|
نکاتي براي خوراک سبزيجات
-(1 Body)
|
نکاتي براي خوراک سبزيجات
Visitor
261
Category:
دنياي فن آوري
ارزش غذائي سبزيجات: سبزيجات بسيار مغذي هستند و موادي که در آنها يافت ميشود موادي است که بدن انسان لازم دارد: 1- داراي مواد پروتئيني و مواد معدني هستند. 2- مواد نشاسهاي را هم دارا ميباشند. 3- ويتامينهاي A,B,C در آنها موجود ميباشند. ولي بايد طرز پختن اين سبزيجات را در نظر گرفت تا مواد فوق در آنها باقي بمانند. در مورد سبزيجات و طبخ آنها به نکات ذيل توجه کامل داشته باشيد: سيب زميني: يکي از سبزيجاتي است که از جمله مواد حياتي شناخته شده و براي هر فردي روزانه اقلاً يک سيب زميني لازم است و چون داراي مواد غذائي بسيار است بايد با پوست پخته شود قبل از پختن حتيالمقدور سيب زميني را خرد نکنيد و از سيب زميني پس از پختن بلافاصله بايد استفاده کرد در اثر ماندن ويتامين C آن از بين ميرود در سيب زميني نوعي قارچ موجود است که اگر چند ساعت بماند چون در سيب زميني محيط مساعد است قارچها رشد و نمو ميکنند و مواد غذائي آن را از بين ميبرند پس سيب زميني را نبايد پخته نگاهداري کنيم.گوجه فرنگي: گوجه فرنگي چنانچه ميدانيم داراي ويتامين C است ولي بايد دقت کرد که از بين نرود. نبايد قبل از اينکه ميخواهيم بهکار ببريم آن را خرد کنيم زيرا هرچه گوجه فرنگي خرد بماند ويتامين آن از بين ميرود. اسفناج: سبزياي است بسيار مفيد ولي همانطوري که ميدانيم اغلب اشخاص از خوردن آن اجتناب ميکنند اسفناج چون جزء سبزيجات سبز است و رنگ آن هم خيلي پر رنگ ميباشد از لحاظ ويتامين A بسيار غني است براي مثال بد نيست که مقدار ويتامين A موجود در يک فنجان اسفناج پخته شرح داده شود. يک فنجان اسفناج پخته شده داراي 21200 واحد ويتامين A ميباشد در ضمن بايد بدانيم که مقدار ويتامين A لازم براي انسان در هر 24 ساعت 5000 واحد است بنابر اين از خوردن يک فنجان اسفناج پخته انسان در حدود 4 برابر اختياج ويتامين A روزانه خود را صرف کرده است. ويتامين A در موقع طبخ حساس نميباشد و از بين نميرود ولي اسفناج چون داراي ويتامين C هم ميباشد اين ويتامين در حرارت و هوا از بين ميرود و چون اين ويتامين در آب قابل حل ميباشد اگر مقدار آب زيادي روي غذاهائي که داراي ويتامين C ميباشند بريزيم و پس از پختن سبزي آب آن را دور بريزيم تمام ويتامين C که در آب حل شده دور ريخته خواهد شد. بنابر اين اگر اسفناج را ميخواهيم بپزيم بايد اسفناج را خوب شسته در ديگ قرار دهيم حرارت را زياد ميکنيم و در ديگ را ميگذاريم خود اسفناج به قدر کافي آب براي طبخ پس خواهد داد و پس از آنکه اسفناج به اين صورت پخته شد ميتوان براي انواع غذاها بهکار برد.اسفناج خام بسيار لذيذ است و ميتوان براي سالاد هم از آن استفاده کرد و در ضمن مواد غذائي آن از بين نخواهد رفت. سبزي خوردن: شامل نعناع، ترخان، پيازچه، جعفري، تره، ريحون سبز، ريحون بنفش ، تربچه و مرزه. سبزي معطر: شامل نعناع، ترخان، جعفري. منبع:www.vista.ir /ج
|
|
|