جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
آشپزي با چاشني ارگونومي
-(4 Body) 
آشپزي با چاشني ارگونومي
Visitor 280
Category: دنياي فن آوري
ويژگي هاي آشپزخانه‌هاي ايمن
شما چند ساعت از روز را در آشپزخانه مي‏گذرانيد؟ تهيه و طبخ غذا، شستن ميوه‏ها و سبزي‏ها، شستن ظرف‌ها، نگهداري غذا در يخچال و کابينت موجب مي‎شود خيلي از خانم‎هاي خانه‏دار زمان زيادي از روز را در آشپزخانه بگذرانند.
کار با وسايلي که به شکل نامناسبي طراحي شده‎اند، توجه نکردن به وضعيت صحيح بدن هنگام کار و انجام حرکات تکراري در طولاني‌مدت موجب آسيب عضلات و مفاصل و بروز مشکلات اسکلتي مي‏شود. به همين دليل، نشانگان تونل کارپال در بين خانم‏هاي خانه‏دار شيوع بيشتري دارد. اين در حالي است که کارشناسان مي‌گويند با کمي‎دقت در انجام کارهاي آشپزي و با رعايت اصول ارگونومي هنگام کار در آشپزخانه، مي‎توان از اين عوارض پيشگيري کرد. ارگونومي، علم متناسب‏سازي کار با انسان است. در اين علم، تلاش بر اين است که هنگام انجام کار، کمترين فشار به بدن وارد شود و افراد در راحت‏ترين حالت ممکن و با کمترين عارضه، کارها را انجام دهند.
«باهوش‏تر کار کنيد، نه بيشتر!» اين، يکي از شعارهاي اصلي ارگونومي است. با کمي‎دقت در انتخاب لوازم آشپزي و چند تغيير ساده در آشپزخانه‌تان مي‌توانيد شرايط را براي کاري راحت‌تر و کم‌خطرتر فراهم کنيد تا کار در آشپزخانه براي‎تان آسان‌تر، ايمن‌تر و لذت‎بخش‎تر شود.
يکي از عوامل ايجاد مشکلات اسکلتي و عضلاني انجام حرکات تکراري است. بسياري از کارها مانند رنده کردن و خرد کردن سبزي‎ها با حرکات تکراري همراه است. از انجام حرکات تکراري پرهيز کنيد. انواع لوازم برقي که اين روزها در آشپزخانه به کمک شما آمده‎اند، از انجام حرکات تکراري و آسيب ناشي از آنها پيشگيري مي‎کند. به جاي انجام کارها به روش سنتي و دستي، مي‌توانيد از اين وسايل که براي راحتي شما طراحي شده، استفاده کنيد. اين موضوع را جدي بگيريد و از وسايلي که براي راحتي بيشتر طراحي شده، استفاده کنيد. لازم نيست اين وسايل برقي باشند. گاهي استفاده از ابزارهاي مکانيکي ساده‏اي مانند دستگاه برش‌دهنده تخم مرغ و وسايل ساده‏اي که براي له کردن تخم مرغ و برش دادن گوجه فرنگي طراحي شده، کار را آسان‌تر مي‎کند.
از وسايل و ظروف ارگونوميکي که براي راحتي بيشتر طراحي شده‌اند، استفاده کنيد؛ ماهي‌تابه‎ها‎ي دردار که طبخ غذا در آنها نياز به ايستادن طولاني مدت کنار اجاق گاز و برگرداندن غذا ندارد، نمونه‎اي از اين لوازم هستند.
براي نگهداري نمک و ادويه‏هايي که براي آشپزي مرتب به آنها نياز داريد از ظروفي استفاده کنيد که به راحتي مي‌چرخند و درب آنها براي باز و بسته شدن نيازي به پيچاندن و چرخاندن ندارد.
روغن را در ظرفي کوچک‎تر و سبک‏تر که برداشتن و گذاشتن آن آسان باشد بريزيد. آب‌ليمو و آب‌غوره و سرکه را هم در ظروفي که سبک بوده و استفاده از آنها آسان است، بريزيد.
مايع ظرف‌شويي را روي ديوار و در ارتفاع مناسبي کنار شير سينک نصب کنيد. با اين کار ديگر لازم نيست هنگام شستن ظروف مايع ظرف‌شويي را هر بار برداشته و دوباره سر جايش بگذاريد.
يک ساعت زنگ‎دار در آشپزخانه قرا دهيد و براي اعلام زمان پخت غذا از آن استفاده کنيد تا مجبور نشويد در حين پخت چند بار به غذا سر بزنيد.
