رولت سبزي ( براي گياهخواران Lacto-Ovo)
مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:
کره پاستوريزه :60 گرم
ترهفرنگي : يک تکه متوسط
سير : دو حبه
آرد سفيد گندم: يک سوم پيمانه(40گرم)
شير پاستوريزه: 1پيمانه (150گرم)
تخممرغ : 4 عدد
پنير پارمزان رنده شده :دو قاشق غذاخوري
نمک و فلفل :به مقدار لازم
مواد لازم براي داخل رولت:
پنير پارمزان رنده شده :100 گرم
کنسرو ذرت :150 گرم(1پيمانه)
پيازچه خرد شده :يک سوم پيمانه
پنيرخامهاي پاستوريزه :50 گرم
طرز تهيه:
- سيني يا ظرف مخصوص فر به ابعاد 30× 25 سانتيمتر را چرب کرده يا داخل آن کاغذ روغني قرار دهيد و روي آن را چرب کنيد.
- سير و ترهفرنگي را ريز خرد کنيد و همراه با 30 گرم کره به مدت 4 تا 5 دقيقه با حرارت متوسط تفت دهيد تا ترهفرنگي نرم شود.
- سپس بقيه کره را ذوب کنيد. آرد را به آن اضافه نماييد و با حرارت ملايم کمي تفت دهيد تا خامي آرد گرفته شود.
- به مخلوط کره و آرد، شير را کمکم اضافه نماييد و مرتب هم بزنيد تا مخلوط يک دستي به دست آيد و غليظ شود.
- زرده و سفيده تخممرغها را جدا کنيد.
- سپس زرده تخممرغ، مخلوط ترهفرنگي و سير، نمک و فلفل را به مخلوط فوق اضافه کنيد. مواد را به يک ظرف بزرگ انتقال دهيد.
- سفيده تخممرغ را با همزن برقي بزنيد تا فرم بگيرد. سپس سفيده را به مخلوط بالا اضافه و خوب مخلوط کنيد.
- فر را از قبل با حرارت 400 درجه ي سانتي گراد گرم کنيد.
- مواد آماده شده را در سيني بريزيد و سطح آن را صاف کنيد.
- رولت(مواد مخلوط شده) را در طبقه وسط فر به مدت12 تا 15 دقيقه حرارت دهيد تا پف کند و سطح آن طلايي شود.
- دو قاشق غذاخوري پنير پارمزان رنده شده را به طور يکنواخت روي کاغذ روغني پخش کنيد و رولت را روي کاغذ برگردانيد (اگر براي کف رولت از کاغذ روغني استفاده کردهايد کاغذ را جدا کنيد).
- مخلوط پيازچه خرد شده، ذرت و پنير خامهاي و پنير پارمزان را روي رولت بريزيد و رولت را محکم بپيچيد و گرم سرو نماييد.
خوراك كدو و بادنجان (براي گياهخواران Vegans )
مواد لازم:
کدو : نيمكيلو
بادنجان : نيمكيلو
سوياي درشت : نصفپيمانه
نخودفرنگي : نصفپيمانه
فلفل : يک هشتم قاشق چايخوري
پودر زعفران : به ميزان لازم
آب : نصفپيمانه
روغن : نصفپيمانه
كره : 25 گرم
ذرت : نصفپيمانه
رب گوجهفرنگي : دو قاشق غذاخوري
پياز متوسط : دو عدد
غوره تازه يا منجمد : يک چهارم پيمانه
زردچوبه و دارچين : به ميزان لازم
نمك : دو قاشق چايخوري
طرز تهيه:
ابتدا كدو و بادنجان را با پوست به خوبي ميشوييم و به شکل حلقهاي خرد ميکنيم. حدود 5 دقيقه در آب نمك ميخوابانيم. سپس آنها را خشك كرده و با كميروغن سرخ ميکنيم تا طلايي شود.
سويا را به مدت نيم ساعت در آب ولرم خيس ميکنيم. سپس آن را در صافي ميريزيم تا آب آن کاملا جدا شود.
پيازها را خرد کرده و در روغن کمي سرخ ميکنيم.
سوياي آماده را با كمي كره همراه با پياز سرخ شده، زردچوبه، نمك، فلفل و رب گوجهفرنگي تفت ميدهيم.
كدو و بادنجان سرخ شده را روي سويا ميچينيم.
سپس غوره، ذرت و نخودفرنگي نيمپز شده را اضافه ميكنيم.
دارچين و زعفران را به خوراك اضافه کرده و با نصفپيمانه آب روي حرارت ملايم ميگذاريم تا خوب جا بيفتد. بعد از 10 دقيقه غذا آماده سرو كردن است.
يك نوع کباب گياهي (بد نيست شما هم كه گياهخوار نيستيد آن را امتحان كنيد)
مواد لازم براي 8 نفر:
ذرت کوچک :8 عدد
کدو سبز: 125 گرم
قارچ : 450 گرم
پياز ريز : 8 عدد
روغن مايع : سه قاشق سوپخوري
آب ليمو : سه قاشق سوپخوري
مواد لازم براي سس:
روغن مايع سرخکردني : دو قاشق سوپخوري
پياز کوچک خرد شده : يک عدد
قارچ خرد شده : 225 گرم
بادام زميني بينمک : 125 گرم بادام
آب : 150 ميليليتر
سس سويا : دو قاشق سوپخوري
سس فلفل تند چند قطره
طرز تهيه:
کدوها را به ضخامت 5/2 سانتي متر خرد کنيد و با بقيه سبزيها روي سيخ بکشيد. روغن و آب ليمو را روي آن بماليد و روي منقل يا در کباب پزي که از پيش گرم شده، حدود 10 دقيقه بپزيد.
دو يا سه بار آن را برگردانيد و روغن و آب ليمو روي آن بماليد. پس از آماده شدن با سس تهيه شده آن را سرو کنيد.
طرز تهيه سس:
براي تهيه سس، روغن را گرم کنيد. پياز و قارچ را به مدت هشت دقيقه در آن سرخ نماييد و گاهي هم بزنيد. آن گاه به مدت 30 ثانيه در مخلوط کن، مخلوط کنيد.
بادام زميني را بيفزاييد و به مدت 30 ثانيه ديگر مخلوط کنيد تا بهطور کامل نرم شود. سپس آب، سس سويا و سس فلفل را به آن اضافه کرده و در يک ماهي تابه روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد.
بگذاريد سس به مدت 10 دقيقه با حرارت ملايم بجوشد.
منبع: http://www.salamat.com