جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
کودکتان با قطره آهن مشکل دارد؟
-(8 Body) 
کودکتان با قطره آهن مشکل دارد؟
Visitor 292
Category: دنياي فن آوري
آهن، عنصري ضروري در بدن انسان است. بيشترين ميزان آهن در هموگلوبين (موجود در گلبول قرمز) وجود دارد که وظيفه اصلي حمل اکسيژن از ريه به بافت‌ها را انجام مي‌دهد. اگر آهن کافي به بدن نرسد، بدن نمي‌تواند گلبول‌هاي قرمز را به ميزان کافي توليد کند و در نتيجه فقر آهن پديد مي‌آيد. کمبود آهن موجب خستگي، کوتاهي تنفس، کاهش فعاليت بدني و بروز مشکلات يادگيري در کودکان مي‌شود و مي‌تواند عواقب زيادي را به دنبال داشته باشد.
اين روزها با تغذيه صحيح، فقر آهن در کودکان کمترديده مي‌شود اما در بعضي مناطق (ازجمله ايران) هنوز هم شايع است و به همين علت بايد آهن اضافي را به صورت قطره‌هاي خوراکي به کودک داد تا نياز وي به آهن برطرف شود. نوزاد تا حدود شش ماهگي، از ذخيره‌هاي آهن بدن خود استفاده مي‌کند اما بعد از شش ماهگي نياز دارد تا آهن را به طور اضافي دريافت کند. به خصوص کودکاني که شير مادر مي‌خورند، بيشتر در معرض خطر فقر آهن هستند چون شيرمادر، آهن کافي را براي کودک تامين نمي‌کند اما اغلب شير خشک‌ها با آهن غني شده‌اند و نياز کودک را تا حدي برطرف مي‌سازند.
مشکل کجاست؟
مشکل بزرگي که بيشتر والدين در استفاده از قطره آهن دارند، بروز تغيير رنگ‌هاي دنداني در کودکان است. حدود شش ماهگي که زمان شروع مصرف آهن در نوزادان است، بيشتر آنها دنداني در دهان ندارد اما در حدود يک سالگي، دندان آنها رويش مي‌يابد و مصرف قطره آهن سبب تغيير رنگ‌هاي سياه يا قهوه‌اي در دندان آنان مي‌شود. همين امر بسياري از والدين را از مصرف آن بازمي‌دارد که در طولاني مدت مشکل‌ساز خواهد بود. بايد بگوييم که تغيير رنگ به دنبال مصرف آهن، يک تغيير رنگ‌ خارجي و قابل تميز شدن است.
5 توصيه مهم
• قطره آهن را به کمک قطره چکان تا حد امکان در انتهاي دهان کودک بريزيد تا کمترين تماس را با دندان‌هاي او داشته باشد.
• درباره کودکان بزرگ‌تر مي‌توان قطره آهن را با آب سيب مخلوط کرد و به کودک آموزش داد تا آن را به کمک ني بنوشد. نوشيدن با ني سبب تماس کمتر آهن با دندان‌هاي او خواهد شد.
• بعد از خوردن آهن، دندان‌هاي کودک را بلافاصله با آب يا مسواک‌هاي انگشتي کوچک تميز کنيد.
• لازم به ذکر است که ويتامين C جذب آهن را افزايش مي‌دهد و لبنيات و چاي سبب کاهش جذب آن مي‌شود. در نتيجه بهتر است قطره آهن (يا غذاهاي حاوي آهن) همراه با آب سيب يا آب پرتقال مصرف شود. همچنين بايد از شير دادن به کودک بلافاصله بعد از خوردن قطره آهن پرهيز کرد.
• به طور معمول توصيه مي‌شود که مصرف قطره آهن تا حدود دو سالگي ادامه يابد اما پس از آن هم بايد در برنامه غذايي کودکان، غذاهاي حاوي آهن را بگنجانيم تا نياز آنها به اين عنصر ضروري تامين شود. موادغذايي حاوي آهن شامل سبزي‌هاي با برگ‌هاي تيره (مانند اسفناج)، لوبيا و عدس، تخم‌مرغ، زردآلو و انجير خشک و گوشت قرمز و ماهي است. با مصرف اين خوارکي‌ها مي‌توان تا حد زيادي از خطرهاي فقر آهن در کودکان و بزرگسالان جلوگيري کرد.
منبع:http://www.salamat.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image