگيريد تا بتوانيد به طور موثر با هم ارتباط برقرار کنيد، يک مشاور ويا روان درمانگر خانواده، مي تواند مشکلاتي که حل آن ها به نظر شما غير ممکن مي آيد را به راحتي ازميان بردارد.
منبع:www.khanevadeyema.com /م