کوکوي کاهو
-کاهو را به صورت ريز خرد کنيد.
-تخم مرغ ها را در کاسه اي شکسته و بزنيد.
-تخم مرغ زده شده، نمک و ادويه و کاهو را با هم مخلوط کنيد و خوب بزنيد.
-روغن را داغ کنيد.
-مواد را داخل روغن پهن کنيد.
-بعد از اين که تخم مرغ بست، آن را برگردانيد.
سوپ جو
-جو را با مقدار مناسب آب داخل قابلمه ريخته و روي حرارت قرار دهيد.
-سينه مرغ خرد شده را به آن اضافه کنيد.
-يک قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي ،ادويه و نمک و مقدار لازم آب به آن اضافه کنيد.
-اجازه دهيد سوپ پخته و جا افتد.
کشمش پلو
-پياز را خرد کرده، داخل روغن تفت دهيد.
-گوشت چرخ شده را به آن افزوده، تفت دهيد.
-زعفران آب گرفته، ادويه و دارچين را به آن افزوده، تفت دهيد.
-برنج را با مقدار مناسب آب به مواد فوق افزوده، نمک را به آن بزنيد.
-بعد از اين که آب برنج کمي کم شد، کشمش را به آن افزوده، نهايتا آن را دم کنيد.
جوجه کباب با فلفل دلمه اي
-سينه مرغ را خرد کنيد.آن را داخل پياز و آبليمو بخوابانيد.
-فلفل دلمه اي ها را به صورت مربع خرد کنيد.
-سيخ چوبي را داخل تکه هاي مرغ و فلفل دلمه اي ها کنيد.
-سيخ هاي جوجه را داخل تابه سرخ کنيد.
مرتب آن ها را بچرخانيد تا همه قسمت هاي آن سرخ شود.
تن و سيب زميني
-سيب زميني را خلالي خرد کنيد.
-روغن را داغ کرده، سيب زميني را سرخ کنيد.
-روغن اضافي تن ماهي را بگيريد.
-تن ماهي را روي سيب زميني بريزيد.
دلمه بادمجان
-5 عدد بادمجان را تميز شسته، وسط آن را برش بزنيد.
-پياز را خرد کرده؛ داخل روغن سرخ کنيد.
-150 گرم گوشت چرخ کرده را به پياز افزوده، تفت دهيد.
-نمک و ادويه را به آن اضافه کنيد.
-شکم بادمجان ها را با مخلوط گوشت پر کنيد. روي مواد مقداري پنير رنده شده بريزيد.
-بادمجان ها را به مدت 30 دقيقه با حرارت متوسط داخل فر قرار دهيد.
ماهي
-ماهي را داخل پياز و 3 قاشق غذاخوري آبليمو به مدت يک ساعت بخوابانيد.
-سبزي جات معطر را خرد کنيد.
-ماهي را داخل ظرف مناسب قرار دهيد.
-مقداري نمک و آبليمو روي ماهي بپاشيد.
-ماهي را به مدت 30 دقيقه با حرارت متوسط داخل فر قرار دهيد.
خوراک کلم بروکلي
-کلم بروکلي را داخل آب جوش بريزيد.بعد از چند دقيقه ،آبکش کنيد.
-پياز را سرخ کنيد.
-کلم بروکلي را در پياز تفت دهيد.
-گوجه فرنگي رنده شده، نمک و ادويه افزوده، هم بزنيد.
-مقداري آب روي مواد بريزيد .بعد از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنيد تا غليظ شود.
خورش باميه
-پياز را خرد کرده، سرخ کنيد.
-گوشت را خرد کرده، به پياز افزوده و تفت دهيد.
-رب گوجه فرنگي، ادويه، دارچين و نمک را به گوشت افزوده، تفت دهيد.
-به مقدار لازم آب روي مواد بريزيد.
-باميه ها را داخل روغن سرخ کنيد. بعد از پخت گوشت، به آن اضافه کنيد.
-بعد از چند جوش، خورش را از روي حرارت برداريد.
گوشت با سس مايونز
-گوشت را با يک عدد پياز و مقداري زردچوبه بپزيد.
-گوشت پخته را پرپر کنيد.
-گوشت را داخل ديس بريزيد. روي آن سس مايونز بريزيد.
-کنار آن سيب زميني سرخ شده قرار دهيد.
-اين غذا را مي توانيد با برنج يا نان ميل کنيد.
لپه باقالي پلو
-لپه باقالي را داخل آب جوش ريخته، بعد از چند جوش آبکش کنيد.
-برنج را آبکش کنيد.
