کي ورزش کنيم، کي ورزش نکنيم؟
خيلي از افراد عادت دارند که ساعت 6 صبح از خواب بيدار شده و به انجام تمرينات خود بپردازند و عقيده دارند که اين زمان بهترين زمان براي ورزش کردن آنهاست چون به آنها براي ادامه روز انرژي ميدهد اما خيليهاي ديگر اصلاً فکرش را هم نميکنند که حتي يک روز قبل از ظهر تمريناتشان را انجام دهند و ترجيح ميدهند که بعد از شام يک دوري بزنند و کمي پياده روي کنند اما آيا ساعت خاصي وجود دارد که تمرين کردن در آن ساعت بيشتر نتيجه دهد؟
واقعيت اين است که هيچ سند و مدرکي وجود ندارد که ثابت کند ورزش کردن در يك ساعت خاص کالري بيشتري ميسوزاند و فايده بيشتري دارد اما ساعت تمرين کردن تاثير بسيار زيادي بر احساس شما از تمرين دارد. مهمتر از همه اينکه، متخصصين ميگويند بهتر است يک ساعت خاص را براي تمرين کردن خود انتخاب کرده و آن را ادامه دهيد تا ورزش کردن برايتان به شکل عادت درآيد.
ساعت بدن
ريتم شبانه روزي بدن شما تعيين ميکند که چه نوع آدمي باشيد. مثل خروس سحرخيز باشيد يا مثل جغد شبها بيدار بمانيد و کار چنداني هم از دستتان براي تغيير آن برنيايد.
ريتم شبانه روزي با چرخش 24 ساعته زمين کنترل ميشود. اين ريتمها بر عملکردهاي بدن مثل فشارخون، دماي بدن، سطح هورمونها و ضربان قلب تاثيرگذار است که همه اينها براي آمادگي شما براي انجام تمرينات مهم هستند.
استفاده از ساعت بدنتان براي تعيين ساعت تمرينات ميتواند ايده خوبي باشد اما مسايل ديگري مثل خانواده و برنامههاي کاري هم هستند که در اين زمينه نقش دارند.
ورزش اول صبح
تحقيقات نشان ميدهد که براي ايجاد يک عادت ورزشي ثابت و پايدار بهتر است افراد اول صبح ورزش کنند. دليل آن اين است که در اين ساعت ميتوانند قبل از اينکه فشارهاي زماني و ساير برنامهها در ورزش کردن آنها اختلال ايجاد کند، تمريناتشان را انجام ميدهند. توصيه مهم براي ورزش در اول صبح اين است که چون دماي بدن در اين ساعت از روز پايين است، بايد زمان بيشتري را به گرم کردن بدن اختصاص دهيد.
وقتي پاي بيخوابي به ميان ميآيد
متاسفانه وقتي شب گذشته بيخوابي کشيده باشيد، بيدار شدن از خواب در اول صبح کار چندان ساده اي نخواهد بود. داشتن عادات خوب و منظم براي خواب، به شما براي مقابله با بيخوابي کمک ميکند. بدن بايد براي خوابيدن آماده شود. ضربان قلب و دماي بدن بايد به حالت استراحت درآيند. اين مساله کمک ميکند تا بدن به خواب عادت کند. ورزش کردن يا غذا خوردن ديرهنگام ميل بدن شما را به خواب کاهش ميدهد چون هر دوي اين اعمال باعث بالا بردن ضربان قلب و دماي بدن ميشوند که براي خوابيدن به هيچ عنوان مناسب نيستند.
وقتي ديرتر بهتر است
براي خيلي از افراد که عادت به زود بيدار شدن ندارند، ورزش کردن اول صبح چندان هم مناسب نيست. بهترين زمان براي ورزش کردن اين افراد عصرها بعد از اتمام کار است. در اين زمان کمتر مجبور ميشوند با بدنشان بجنگند.
براي خيلي از افراد هم ساعت ناهار بهترين زمان براي ورزش است، به ويژه اگر همکارانتان هم با شما همراهي کنند اما توجه داشته باشيد که تمريناتتان را قبل از غذا خوردن انجام دهيد نه بعد از آن. ورزش کردن بلافاصله بعد از خوردن غذا صحيح نيست چون خوني که بايد به عضلات شما حين ورزش برسد، به دستگاه گوارش ميرود. براي ورزش کردن بايد حداقل 90 دقيقه بعد از خوردن غذاي سنگين صبر کرد.
بهترين ساعت ورزش را براي خودتان پيدا کنيد
لازم نيست حتماً تخصص چنداني درمورد ريتم شبانه روزي بدنتان داشته باشيد تا بتوانيد بهترين زمان را براي ورزش کردن خود انتخاب کنيد. ميتوانيد ساعات مختلف روز را امتحان کنيد. چند هفته اول صبح ورزش کنيد، بعد ظهر را امتحان کنيد و بعد عصر را. ببينيد که در کدام يک از اين ساعات لذت بيشتري از ورزش ميبريد و کدام برايتان راحت تر است. نوع ورزش و کارهاي روزانه تان را هم در نظر داشته باشيد. ساعتي را انتخاب کنيد که بتوانيد آن را ادامه دهيد تا ورزش کردن برايتان به شکل عادت درآيد.
خلق عادت ورزش کردن
يک روز به يک جايي ميرسيد که ورزش روزانه برايتان مثل نفس کشيدن عادي ميشود. در آن زمان است که نياز به تغيير و تنوع پيدا ميکنيد. براي حفظ فعاليت فيزيکي، برخي از افراد هر از چند گاهي نوع تمرينات خود و ساعت انجام آن را تغيير ميدهند. تغيير و تنوع باعث ميشود لذت بيشتري از ورزش ببريد و علاقه و انگيزه بيشتري براي ادامه آن پيدا کنيد.
اما اگر هنوز به ورزش عادت نکرده ايد و از آن غفلت ميکنيد، تنظيم يک ساعت خاص براي انجام تمرينات به شما کمک ميکند که ورزش را نيز جزو عادات زندگي خود درآوريد.
منبع:www.salamat.com /ج