كمپوت از دسرهاي ميوهاي محسوب ميشودو در فصلهايي كه ميوه كم است ميتوان از انواعو اقسام كمپوت استفاده كرد.
به طور كلي اين ميوه پخته را (كمپوت) اكثرمردم مصرف ميكنند. مخصوصا اشخاصي كهدستگاه گوارش آنها به خوبي قادر به هضم كردنميوههاي خام نيست. بنابراين در تهيه آن بايددقت خاصي شود و اندازه و شكر و نوع تازهبودن ميوه را حتما بايد در نظر گرفت و هنگامدرست كردن آن بايد سعي كنيد كه شربت آنزياد جوشيده نشود، زيرا مواد اصلي آن يعنيميوه زود له ميگردد و فرم تكههاي ميوه از بينميرود و حالت وارفتگي به خود ميگيرد.
اصولا كمپوت را نميتوان بدون سرپوشيمحكم، زياد نگهداري كرد، چون شربت آن زيادجوشيده نيست و زود فاسد ميشود. بنابراين پساز طبخ آن در قوطي يا شيشه مخصوص ريخته ودهانه شيشه را كاملا ببنديد تا هوا به داخل آننفوذ نكند و هنگام پختن حتما نبايد درب ظرف كهروي اجاق است گذاشته شود چون بخار بيش ازحد و حرات زياد داخل ظرف، ميوه را له ميكند وشربت غليظ ميشود. در واقع شربت كمپوت بايدرقيق و كم شيرين تهيه شود.
براي تهيه کمپوت به نکات ذيل توجه کامل داشته باشيد:
ميوههائي که براي تهيه کمپوت انتخاب ميشوند از بهترين نوع و بدون لکه و کم زدگي و کاملاً سلامت باشند.
در طبخ کمپوت بايد دقت کرد که ميوه ظمن پختن له نشود و فرم خود را از دست ندهد.
شيريني کمپوت ممکن است کم يا زياد شود ولي بهطور کلي شربت کمپوت کم شيرين است.
براي تهيه کليه کمپوتها بايد آب و شکر را قبلاً بجوشانيد و از صافي رد بکنيد و در حال جوشيدن ميوه مورد احتياج را در شربت ريخت بهتر است کمپوت را يکجا زياد تهيه ننمود زيرا در اين صورت بايد کمپوت را بههم زد و طبيعي است که در نتيجه ميوه له ميشود. اصولاً کمپوت را نميشود مدتي نگهداشت زيرا شربت آن رقيق است و فاسد ميشود مگر اينکه در قوطيهائي که هواي آن گرفته ميشود و درب آن لحيم ميگردد تهيه و آماده کرد و يا از شيشههاي مخصوص که دهانه آن حلقه لاستيکي دارد و محکم بسته ميشود براي تهيه کمپوت استفاده کرد.
در کمپوت معمولاً اسانسي نميريزند و بهتر است که کمپوت عطر طبيعي ميوه را داشته باشد و در صورتي که مايل باشيم کمپوت را معطر کنيم ميتوانيم از مقدار کمي وانيل استفاده نمائيم.
در موقع طبخ کمپوت در ظرف را نميبنديم.
منبع:www.vista.ir /ج