جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
بروشور محصولات زيبايي را بخوان
-(8 Body) 
بروشور محصولات زيبايي را بخوان
Visitor 284
Category: دنياي فن آوري

گفتگو بادکتر حسين طباطبايي متخصص پوست و مو
 

کافي است سري به سوپرمارکت‌هاي شهر بزنيد تا انواع و اقسام کِرِم‌هاي آرايشي و بهداشتي را ببينيد که در اين مکان‌ها به فروش مي‌رسند. ادعاي فروشندگان اين کِرِم‌ها هم اين است که اين محصولات نيازي به تجويز پزشک ندارند. از طرف ديگر، برخي کِرِم‌هاي عجيب و غريب (از بوتوليز گرفته تا کرم حلزون) در ماهواره‌ها تبليغ مي‌شوند که نام و نشاني درست و دقيقي ندارند و با پيک موتورسوار به در منزل شما تحويل داده مي‌شوند؛ کِرِم‌هايي که نمي‌توان دانست چه بر سر پوست مي‌آورند. راستي، شما مي‌دانيد کدام کِرِم‌هاي آرايشي و بهداشتي را مي‌توان بدون نسخه پزشکان خريد و استفاده کرد؟ مي‌دانيد بهترين طرز استفاده از اين کِرِم‌ها چيست؟ اگر اين پرسش‌ها، پرسش‌هاي شما هم هست؛ گفتگوي ما را با دکتر حسين طباطبايي، متخصص پوست و مو، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران بخوانيد تا جواب سوال‌هاي‌تان را بگيريد.

آقاي دکتر! کدام کِرِم‌هاي آرايشي و بهداشتي را مي‌توان بدون تجويز پزشکان، از داروخانه‌ها خريد و مصرف کرد؟
 

با توجه به اينکه کِرِم‌هاي آرايشي و بهداشتي استاندارد و باکيفيت، قيمت نسبتا بالايي دارند و باتوجه به ويزيت نه چندان بالاي پزشکان و متخصصان پوست، توصيه من اين است که ترجيحا کِرِم‌هاي آرايشي و بهداشتي را هم که اثر دارويي ندارند، با تجويز پزشک مصرف کنيد. خوشبختانه در تمامي شهرستان‌هاي کشورمان هم پزشکان متخصص پوست و مو در دسترس بيماران هستند. مع‌الوصف کِرِم‌هاي مرطوب‌کننده و ضدآفتاب را مي‌توان بدون تجويز پزشک خريداري کرد.

اين کِرِم‌هايي که در ماهواره‌‌ها تبليغ مي‌شوند، قابل اعتمادند؟
 

مطلقا خير! در تبليغات ماهواره‌اي کِرِم مورد تبليغ را براي همه يکسان تجويز مي‌کنند و توجهي به اختلافات سن، جنس، بيماري‌هايي احتمالي پوستي و يا داخلي، نوع پوست و غيره نمي‌شود. بديهي است براي همه مصرف‌کنندگان نمي‌تواند مفيد باشد. اين در حالتي است که تاجر تبليغ کننده را با حسن‌نيت بدانيم ولي در بسياري موارد فوايدي که براي کِرِم توصيف مي‌شود گمراه‌کننده است و هيچ‌گونه اشاره‌اي به عوارض جانبي آن نمي‌شود. اگر بيماران در بازار کشوري که کِرِم را ساخته است تحقيق کنند، اکثرا چنين کِرِمي وجود ندارد و آن را براي مصرف در بازار ايران تهيه کرده‌اند لذا هيچ‌گونه نظارت قانوني و بهداشتي روي آن اعمال نمي‌شود. بيماران بدانند که پزشکان متخصص پوست ايران، به دليل نياز شغل‌شان از تمامي کرم‌هاي استاندارد و مفيد اطلاع دارند و دليل عدم تجويز آنان از اين کرم‌ها براي بيماران، شناخت آنها از عدم تاثير و يا عوارض جانبي قابل توجه آنها است.

مگر اين‌ها چه عوارضي دارند؟
 

اولا اينکه آن تاثير‌هاي مورد تبليغ اتفاق نمي‌افتد؛ ثانيا علايم حساسيت پوستي مانند قرمزي، پوسته، خارش و يا سوزش اتفاق مي‌افتد و بعضا دچار لک‌هاي پوستي تيره، روشن و يا حتي مواردي ايجاد جوشگاه در پوست مي‌شوند و بالاخره اينکه مبلغ زيادي صرف شده است، بدون اينکه نتيجه مثبتي عايد شده باشد و اگر هم بيمار دچار عوارض پوستي شود، هيچ مرجعي براي پاسخگويي وجود ندارد. اکثرا تلفن مورد تماس قبلي که با آن محصولات خريده شده است قطع بوده و يا واگذار شده است.

