جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
امنيت عاطفي کودک
-(2 Body) 
امنيت عاطفي کودک
Visitor 292
Category: دنياي فن آوري

تحقيقات بسيار زيادي انجام شده است كه نشان مي دهد كودكي كه امنيت دارد تقريبا از هر نظر بهتر از كودكي رشد مي كند كه احساس امنيت ندارد. محققين اين كودكان را كودك ايمن ناميده اند. متاسفانه تعداد زيادي از كودكان در سالهاي طفوليت فاقد امنيت عاطفي هستند. حتي در خانواده هاي با ثبات، خوشبخت و طبقه متوسط، يك سوم تمام كودكان فاقد امنيت مي باشند.
كودك داراي امنيت عاطفي به شما نمي چسبد، ولي از طرف ديگر در برابر تماس، اگر شما شروع كننده آن باشيد، مقاومت نمي كند. كودك داراي احساس امنيت، اگر پس از مدتي غيبت دوباره نزد او بياييد، با روي باز شما را مي پذيرد و اگر ناراحت باشد، حضور و تماس با شما او را آرام مي كند. چنين كودكي هميشه شما را به يك غريبه ترجيح مي دهد. از طرف ديگر كودك فاقد امنيت عاطفي معمولا از تماس با مادر خود، بخصوص اگر پس از مدتي غيبت او را ديده باشد، اجتناب مي كند. كودكي كه از اين هم احساس امنيت كمتري داشته باشد، هنگام جدايي از مادر بسيار آشفته مي شود و براي مادر غير ممكن است كه وقتي باز مي گردد بتواند كودك را آرام كند. چنين كودكي حتي ممكن است هنگام بازگشت مادرش عصباني هم بشود و در مقابل تلاش براي آرام كردن، چه از سوي مادر و چه از سوي يك فرد بيگانه، مقاومت مي كند. يك كودك شديدا نا ايمن ممكن است وحشت زده و آشفته باشد و دوست ندارد به كسي نزديك شود، هرگز تماس چشمي برقرار نمي كند و هرگز ابراز احساسات نمي كند.
آثار مثبت امنيت عاطفي را به سادگي مي توان در كودكان دو ساله مشاهده كرد. به عنوان نمونه كودكان ايمن در اين سن وسعت توجه بيشتري در بازي دارند، در تلاش براي يافتن راه حل كارهايي كه ابزار در آنها دخالت دارد اعتماد به نفس بيشتري دارند و غالبا به راحتي از مادر خود به عنوان منبع كمك و حلال مشكلات استفاده مي كنند. در سن هجده تا سي ماهگي، كودكان ايمن حالت رشد يافته تر و پيچيده تري در بازي كردن دارند كه نشان مي دهد اجتماعي تر، از نظر عقلي جلوتر و از نظر درك جهان بهتر از دوستان نا ايمن خود هستند.
كودكان ايمن در سن پيش دبستاني، تعامل سريعتر و روانتري با يك بزرگسال بيگانه مثل معلم برقرار ميكنند. كودكان نا ايمن اختلالات رفتاري خيلي بيشتري مثل كج خلقي و رفتار پرخاشگرانه از خود نشان مي دهند. اين گونه كودكان به ديگران مي چسبند و طالب توجه اند، در مدرسه رفتار خوبي ندارند و با شيطنت و خرابكاري توجه ديگران را جلب مي كنند. كودكان ايمن همدلي بيشتري با ساير بچه ها و بزرگترها نشان مي دهند. آنها از ناراحتي ساير مردم لذت نمي برند در حالي كه كودكان ناايمن به ناراحتي ديگران مي خندند.
در حدود سن چهار و پنج سالگي، كودكان داراي امنيت عاطفي از نظر رويكرد انعطاف پذير به زندگي و كارداني، برتر از كودكان ناايمن هستند و عزت نفس آنها در همان سن نيز بسيار بيشتر است. در سن پنج و شش سالگي نيز كودكان ايمن رفتار دوستانه تري دارند و نزد همسالان خود از محبوبيت بيشتري برخوردارند.
 

چرا و چگونه براي كودك امنيت عاطفي ايجاد كنيم؟
 

از هر نظر به نفع شماست كه در كودك احساس امنيت و دلبستگي مطمئن نسبت به خود ايجاد كنيد. الگوهاي رفتاري معيني براي والدين وجود دارند كه سبب ايجاد امنيت عاطفي مي شوند و شما بايد از اين الگوها تبعيت كنيد. والديني كودكان داراي امنيت عاطفي دارند كه رفتار خود را با رفتار كودك منطبق مي كنند، يا به عبارت ديگر از آهنگ رفتار و اعمال كودك تبعيت مي كنند. همچنين به نظر مي رسد والدين اينگونه اطفال از نظر عاطفي با كودكان خود دوستانه تر رفتار مي كنند؛ آنها بيشتر لبخند مي زنند، بيشتر از آهنگ گفتار خود استفاده مي كنند و صداي خود را به شكلي گوياتر به كار مي برند. آنها بيشتر كودكان خود را لمس مي كنند و در آغوش مي گيرند.
مادران اطفال نا ايمن از نظر روانشناختي غير قابل دسترس خوانده مي شوند. اين مادران ممكن است افسرده باشند، از تماس با اطفال خود در ماههاي اول زندگي بيزارند و تمايلي به توجه كردن به اطفال خود ندارند و حتي شايد آنها را نپذيرند و از آنها دوري كنند.
منبع:www.ninisite.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image