-برنج را داخل قابلمه بريزيد و لابه لاي آن سبزي پلو و لپه باقالي بريزيد.
-روي آن آب روغن بريزيد.
-برنج را دم کنيد.
قارچ پفکي
-تخم مرغ ها را در ظرفي شکسته و بزنيد.
-قارچ ها را داخل تخم مرغ زده شده بزنيد.
-سپس داخل پودر سوخاري بغلطانيد.
-روغن را داغ کنيد.
-قارچ ها را به صورت شناور داخل روغن سرخ کنيد.
بادمجان پلو
-پياز و سير را خرد کرده ، داخل روغن تفت دهيد.
-بادمجان را پوست کنده، خرد کرده وبه پياز و سير افزوده و تفت دهيد.
-رب گوجه فرنگي، ادويه، فلفل و نمک را به آن افزوده و تفت دهيد.
-برنج را شسته، به همراه مقدار لازم آب، به مواد اضافه کنيد.
-برنج را دم کنيد.
ماست جوش
-پياز را داغ کنيد.
-گوجه فرنگي را خرد کرده و به همراه ادويه به پياز افزوده و تفت دهيد.
-ماست را بزنيد.مقداري آب به آن اضافه کنيد.
-ماست را به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنيد.
-به آرامي هم بزنيد تا به مرحله جوش برسد.
-مراقب باشيد ماست جوش نبرد.
سيب پلو
1-پياز را خرد کرده، داخل روغن تفت دهيد.
2-سيب را خرد کرده ،به پياز افزوده و تفت دهيد.
3-مقداري زعفران آب گرفته، ادويه وشکر را به مواد افزوده، آب را به آن اضافه کرده، بعد از جوش آمدن آن، برنج را بيفزاييد.
-برنج را دم کنيد.
خوراک لوبيا و قارچ
-لوبيا چيتي را با مقدار لازم آب بپزيد.
-رب گوجه فرنگي، پياز سرخ شده، مقداري ادويه ونمک به آن اضافه کنيد.
-بعد از اين که به غلظت مناسب رسيد، قارچ خرد شده را به آن اضافه کنيد.
رولت مرغ
-سينه مرغ را با مقداري آب و زردچوبه بپزيد.
-آن را خرد کرده و داخل ميکسر پوره کنيد.
-نان لواش ماشيني را روي سطح صافي قرار دهيد.
-پوره مرغ را با مقداري نمک و ادويه مخلوط کرده، روي سطح نان بماليد.
-نان را ازيک طرف بپيچيد.
-دور نان فويل، بپيچيد، آن را داخل يخچال قرار دهيد. بعد از نيم ساعت آن را از يخچال خارج کرده و به وصورت اريب برش بزنيد.
سوپ پاي مرغ
-پاي مرغ را تميز بشوييد.
-هويج خردشده، سيب زميني خرد شده، دو قاشق غذاخوري برنج؛ مقداري نمک و ادويه را با پاي مرغ داخل يک ليتر آب بريزيد.
-يک قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي اضافه کنيد.
-بعد از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنيد تا سوپ جا افتد.
ماهي شکم پر
-سبزي جات معطر خرد شده، گردوي خرد شده، زرشک، مقداري نمک و ادويه را با هم مخلوط کنيد.
-داخل شکم ماهي را خالي کنيد.
-از مواد فوق داخل شکم ماهي را پر کنيد.
-لبه هاي پوست ماهي را به هم بدوزيد.
-ماهي را به مدت 45 دقيقه باحرارت 175 درجه سانتي گراد داخل فر قرار دهيد.
زبان گوساله
-زبان گوساله را با مقداري آب، يک عدد پياز و مقداري زردچوبه بپزيد.
-پوست آن را کاملا جدا کنيد.
-پياز را خرد کرده، داخل روغن تفت دهيد.
-ادويه، رب گوجه فرنگي و نمک را به آن اضافه کنيد.
-زبان را داخل سس قرار دهيد. مقداري آب به آن اضافه کنيد.
-اجازه دهيد زبان با حرارت ملايم بپزد.
ساندويج سبزي جات
-گوجه فرنگي را حلقه حلقه کنيد.
-خيار را پوست کنده وحلقه حلقه کنيد.
-کاهو را خرد کنيد.
-فلفل دلمه اي را خرد کنيد.
-پيازچه را خرد کنيد.
-همه مواد را با هم مخلوط کرده، مقداري روغن زيتون و نمک به آن اضافه کنيد.
-مواد را داخل نان ساندويجي بريزيد.
تتاري
-گوشت چرخ شده ،پياز رنده شده، نمک و ادويه را با هم مخلوط کرده، ورز دهيد.
