مواد لازم ( براى 5 يا 6 نفر:)
نيم کيلو گوشت سردست، دو عدد پياز متوسط، يک فنجان نخود و لوبيا سفيد، چند عدد فلفل سبز ريز، 250 گرم سيب زمينى استانبولي، يک ليوان آب انار، يک قاشق سوپخورى رب گوجه فرنگي، به ميزان کافى نمک و فلفل و زردچوبه.
طرز تهيه:
گوشت را پس از پاک کردن و شستن، چند تکه کرده و با پياز خرد شده و روغن کمى تفت دهيد. نخود و لوبيا را از قبل خيس کنيد. بعد از خيس خوردن، آنها را با زردچوبه و 2 ليوان آب داغ روى شعله ملايم بپزيد. گوجه فرنگى را کمى تفت دهيد. سپس آب انار، سيب زميني، نمک و فلفل را اضافه کنيد. پس از آماده شدن غذا، آن را سرو نماييد.
نکات تغذيه اي:
در تهيه اين آبگوشت از آب انار استفاده شده است. انار داراى خواص بسيارى است و حتى در احاديث هم بر خوردن آن تاکيد شده است. از جمله خواص آن مى توان موارد زير را نام برد :
-1 انار، خون را تصفيه کرده و تقويت کننده قلب است -2 انار، اشتها آور است و بهتر است قبل از غذا مصرف شود -3 انار، در رفع اوره و کلسترول ، دفع سموم و تعادل مايعات بدن بخصوص خون، نقش مهمى را ايفا مى کند -4 مصرف انار شيرين، ايجاد شادى نموده و رنگ رخسار را باز مى کند -5 مصرف انار شيرين، تقويت کننده کبد مى باشد و در معالجه يرقان( زردي) مفيد است -6 انار ترش و شيرين( ملس) باعث کاهش فشار خون مى شود -7 مصرف انار در معالجه راشى تيسم، کم خونى و ضعف اعصاب موثر است و به بدن نيرو مى بخشد. ازاين رو امام صادق(ع) مى فرمايد : به کودکان خود انار بخورانيد زيرا آنها را زودتر به حد جوانى مى رساند.
تذکرات:
-1 انار براى اشخاصى که دچار يبوست هستند، مضر است -2 انار، ميوه اى سرد است، بنابر اين اشخاصى که سرد مزاج هستند پس از خوردن آن، مقدارى آب جوش با نبات بخورند -3 انار براى کسانى که دچار نفخ معده هستند، ضرر دارد. زياده روى در مصرف انار ترش ايجاد زخم معده مى کند.