کي از خصوصيات ديد و بازديد عيد اين است که مهمانان سرزده سر ميرسند و زياد پيش ميآيد که شما آنها را براي ناهار يا شام نگه ميداريد، در اين مواقع بايد بتوانيد يک غذاي سريع ولي در حين حال آبرودار، بار بگذاريد تا از خجالت مهمانها دربيائيد و به دردسر هم نيفتيد. براي اين منظور، توصيه ميکنيم اين 3 نکته را از ما داشته باشيد:
1) فر يا گاز را گرم کنيد؛ قبل از اين که حتي دستانتان را براي پخت غذا بشوييد، گاز يا فر را روشن کنيد تا داغ شود.
حتي ميتوانيد کتري را روي گاز بگذاريد تا جوش بيايد. در اين صورت 15 دقيقه تا گرم شدن فر، جلو ميافتيد.
2) سازماندهي کنيد؛ رمز آشپزي سريع، مديريت مواد و وسايل است. تمام مواد غذايي و ظروف را آماده کنار دستتان بچينيد. دستور چند غذاي ساده را از قبل به خاطر بسپاريد تا مجبور نباشيد دنبال آن برويد.
3) اندازهها را کم کنيد؛ سومين فرمان براي موفقيت در آشپزي سريع در ايام عيد، اندازه غذاست، هرچه اندازه و مقدار مواد اوليه کمتر باشد، غذا سريعتر آماده ميشود.
? بيف استروگانف
? مواد لازم:
ـ گوشت مغز ران گوساله يا راسته پاک کرده؛ يک کيلو
ـ روغن يا کره؛ 100 گرم
ـ پياز متوسط؛ 3 تا 4 عدد
ـ آرد؛ يک قاشق سوپخوري سرخالي
ـ خامه؛ 150 گرم
ـ سيب زميني پشندي؛ يک کيلو و نيم
ـ نمک و فلفل؛ به مقدار کافي
ـ روغن فراوان براي سرخ کردن سيبزميني
ـ سس سفيد؛ يک دوم پيمانه
? طرز تهيه:
پياز را خلال کنيد و در روغن سرخ کنيد تا طلايي شود. گوشت را ورقه ورقه و بعد خلال کنيد و بشوييد و داخل پياز بريزيد. حرارت را ملايم کنيد و در ظرف را بگذاريد تا گوشت بپزد، ولي زياد له نشود و آب گوشت تمام شود. بعد آرد را داخل گوشت بريزيد. نصف ليوان آب اضافه کنيد و بگذاريد دو سه جوش بزند و سس آن غليظ شود.
سيب زمينيها را پوست بکنيد و با دست يا ماشين مخصوص، بلند و باريک، به نازکي چوب کبريت، خلال کنيد و بشوييد و در صافي بريزيد تا آبش کاملاً گرفته شود. روغن را خوب داغ کنيد و سيب زميني را داخل روغن سرخ کنيد. سيب زميني را زياد در روغن هم نزنيد، چون له ميشود؛ فقط گاهي با احتياط آنها را جابهجا کنيد. وقتي سيب زميني سرخ و برشته شد، با کفگير از داخل روغن بيرون آوريد و در صافي بريزيد تا روغن اضافياش گرفته شود. گوشت را در ديس قرار دهيد، خامه و سس سفيد را روي گوشت بدهيد و سيب زميني آماده را در اطراف گوشت بريزيد.
منبع:www.vista.ir /ج