اغلب خانوادهها براي نهار يا عصرانه روز سيزدهبهدرشان قابلمه آش رشتهاي بار ميگذارند و اقوام دور هم با خوردن آش رشته، سيزدهشان را بهدر ميکنند
درصورتي که از رسم و رسوم بگذريم، به جاي آش رشته ( که به خودي خود غذاي پرحجم و سنگيني است ) در کنار 13 روز ناپرهيزي و همچنين خوردن تنقلات مختلف ( بهخصوص آجيل ) در روز سيزدهبهدر، يک کاسه آش ميوه، هم بيشتر ميچسبد و هم مفيدتر است.
آش ميوه به خاطر داشتن انواع و اقسام ميوههاي خشک و برگهها، سبک و شستوشودهنده دستگاه گوارش است. اگر مايل باشيد، ميتوانيد امسال اين آش را جايگزين آش رشته کنيد.
? مواد لازم:
گوشت چرخکرده، 500 گرم
لوبيا قرمز، 200 گرم [خواص لوبيا]
نخود، 200 گرم
سبزي آش پاکشده، يک کيلوگرم
پياز متوسط، 4 عدد [خواص پياز]
آلوي خورشي، 200 گرم
گوجه برقاني، 200 گرم
آلبالو خشکه، 200 گرم
برگه زردآلو، 200 گرم
قيسي، 200 گرم
برنج، 100 گرم
گندم پوستگرفته، 200 گرم
نمک و فلفل به ميزان لازم
پودر نعناخشک، 2 قاشق سوپخوري سرخالي [خواص نعنا]
? طرز تهيه
1. از شب قبل، نخود و لوبيا و همچنين برنج را در ظرفهاي جداگانه خيس کنيد.
نکته: خيسکردن حبوبات براي کاهش تاثير نفاخبودن آنهاست.
2 . (2عدد) پياز را به صورت خلالي خرد کنيد و در قابلمه موردنظر براي آش، مقداري روغن بريزيد و پياز خردشده را در روغن به اندازهاي سرخ کنيد که کمي طلاييرنگ شود، سپس گوشت چرخکرده را همراه مقداري نمک و فلفل به پيازداغ اضافه کرده و آنرا در روغن سرخ کنيد.
3 . آب لوبيا و نخود را خالي کرده و حبوبات را داخل قابلمه بريزيد. مقدار 3 ليوان آب به آن بيفزاييد و بگذاريد تا نخود و لوبيا بپزد.
در اين فاصله، گندم را در کاسهاي حاوي آب خيس کرده و يکي دوبار آب آن را عوض کنيد. بعد از اينکه حبوبات پخته شد، گندم را اضافه کنيد.
4 . زمان اضافهکردن برنج و سبزي هنگامي است که گندم نيمپز شده باشد. پس از ريختن سبزي و برنج، در ظرف را بگذاريد و مدتي حرارتدادن را ادامه دهيد تا سبزي هم کاملا بپزد.
ـ نکته: اگر در طول پخت سبزي، آب آش کم شد، به آن آب جوشيده اضافه کنيد.
5.در اين فاصله، ميوههاي خشک را داخل کاسهاي بريزيد و پس از اضافهکردن مقداري آب سرد به آن، بگذاريد حدود نيمساعت خيس بخورد.
بعد از اين مدت، ميوهها را داخل آش بريزيد و حرارت اجاقگاز را کم کرده و مدتي صبر کنيد تا همه مواد خوب پخته شود و آش جابيفتد.
نکته: اگر شما يا ديگر اعضاي خانوادهتان طبعي شيرينپسند داريد، ميتوانيد يک يا دو قاشق شکر نيز به آش بيفزاييد.
? براي تزئين روي آش:
در يک تابه کوچک مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد سپس نعنا را اضافه کنيد و کمي تفت دهيد.
از طرف ديگر 2 عدد پياز باقيمانده را به صورت خلالي خرد کرده و در مقداري روغن سرخ کنيد. بعد از آنکه آش را داخل کاسه ريختيد، روي آن را با نعناداغ و پيازداغ تزئين کنيد.
نکته: شما حتي ميتوانيد مقداري از ميوههاي خشک و حتي نخود و لوبياي پخته را به صورت جداگانه نگه داشته و براي تزئين روي آش از آنها هم استفاده کنيد.
منبع:www.vista.ir