مواد لازم براى تهيه سالاد :
نيم کيلو اسفناج تازه، يک عدد متوسط کلم برگ قرمز، يک عدد متوسط پياز، يک دوم فنجان برگه زردآلو، يک فنجان مغز تخمه آفتابگردان، به مقدار کم نمک.
مواد لازم براى سس سالاد :
دو قاشق غذاخورى روغن زيتون، دو قاشق غذاخورى آب نارنج، دو قاشق غذاخورى ريحان تازه ساطورى شده، دو حبه( در صورت تمايل) سير رنده شده، دو قاشق غذاخورى آب انار شيرين.
طرز تهيه :
برگ هاى اسفناج را شسته و درشت خرد کنيد. سپس آنها را در ظرفى بريزيد. کلم قرمز را به صورت خلالى باريک ببريد و يا رنده کنيد ، زيرا بعضى از افراد آن را خوب نمى جوند. سپس پياز را خلالى و برگه هلو را به صورت باريک ببريد و همه را به همراه مغز تخمه آفتابگردان به ظرف محتوى اسفناج اضافه کنيد. خوب هم بزنيد تا همه مواد با يکديگر مخلوط شوند. براى سس اين سالاد در ظرفى جدا ، روغن زيتون و آب نارنج ( به جاى آن مى توانيد از سرکهسيب يا آبغوره نيز استفاده کنيد) را با هم مخلوط کنيد. کمى نمک بيفزاييد و بعد سس را بچشيد. ملس بودن سس را مى توانيد با آب انار تازه کم و يا زياد کنيد. بعد از اينکه مزه دلخواه را به دست آورديد ، سير رنده شده و ريحان ساطورى شده را به آن اضافه کنيد و خوب به هم بزنيد. آنگاه روى سالاد بريزيد و سالاد را دوباره با سس مخلوط کرده و سپس سرو کنيد.
نکات تغذيه اي:
-1 اين سالاد به علت دارا بون آهن براى افراد کم خون يا دچار فقر آهن و کسانى که ضعف بدنى دارند يا حتى دچار ريزش مو هستند بسيار مفيد مى باشد -2 به علت دارا بودن مقدار بالاى اسيد فوليک، براى خانم هاى باردار مناسب است ولى اسيد فوليک در اسفناج خام موجود است و در اثر پختن از بين مى رود -3 اسفناج به علت دارا بودن آنتى اکسيدان ها، با سرطان و تصلب شرائين مقابله مى کند -4اسفناج خام به علت دارا بودن فيبر، روده را فعال و تخليه مى کند -5 بيماران کليوى بايد از خوردن اسفناج خوددارى کنند ، زيرا به علت دارا بودن اسيد اکساليک، با کلسيم ترکيب شده و سنگ کليه به وجود مى آورد.