جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
برداشتهاي نادرست فردي شايع ترين علل رشد افسردگي در نوجواني
-(4 Body) 
برداشتهاي نادرست فردي شايع ترين علل رشد افسردگي در نوجواني
Visitor 285
Category: دنياي فن آوري
بدون در نظر گرفتن زمينه هاي بيولوژيکي در افراد ، شايع ترين دلايل رشد افسردگي در دوران نوجواني برداشتهاي نادرست افراد نسبت به خود بوده طوري که در قالب عدم رضايت از خود ، حالات مقايسه اي خود با ديگران نمود مي يابد.
به گزارش سلامت نيوز دکتر بهروز بيرشک ، يک متخصص روانشناسي در گفتگو با مهر افزود: اغلب نوجوانان در اين سن تصور مي کنند که انتظاراتي که از خود دارند ، قابل دستيابي نبوده و از طرفي چون وارد مرحله اي از زندگي مي شوند که نه کودک هستند و نه بزرگسال دچار نوعي بلاتکليفي شده و تلاش مي کنند خود را با شرايط جديد وفق دهند.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: در صورتي که افراد در دوران قبلي از نوجواني طوري پرورش يافته باشند که مورد تاييد اطرافيان خود به ويژه اعضاي خانواده باشند ، زمينه خودپنداري در آنها بهتر رشد يافته و برنامه ريزي مشخصي براي آينده خود خواهند داشت ضمن اينکه وجود يک هم صحبت در محيط خانواده براي کسب راهنمايي در برخي موارد براي کاهش و حذف زمينه هاي افسردگي نوجوانان امري لازم و ضروري است.
به اعتقاد وي ، اگر جنبه هاي مورد اشاره براي نوجوانان وجود نداشته باشد ، متاسفانه نوجوان در حالت برزخ قرار گرفته و نمي داند کجا هست و چه انتظارات و توقعاتي مي تواند از خود داشته باشد. همچنين انجام مقايسه با هم سن و سالان از طرف خود نوجوان و يا اطرافيان وي مي تواند آسيبهاي جدي به روحيه نوجوان وارد ساخته و زمينه هاي بروز افسردگي را در او ايجاد کند.
عضو هيئت علمي انستيتو روانپزشکي تهران تصريح کرد: متاسفانه در اغلب اوقات مقايسه نوجوانان با ساير هم سن و سالان او در ميان اقوام و نزديکان اين احساس را نوجوان ايجاد مي کند که اطرافيان او از توانايي هاي بيشتري برخوردار بوده و نسبت به او موفق تر هستند به همين لحاظ اعتماد به نفس در او کاهش يافته و احساس ناتواني در نوجوان رشد مي يابد.
بيرشک ، مهمترين عامل کاهش و رفع افسردگي در بين نوجوانان را ، خانواده دانست و افزود: وقتي محيط خانواده سرشار از محبت ، آرامش و روابط صميمي ميان اعضاء باشد زمينه هاي ابتلا و رشد افسردگي در ميان فرزندان آن خانواده به ويژه نوجوانان به وجود نيامده و يا در مقايسه با ساير خانواده ها در مقياس کوچکتري خواهد بود.
وي ادامه داد: علاوه بر اين ، قوانيني که در خانواده ها وجود دارد مي تواند در کاهش رشد افسردگي در ميان نوجوانان موثر واقع شود لذا توصيه مي شود آزادي و يا محدوديت بيش از حد فرزندان از سوي والدين صورت نگيرد اما فرصتي در اختيار نوجوانان براي نزديک شدن والدين و ايجاد رابطه دوستي ميان فرزندان و والدين فراهم شود.
بيرشک همچنين توصيه کرد: زماني در خانواده ها براي طرح مسائل تعيين شود تا نوجوان اجازه طرح مسائل ، مشکلات و نظرات خود را داشته و احساس پذيرفته شدن از سوي اعضاي خانواده را داشته باشد ضمن اينکه با اين کار خودپنداري در فرزندان بويژه آنها که در سنين نوجواني قرار دارند، به نحو موثري افزايش پيدا مي کند.
عضو شوراي مرکزي سازمان نظام روانشناسي و مشاوره به والدين توصيه کرد: براي هدايت و راهنمايي نوجوانان، آنها را با خصوصيات و تحولاتي ويژه اين سنين آشنا ساخته و با اطلاعاتي که در اين زمينه به فرزندان خود مي دهند زمينه هاي اضطراب و نگراني را در آنها کاهش دهند. ضمن اينکه با اين اقدام احساس توجه اطرافيان بويژه والدين در نوجوانان موجب مي شود که پذيرش راهنمايي ها و هدايت آنها سهل تر صورت گيرد.
وي همچنين يادآور شد: والدين نبايد توقعات و انتظاراتي بيش از توان فرزندان نوجوان خود داشته باشند، آنها را با ديگران مقايسه نکنند تا هيچ گاه زمينه حسادت، لجاجت و احساس سرخوردگي و در برخي موارد مقابله با والدين در آنها ايجاد نشود.
http://www.salamatnews.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image