? مواد لازم:
برنج : 4 فنجان
نمک : 1 قاشق مربا خوري
روغن : 2 قاشق سوپخوري
يک کيلو برنج را با دو کيلو آب و کمي نمک نرم، بار کرده زيرش را آتش کنيد، همين که آب جوش آمد با احتياط کفگير را داخل آن هم زده، اگر مغز برنج نپخته بود، کمي ديگر در آن، آب بريزيد، پس از تمام شدن آب، مقداري روغن رويش ريخته مثل پلو دم کنيد.
طرز دم کردن پلو دمي:
به ازاي هر يک کيلو برنج دو کيلو آب و کمي نمک نرم، بار کرده زيرش را آتش ميکنيم، همين که آب جوش آمد با احتياط کفگير را داخل آن هم زده اگر مغز برنج نپخته بود، کمي ديگر آب در آن ميريزيم. پس از تمام شدن آب اطراف برنج را به شکل مخروط بالا ميآوريم بعد به نسبت هر يک کيلو گرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوري روغن (در حدود 75 گرم) روي برنج ميريزيم و در ظرف را ميگذاريم و حرارت زير ظرف را کمي کم مينمائيم تا در ديگ کمي عرق بکند، در صورت داشتن فر بعد از محکم کردن در ديگ ظرف را کف فر قرار ميدهيم و حرارت را 350 درجه ميکنيم و بعد از نيمساعت حرارت را 50 درجه کم ميکنيم نيمساعت ديگر ميگذاريم برنج دم بکشد. براي دم کشيدن در صورتي که به ته ديگ احتياج نباشد (مثل چلوکباب) يکساعت وقت کافي است و در صورتيکه بخواهيم پلو ته ديگ ببندد يکساعت و نيم وقت لازم ميباشد. براي اينکه ته ديگ پلو به آساني کنده شود بايد ديگ را نيمساعت قبل از کشيدن پلو از فر خارج نمود (بدون بر داشتن در آن) تا ديگ کمي سرد شده و ته ديگ به آساني جدا شود. در صورتيکه پلو را روي آتش دم کرده باشيم حرارت زير آن بايد ملايم باشد و روي در ديگ را بايد مقداري آتش بريزيم شايد بعضيها موقع دم کردن پلو در آن را دم کني بگذارند ولي چلوئي که در فر دم کنيم و يا روي آن را آتش بريزيم خيلي بهتر و قد کشيدهتر ميشود ممکن است نصف ليوان ماست و کمي زعفران سائيده حل شده در آبجوش را با 70 گرم روغن و نصف ليوان آب جوش و دو عدد زرده تخم مرغ مخلوط کنيم و ته ديگ بريزيم در اينصورت ته ديگ پلو بهتر ميشود.
منبع: www.vista.ir