?مواد لازم:
فيله يا راسته: 2 كيلوگرم
نمك و فلفل: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
? طرز تهيه
بهترين رتي با فيله گوساله يا گاو تهيه مي شود، گوشتي كه به مصرف رتي مي رسد، بايد كمي چرب باشد و مدت طبخ آن طولاني باشد تا چربي به تدريج جذب گوشت شود. فيله را از طول دولا مي كنيم و يا دو عدد فيله را كنار هم قرار مي دهيم و با نخ مخصوصي مي پيچيم، اطراف گوشت را فلفل زده و در ظرف مناسب ديواره بلند كمي روغن مي ريزيم و اطراف گوشت را در روغن سرخ مي كنيم، پس از اين كه گوشت خوب برشته شد حرارت را ملايم كرده تا گوشت پخته شود، گاهي از آب گوشت روي گوشت مي ريزيم و آن را در ظرف مي غلتانيم تا كاملا" پخته شود، اگر قبل از پختن آب آن تمام شد، مقداري آب اضافه مي كنيم و نمك هم به آن مي زنيم. پس از پخته شدن بعد از اين كه آب آن كشيده شد نخ را از اطراف گوشت باز مي كنيم و گوشت را ورقه ورقه مي كنيم و در ظرف مناسب قرارمي دهيم و اطراف آن را با پوره سيب زميني و نخود فرنگي تزيين كرده و رويش را سس، خامه و فلفل مي ريزيم، اما طرز تهيه اين سس:
يك قاشق سوپخوري آرد را در 50 گرم كره سرخ مي كنيم، حرارت را ملايم كرده و يك ليوان آب گوشت را به تدريج روي آن مي ريزيم و مرتب هم مي زنيم تا سس صاف و لطيف شود. سپس يك قاشق مرباخوري فلفل سياه را نيم كوب كرده و داخل آن سس مي ريزيم، بعد 150 گرم خامه به آن اضافه كرده و پس از چند جوش شعله آن را خاموش مي كنيم، سس آماده مصرف است.
منبع:www.vista.ir