مواد لازم براي 4-6 نفر:
نخود /100 گرم
لوبيا سفيد / 100 گرم
بلغور گندم / 150 گرم
پياز / 1 عدد
اسفناج يا برگ چغندر / 1 کيلوگرم
کشک / 2 پيمانه
پياز داغ، نعنا داغ، لوبيا و نخود براي تزئين / به ميزان لازم
روش تهيه:
نخود و لوبيا را با 1 ليتر آب روي حرارت قرار دهيد تا بپزد. پس از يک ساعت، بلغور گندم را همراه با پياز رنده کرده اضافه نمائيد و صبر کنيد دانه هاي بلغور باز شود. بعد اسفناج خرد کرده را اضافه کنيد و در ظرف را باز بگذاريد. سپس کشک را نيز بيفزائيد و نمک آش را اندازه کنيد و قبل از آن که آش به جوش آيد، شعله را خاموش نمائيد. آن گاه روي آش را با پياز داغ، نعنا داغ و کشک، تزئين نمائيد.
يادآوري 1: «با»، در زبان فارسي به معني «آش» است؛ چنانکه سکبا (سرکه با) به معني آش سرکه، و شوربا به معني آش شور مي باشد.
يادآوري 2: گفتني است «ماستابا» در بروجرد «ماسوا» نيز تلفظ مي شود.
نکته خواندني
اسفناج: بهتر است تا حد امکان اسفناج را به اندازه مورد نياز روزانه و تازه تهيه کنيد و از نگهداري اسفناج پخته به مدت بيش از چند ساعت پرهيز نمائيد و آن را به صورت پخته فريزر نکنيد.
منبع: مجله آموزشي خبري آشپزباشي/ شماره 37