بهترين روش مصرف يک کِرِم آرايشي و بهداشتي چيست؟
 

بهترين راه مصرف کِرِم‌هاي استاندارد و بدون نياز به نسخه، مطالعه بروشور داخل محصول است، هر چند اغلب اطلاعات داده‌شده کامل نيست.

به نظر شما براي درمان‌ مشکلات پوستي به کدام دسته از پزشکان بايد مراجعه کرد؟
 

بديهي است که متخصصان پوست در درجه اول مجاز به تجويز کرم‌هاي آرايشي و بهداشتي هستند چون تجويز اين کِرِم‌ها جزو دانش‌ تخصصي آنان است. چنانچه پزشکان متخصص پوست در دسترس نباشند، دکتر داروساز (نه تکنسين داروخانه) و پزشکان ديگر هستند.

آيا فروشگاه‌ها هم مي‌توانند اين کِرِم‌هاي آرايشي بهداشتي را بفروشند؟
 

تنها مکان مجاز فروش کرم‌هاي آرايشي بهداشتي داروخانه‌ها هستند که علاوه بر نگهداري کرم‌ها در درجه حرارت و رطوبت مناسب، آشنايي کامل به نوع محصول، استاندارد بودن محصول و کنترل تاريخ مصرف دارند. هرگز محصولات فاقد مجوز از وزارت بهداشت و احيانا تقلبي را نه مي‌خرند و نه مي‌فروشند چون مسووليت مستقيم در برابر مراجع قانوني و بهداشتي دارند. خارج از داروخانه فروش اين‌گونه محصولات غيرقانوني است، حتي پزشکان متخصص پوست هم در مطب‌شان اجازه فروش کِرِم‌هاي‌ آرايشي بهداشتي را ندارند.

حرف آخر؟
 

کِرِم‌هاي ضدچروک، دور چشم، مرطوب کننده و ضدآفتاب‌ چهار پايه اصلي تجويز کِرِم‌ها هستند که بسته به جنس، سن، نوع پوست و بيماري‌هاي زمينه‌اي پوستي و داخلي از انواع مختلف تجويز مي‌شوند. به عنوان مثال، يک خانم 50 ساله با پوست خشک در مقايسه با يک خانم 30 ساله با پوست چرب، کِرِم‌هاي متفاوتي مي‌طلبد. در مواردي روشن‌کننده‌ها و ضدلک‌ها، لايه‌بردارها، شوينده‌هاي مناسب پوست و غيره هم اضافه مي‌شود. مرطوب‌کننده‌ها به‌طور نامحدود از صبح تا شب، موقع احساس خشکي پوست مصرف مي‌شوند. گاهي افرادي که پوست چرب دارند، فکر مي‌کنند مرطوب‌کننده نياز ندارند، در حالي که اين‌گونه افراد هم نياز به مرطوب‌کننده فاقد چربي دارند. کرم‌هاي ضدآفتاب 20 تا 30 دقيقه قبل از خروج ازمنزل بايد با ضخامت کافي ماليده شود و هر 2 تا 3 ساعت يک بار تکرار شود، به شرطي که به طور طولاني در فضاي باز باشند بدون توجه به نوع هوا اعم از آفتابي، ابري، باراني و يا برخي بايد کِرِم‌هاي ضدآفتاب استفاده کنند. کِرِم‌هاي ضدچروک عمدتا شب‌ها 5/0 تا 1 ساعت قبل از خواب به ضخامت کافي و همراه با کرم‌هاي دور چشم ماليده مي‌شوند که تا موقع خواب جذب شده‌اند و تا فردا صبح براي نماز صبح يا شستشوي صورت روي پوست مي‌مانند. کرم‌هاي ضدچروک مخصوص روز هم ساخته شده و با کرم ضدچروک شب متفاوت است. کرم‌هاي دور چشم صبح‌ها و شب‌ها بايد استفاده شوند. چنانچه ضخامت کرم‌هاي مصرفي نازک باشد، تاثير آنها کاهش مي‌يابد.
منبع: http://www.salamat.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image