جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
مهار استرس در دوران سالمندي
-(0 Body) 
مهار استرس در دوران سالمندي
Visitor 284
Category: دنياي فن آوري
سطح استرس در دوره سالمندي نه تنها کاهش پيدا نمي‌کند بلکه در بسياري از موارد افزايش مي‌يابد. ولي در هر حال نوع استرس‌هايي که سالمندان تجربه مي‌کنند تا حدودي با استرس‌هاي دوره جواني تفاوت دارد. بسياري از رويدادهاي منفي زندگي در دوره سالمندي به عنوان عامل استرس‌زا عمل مي‌کنند ولي تعداد رويدادهاي مثبتي که سبب بروز استرس مي‌شوند، با افزايش سن کاهش مي‌يابد. بيشتر عوامل استرس‌زاي دوره سالمندي از نوع فقدان است. از دست دادن فرزند، همسر، بينايي، شنوايي، شغل، موقعيت اجتماعي و... وقتي تعداد اين استرس‌ها زياد و فاصله آنها کم مي‌شود، سالمند به خصوص سالمندي که به دليل ابتلا به بيماري‌هاي ديگر قوايش تحليل رفته است، از پا در مي‌آيد.
ماهيت اغلب عوامل استرس‌زاي دوره سالمندي برگشت‌ناپذير است. از اين رو، اغلب سالمندان سعي مي‌کنند با کنار کشيدن خود از موقعيت‌هايي که نمي‌توانند آن را تغيير دهند، از خود محافظت کنند. به همين دليل بسياري تصور مي‌کنند که سالمندي افراد را از لحاظ هيجاني بي‌تفاوت يا کرخت مي‌کند، در حالي که آنچه به واقع رخ داده، به کارگيري نوعي مکانيسم مقابله‌اي است.

مهار استرس در دوران سالمندي

4 توصيه مهم
1) سالمند را تشويق کنيد که درباره احساساتش صحبت کند. صحبت کردن، علاوه بر آنکه به سالمند فرصت بازگو کردن نگراني‌هايش را مي‌دهد، از طريق تخليه هيجاني او را آرام مي‌کند. در اين موارد بايد مراقب باشيم که حرکات و گفته‌هايمان با داوري همراه نباشد تا سالمند بتواند تمام هيجانات خود، حتي خشم و عصبانيتش را تخليه کند.
2) ورزش استرس برخي از سالمندان را کاهش مي‌دهد. مطالعات نشان مي‌دهند که ورزش سطح هورمون‌هاي مرتبط با استرس را کاهش داده و بازگشت بدن را به وضعيت هومئوستاز ممکن مي‌کند. گزينش نوع فعاليت ورزشي بايد به خود سالمند واگذار شود تا فعاليتي را که براي او لذت‌بخش است، انتخاب کرده و با ميل شخصي در آن شرکت جويد.
3) روش‌هاي متعدد کاهش استرس را به سالمند بياموزيد. تکنيک‌هاي متعددي وجود دارند که مي‌توانند به کاهش استرس سالمند کمک کنند.
4) خانواده را تشويق کنيد تا از سالمند حمايت کند. کنار آمدن با استرس، وقتي انسان تنهاست، مشکل‌تر است. خانواده را بايد تشويق کرد که وقت بيشتري به سالمند اختصاص دهند، بيشتر با او گفتگو کنند و عواطف خود را به او نشان دهند. اگر روابط خانوادگي مختل است و خانواده خود منبع استرس به شمار مي‌آيد، بهتر است به طور موقت ارتباط سالمند با خانواده کمتر و سالمند بيشتر از حمايت دوستان برخوردار شود.
منبع: http://www.salamat.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image