1 . ميوه هايي که براي مربا در نظر مي گيريد ، سالم و بدون لک بوده و زياد رسيده نباشند .
2 . در صورتي که شکر تميز نبوده و رنگ آن زرد است ، مي توانيد براي هر يک کيلو شکر، يک عد سفيده تخم مرغ را با چنگال خوب به هم بزنيد و آن را به شربت در حال جوش اضافه کرده ، از صافي ظريف رد کنيد تا رنگ آن سفيد و شفاف شود .
3 . براي اين که مرباي مورد نظرتان نرم و لطيف شود ، حتماً ميوه ها را قبل از اضافه کردن به شکر، بپزيد ، زيرا شکر باعث سفت شدن پوست ميوه مي شود .
4 . شربت مربا را آن قدر بجوشانيد تا قوام بيايد ، يعني اگر مقداري از مربا را در نعلبکي بريزيد و با يک قاشق وسط آن خطي بکشيد ، دو قسمت کاملاً جدا به وجود بيايد .
5 . هميشه براي يک کيلو ميوه ي ترش ، يک کيلو شکر و براي يک کيلو ميوه ي شيرين ، 750 گرم شکر در نظر بگيريد .
6. هيچ وقت مرباي گرم را در شيشه نريزيد . صبر کنيد تا خنک شود .
7. براي جلوگيري از شکرک زدن مرباي ميوه هاي شيرين از آبليمو استفاده کنيد . علت شکرک زدن مربا، جوشيدن بيش از حد آن است. در اين شرايط بهتر است يک تا دو فنجان آب جوش به آن اضافه کرده، بگذاريد 4-3 جوش بزند. سپس کمي آبليمو به آن اضافه کنيد تا شکرک مربا برطرف شود .
8. ممکن است مربا بعد از مدتي کپک بزند. در اين شرايط شربت مربا به اندازه کافي ، قوام نيامده است. براي برطرف کردن اين مشکل بايد مقداري شکر به مربا اضافه کرده، بگذاريد کمي بجوشد . فراموش نکنيد در صورتي مي توانيد اين کار را انجام دهيد که مقدار کپک آن کم باشد و ترش نشده باشد .
9. هميشه، آبليمو را 15-10 دقيقه قبل از برداشتن ظرف مربا از روي حرارت به آن اضافه کنيد .
10. ظرفي را که براي پخت مربا استفاده مي کنيد ، بايد لعابي باشد ، به جز مرباي به که بهتر است درظرف مسي پخته شود.
11. موقع پخت مربا در قابلمه را باز بگذاريد تا رنگ آن تغيير نکند ، به جز مرباي به که بايد حتماً در ظرف را بگذاريد تا رنگ آن سرخ ارغواني شود
منبع:www.vista.ir /ج