براي 6 تا 8 نفر
? مواد لازم:
? گوشت چرخ کرده نيم کيلو
? برنج نيمپز 5/1 پيمانه
?تخممرغ 1 عدد
? پياز سرخ شده 3 قاشق غذاخوري
? جعفري ريز شده 1 پيمانه
? زعفران 2/1 قاشق چايخوري
? گوجهسبز نيم کيلو
? رب گوجهفرنگي 2 قاشق غذاخوري
? آب 3 ليوان
? نمک و فلفل و پودرکاري به مقدار لازم
? طرز تهيه:
ابتدا به گوشت چرخ کرده نمک، فلفل، زعفران و تخممرغ بزنيد و آن را حسابي مالش دهيد سپس برنج نيمپز را با يک قاشق از پياز داغ و جعفري ريز شده مخلوط کرده و به مواد بالا اضافه کنيد و حسابي ورز دهيد تايک ماده يکدست و قابل شکلگيري بهدست آيد. در قابلمهاي ديگر بهطور جداگانه روغن ريخته و رب گوجهفرنگي را تفت دهيد سپس دو قاشق پيازداغ باقيمانده، نمک، فلفل و پودرکاري اضافه کرده و هم بزنيد و آب را اضافه نمائيد. بگذاريد مواد بهجوش بيايد سپس زير حرارت را کم کنيد. از مخلوط گوشت و برنج بالا به اندازه يک نارنگي کوچک برداريد و در کف دست گرد و سپس پهن کنيد يک گوجهسبز در وسط آن قرار دهيد و مجدداً کوفته را ببنديد و گرد کنيد. اينکار را تا تمام شدن کل مايه ادامه دهيد. (دقت کنيد که کوفتهها ترک نداشته باشد).
کوفتهها را درون قابلمهاي که روي شعله گاز قرار دارد، يکي يکي بچينيد و بقيه گوجهسبزها را در قسمتهاي خالي قابلمه بريزيد. يک ساعتي زمان لازم است تا کوفتهها پخته شود. (توجه داشته باشيد که پس از پخت، غذاي شما بايد يک ليوان آب داشته باشد.) کوفتههاي گوجهسبز را تک تک در ديس لبهداري بکشيد و بقيه مواد درون قابلمه را روي آن بريزيد و با چند پر جعفري آن را تزئين کنيد و نوش جان نمائيد.
منبع: www.vista.ir /ج