گل كلم يكي از سبزيجات فصل پاييز و زمستان است. اين سبزي مقوي و سرشار از كلسيم را ميتوانيد به صورت خام در انواع سالادها و يا پخته مصرف كنيد. اگر قصد داريد گل كلم را در خوراكها و غذاهاي پختني مصرف كنيد فقط به خاطر داشته باشيد كه از جوشاندن زياد آن خودداري كنيد زيرا گل كلم با چند جوش پخته و نرم ميشود و پختن بيش از حد آن نه تنها موجب كم شدن خواص گل كلم ميشود بلكه شكل ظاهري آن را نيز از بين ميبرد.
? سوپ گل كلم
مواد لازم
گل كلم، خرد شده به گلهاي كوچك 750 گرم
آب مرغ سه چهارم ليتر
گوجه فرنگي، پوست گرفته و خرد شده 2 عدد
پياز، ريز خردشده 175گرم
سير، رنده شده 4 حبه
ريحان خشك 1 قاشق چايخوري
آبليمو يا سركه سفيد 5/1قاشق سوپخوري
شويد خرد شده تازه يا جعفري خرد شده تازه 2 قاشق سوپخوري
كره 15 گرم
نمك و فلفل به اندازه كافي
طرز تهيه:
حدود دو ليتر آب را در ظرفي ريخته و روي حرارت اجاق گاز به جوش بياوريد. گل كلم را در آب جوش بريزيد و يك دقيقه بجوشانيد و بلافاصله در يك آبكش خالي كنيد تا به اين ترتيب گل كلم كاملاً تميز شود. آب مرغ را در ظرفي ريخته با گوجه فرنگي، پياز، سير و ريحان روي حرارت اجاق گاز قرار دهيد تا به جوش آيد. حرارت را كم كنيد و بگذاريد سوپ به مدت حدود 10 دقيقه بجوشد. گل كلم را اضافه كنيد و بگذاريد حدود 10 تا 15 دقيقه تا زماني كه گل كلم كمي ترد شود بجوشد. سپس دوباره حرارت اجاق را كاهش دهيد و نمك و فلفل سوپ را به اندازه دلخواه اضافه كنيد و بگذاريد سوپ حدود 10 دقيقه ديگر بپزد. شويد يا جعفري، آبليمو و كره را اضافه كنيد و سوپ را سرو كنيد.
منبع: www.vista.ir