-روغن را داخل تابه داغ کنيد.
-پياز را خرد کرده و داخل روغن تفت دهيد.
-گوشت را روي پياز پهن کنيد.
-روي گوشت حلقه هاي سيب زميني را بچينيد.
-حلقه هاي گوجه فرنگي را روي سيب زميني ها بچينيد.
- به مقدار کافي آب روي مواد بريزيد و حرارت را کم کنيد تا آب آن غليظ شود.
دلمه
-پياز را خرد کرده، داخل روغن تفت دهيد.
-گوشت چرخ شده را به آن اضافه کرده و تفت دهيد.
-مقداري رب گوجه فرنگي، دارچين، ادويه و نمک به گوشت اضافه کرده، تفت دهيد.
-نصف فنجان آب به مواد اضافه کنيد. حرارت را کم نماييد تا گوشت کاملا بپزد.
-داخل فلفل دلمه اي ها را خالي کرده و از مواد فوق پر کنيد.
-فلفل ها را با حرارت متوسط داخل فر بگذاريد.
کدوپلو
-پياز خرد شده را داخل روغن تفت دهيد.
-کدوي خرد شده را به آن افزوده و تفت دهيد.
-مقداري نمک و ادويه و رب گوجه فرنگي به آن اضافه کرده و هم بزنيد.
-برنج را آبکش کرده، مواد فوق را لابه لاي آن بريزيد.
-برنج را دم کنيد.
شيربرنج کشمشي
-دو پيمانه برنج را با مقداري آب بپزيد.
-وقتي برنج پخت، يک ليوان شير به آن اضافه کنيد.
-حرارت را کم کنيد تا شيربرنج جا افتد.
-کشمش و يک قاشق عسل به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنيد.
قرمه سبزي فوري
-پياز را خرد کرده، داخل روغن تفت دهيد.
-گوشت چرخ شده را به صورت گلوله هاي کوچکي درآورده و داخل پياز کمي تفت دهيد.
-مقداري ادويه و سبزي قرمه سرخ شده را به آن اضافه کنيد.
-آب و مقداري نمک، به مواد اضافه کرده، بعد ازجوش آمدن آب، حرارت را کم کنيد تا خورش جا افتد.
-نهايتا مقداري آبليمو به خورش اضافه کنيد.
پوره ميوه جات
-سيب را پوست بکنيد.
-پوست هويج را بتراشيد.
-سيب و هويج را داخل ميکسر بريزيد تا به صورت پوره درآيد.
-مقداري آب سيب و آب هويج و يک قاشق بستني زعفراني به مواد اضافه کنيد و مجددا دستگاه را روشن کنيد.
بادمجان
-بادمجان ها را روي آتش بگيريد؛ پوست بکنيد.
-بادمجان ها را ساطوري کنيد.
-پياز وسير را داخل روغن تفت دهيد.
-بادمجان ها را به آن اضافه کرده و تفت دهيد.
-نمک و ادويه را به آن افزوده و تفت دهيد.
سبزي جات تنوري
-قسمت زير فلفل دلمه اي ها را کمي بريده و داخل آن را خالي کنيد.
-فلفل دلمه اي ها، فلفل سبز، بروکلي، و گوجه فرنگي ها را داخل ديس چيده، مقداري نمک و ادويه روي آن ها بپاشيد و آن را با حرارت 180 درجه سانتي گراد داخل فر قرار دهيد.
پوره سيب زميني
-سيب زميني را آب پز کنيد.
-سيب زميني را پوست کنده و رنده کنيد.
-سيب زميني را داخل ميکسر بريزيد.
-آرام آرام شير را اضافه کنيد و مواد را مخلوط کنيد تا به صورت پوره درآيد.
-درصورت تمايل مقداري شکر يا عسل به آن اضافه کنيد.
آناناس شکم پر
-قسمتي از سرآناناس را ببريد.
-داخل آناناس را خالي کنيد.
-آناناس خرد شده را با يک پياله بستني داخل مخلوط کن بريزيد.
-سپس آن را داخل آناناس بريزيد.
خوراک قارچ
-پياز را خرد کرده، داخل روغن تفت دهيد.
-قارچ را به پياز افزوده، کمي آبليمو روي آن پاشيده و با حرارت بالا تفت دهيد.
-يک عدد گوجه فرنگي خرد شده، مقداري نمک و فلفل و کمي رب گوجه فرنگي به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنيد.
-يک فنجان آب به مواد اضافه کرده واجازه دهيد با حرارت ملايم پخته و آب آن کاملا خشک شود.
منبع: نشريه تغذيه و سلامتي 83