براي تهيه شيريني به نکات ذيل توجه کامل داشته باشيد:
مواد اوليه شيرينيها بايد از بهترين نوع باشد اين مواد بايد قبلاً مطابق دستور بهدقت وزن شده و آماده باشد.
آردهائي که براي تهيه شيريني ها مصرف ميشود (مانند آرد سفيد، آرد نخود چي، آرد برنج) بايد در نهايت ظرافت، نرمي و نازگي باشد و براي تهيه آرد برنج و آرد نخود چي خيلي نرم بايد آنها را از الکهاي بسيار ريز که سوراخهاي آن ديده نميشود و يا از پارچه بسيار ريز بافت رد نمود.
براي تهيه شيرينيهاي ايراني بايد نهايت حوصله را بهکار برد زيرا لطف اين نوع شيرينيها در ظرافت آنها است که با دست تهيه ميشوند بايد به يک شکل و يک اندازه ساخته شوند و در اين کار دقت و ظرافت لازم است.
در تهيه شيريني بايد تجربه کافي داشت و بدون تجربه نميتوان شيريني مطلوب را تهيه کرد.
براي طبخ انواع شيرينيها بايد قبلاً فر را با حرارت مناسب آن شيريني گرم و آماده نمود.
شيرينيهائي که به حد کافي روغن دارد احتياج به چرب کردن سيني ندارند و در صورتيکه مايه شيريني بدون روغن يا با روغن کم باشد بايد سيني را چرب و آماده کرد.
براي اينکه شيريني پخته شود و رنگ آن سفيد بماند ممکن است يک ورقه کاغذ روغني را با دستمال تر کمي مرطوب کنيم و روي سطح شيريني بياندازيم بعد سيني شيريني را در فر قرار بدهيم.
اگر بخواهيم روي شيريني کاملاً زرين و طلائي شود ممکن است زرده تخم مرغ را با کمب شير مخلوط کنيم و با قلم مو روي شيريني بماليم و بعد شيريني را طبخ کنيم.
براي حل کردن شکلاتي که در شيرينيها مصرف ميشود شکلات را خرد ميکنيم و در ظرفي ميريزيم و آن ظرف را در آب جوش قرار ميدهيم و بههم ميزنيم تا شکلات حل شود.
در صورتيکه بخواهيم شيرينيهاي خشک را مدتي نگاهداري کنيم بايد آنها را در جعبه يا ظرفهاي در داري که در آن محکم بسته ميشود قرار دهيم.
طرز پوست گرفتن بادام:
بادام را در آب سرد خيس ميکنيم و وقتي پوست آن نرم شد پوست آن را ميگيريم و يا در صورت نداشتن فرصت روي آن آب جوش ميريزيم و فوري پوست ميکنيم. بعد بادام را در آبکش ميريزيم آب آنکه کاملاً رفت روي ميز را پارچه تميزي مياندازيم و بادام را روي آن پهن ميکنيم تا خشک شود.
طرز خواباندن بادام در ياس:
وقتي بادام کاملاً خشک شد آن را در ظرف گودي ميريزيم و روي آن را مقداري ياس ميريزيم و در ظرف را ميبنديم (لازم نيست در ظرف خيلي محکم شود چون ممکن است رطوبت ياس باعث کپک زدن بادام بشود) و هر يکي دو روز يکبار ياسهاي پلاسيده شده را برميداريم و ياس تازه بهجاي آن ميريزيم تا بادامها کاملاً بوي ياس بگيرند.
طرز خواباندن بادام در بيدمشک:
وقتي بادام کاملاً خشک شد آن را در ظرف گودي ميريزيم و روي آن را مقداري بيدمشک ميريزيم و در ظرف را ميبنديم (لازم نيست در ظرف خيلي محکم شود چون ممکن است رطوبت بيدمشک باعث کپک زدن بادام بشود) و هر يکي دو روز يکبار بيدمشکها پلاسيده شده را برميداريم و بيدمشک تازه بهجاي آن ميريزيم تا بادامها کاملاً بوي بيدمشک بگيرند.
منبع:www.vista.ir /ج