غذا در مايکروويو خيلي سريع مي‏پزد و کوتاه شدن زمان پخت غذا موجب مي‎شود شما زمان کمتري در آشپزخانه مشغول پخت و پز شويد.
از قوري‎ها‎ي ارگونوميک که در آنها لوله قوري 90 درجه جلوتر از جاي معمول است، استفاده کنيد. با اين کار به جاي اينکه هنگام ريختن چاي مچ دست‎تان را خم کرده و بچرخانيد، فقط چرخش دست کافي است و يک فشار اضافه به مچ دست حذف مي‎شود.
از ليوان‎ها‎ي دسته‏دار، قاشق‎ها‎ي سبک و خوش‌دست، بشقاب‎ها‎ي سبک و چاقوهاي تيز و خوش‌دست که دسته آنها به شکلي ارگونوميک طراحي شده و کار با آنها راحت‌تر است، استفاده کنيد.
شعار «باهوش‎تر کار کنيد نه بيشتر» را فراموش نکنيد. سبزي‎ها‎يي مانند هويج، لبو و سيب زميني را به جاي آنکه وقتي خام و سفت و سخت هستند پوست بکنيد؛ ابتدا آب‌پز کنيد و بعد که نرم شدند آنها را پوست کنده و خرد يا له کنيد. اين‌طوري فشار کمتري به مفاصل و عضلات‏تان وارد مي‎شود.
يکي از اصول ارگونومي، تقسيم بار سنگين به تعداد بيشتري بار سبک است.در خانه هم اين را امتحان کنيد. به عنوان مثال به جاي اينکه سوپ را در يک ظرف بزرگ بريزيد، آن را در دو ظرف کوچک‎تر بريزيد. اين‌طوري هم بردن ظرف سر سفره راحت‎تر مي‌شود؛ هم دسترسي به آن آسان‎تر.
در يک زمان، حجم زيادي از کار انجام ندهيد و کارها را در فواصل زماني مختلف انجام دهيد.
نقص‎ها را به موقع برطرف کنيد و تعميرات لازم را انجام دهيد. درب کابينت‎ها‎ را روغن کاري کنيد تا راحت‎تر باز و بسته شوند. واشر شير ظرف‎شويي را به موقع تعويض کنيد تا موقع باز و بسته کردن شير به مفاصل دست فشار وارد نشود.

آشپزي با چاشني ارگونومي

براي پيشگيري از کمردرد، از صفحه‎ها‎ي قابل ارتجاع استفاده کنيد. اين صفحه‏ها را مي‏توانيد از فروشگاه‎ها‎ي لوازم ورزشي خريداري کنيد.
صندلي‌اي که راحت قابل حمل باشد در آشپزخانه قرار دهيد تا هر وقت خواستيد بنشينيد از آن استفاده کنيد. چهارپايه کوچکي نيز در آشپزخانه داشته باشيد تا زمان‏هايي که ايستاده کار مي‏کنيد يک پاي‏تان را روي آن بگذاريد.
ارتفاع کار در آشپزخانه بايد حداقل 90 سانتي متر باشد. اگر بلندتر يا کوتاه‌تر از ميانگين هستيد ارتفاع سطح کار را در حد راحتي خودتان تغيير دهيد. اگر قد همه افراد خانواده‎تان بلند است يک سطح چوبي روي قسمت بالايي کابينت قرار دهيد، طوري که سطح کار بلندتر شود.
هنگام کار به وضعيت بدن‏تان توجه داشته باشيد و پشت و شانه‏ها را خم نکنيد. هميشه با پشت صاف، شانه‏هاي رو به عقب و زانوهاي کمي خميده کار کنيد.
آشپزخانه بايد نور کافي داشته باشد، تا هنگام کار ديد کافي داشته باشيد و مجبور نشويد به جلو خم شويد تا سرعت کارتان کم شود. توجه داشته باشيد که سايه کابينت‏ها و هود روي سطوح ديد را کم مي‏کند و بهتر است در صورت لزوم از نور موضعي استفاده کنيد.
مسير رفت و آمدتان را تميز نگه داريد و مراقب گوشه‎ها‎ي تيز و برنده باشيد. گاهي نقاط تيز و برنده در گوشه و کنار کابينت‎ها‎ موجب بريدگي مي‏شود و لازم است آنها را با چکش‎کاري يا چسباندن تکه‏اي فوم نرم برطرف کنيد.
منبع:www.salamat.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image