روش کريستاليزه کردن ميوه، يکي از راههاي نگهداري ميوه در دوران گذشته بوده است و امروزه اين ميوهها به عنوان شيرينيهاي بسيار لوکس و گران قيمت در بازار عرضه ميشوند. در حال حاضر قيمت 250 گرم آن 8.5 يورو است که چيزي حدود 5-6 عدد ميوه خواهد بود. روش سنتي بعضي از اين کارخانهها بسيار مفصل و طولاني است که طبعا دليل موجهي براي گران قيمت بودن اين محصول است. يکي از اين توليد کنندگان کارخانه mademoiselle mela است که روش کار خود را اين طور توضيح داده است:
توليد ميوه کريستاليزه کاري ظريف و وقتگير است، ميوهها يک به يک با ابزار ظريفي سوراخ ميشوند تا کاملا قند را جذب کنند و سپس به مدت يک سال در شربت قند خوابانده ميشوند. در طول اين مدت شربت دهها بار عوض ميشود تا ميوه کاملا آب خود را از دست داده و شکر را جايگزين آن کند. سپس ميوهها از شربت خارج شده و با دقت در محل مناسب خشک ميشوند. اين ميوهها تا يک سال قابل نگهداري هستند. در ضمن تمام اين مراحل از روي دستورالعمل اجدادي اين کارخانه انجام ميشود. اما شما ميتوانيد ميوههاي قندي را در منزل و در مدت بسيار کوتاهتري تهيه کنيد. سپس با قراردادن ميوههاي قندي در بين کاغذ پوستي و نگهداري آن در جعبههاي فلزي در دار (مانند جعبه شکلات يا بيسکوييت) ميتوانيد مدت بيشتري آنها را نگهداري کنيد.
? روش کريستاليزه کردن ميوه (ميوههاي قندي) در منزل
? مواد لازم :
½ فنجان آب
2 فنجان شکر
نيم کيلو ميوه آماده براي کريستاليزه شدن
براي اين کار ميتوانيد از انواع ميوههاي تازه به صورت کامل يا خرد شده استفاده کنيد. مرکبات مانند ليمو و پرتقال را ميتوانيد با پوست حلقه حلقه کنيد يا تنها از پوست خرد شده آنها استفاده کنيد. آلو، انجير، انگور، گيلاس، زردآلو و انواع ميوههاي کوچک درسته يا ميوههاي درشت خرد شده، براي اينکار مناسب هستند.
? روش تهيه:
ابتدا شکر را در آب حل کرده و ميجوشانيم تا زماني که درجه حرارت شربت به 223 درجه فارنهايت يا 106 درجه سلسيوس برسد، در اين درجه، شربت آماده است. آنرا از روي آتش برداريد و بگذاريد کاملا سرد شود. در اين فاصله ميوهها را با فاصله از يکديگر در ظرف مناسب بچينيد. توجه کنيد که ميوهها نبايد به يکديگر بچسبند. شربت سرد شده را به آرامي روي ميوهها بريزيد تا کاملا روي آنها را بپوشاند. هنگامي که تمام مواد با شربت پوشيده شد، روي ظرف را با يک پارچه نمدار بپوشانيد و ظرف را بدون حرکت در محل مناسبي قرار دهيد. اين ترکيب بايد حدود 9 ساعت با بيشتر باقي بماند تا شربت کاملا جذب ميوهها شود. پس از اين مدت محتوي ظرف را به آرامي در يک آبکش خالي کنيد و بگذاريد ميوهها کاملا خشک شوند. اين بخش کار هم حدود 6-5 ساعت طول خواهد کشيد. ميوههاي خشک شده با پوشش نازکي از کريستال قند پوشيده خواهند شد و ميتوانيد آنها را در ظرف مناسبي چيده و استفاده کنيد.
منبع:www.vista.ir /ج