مواد لازم براي 4-6 نفر:
سوياي درشت/ 50 گرم
روغن مايع/ 1 قاشق سوپخوري
آبغوره/ يك هشتم قاشق چايخوري
رب گوجهفرنگي/ 3 قاشق سوپخوري
زردچوبه/ 1 قاشق چايخوري
زعفران سائيده/ يك دوم قاشق چايخوري
پنير محلي/ 100 گرم
بادمجان خرد كرده و سرخ كرده/ يك كيلوگرم
نمك/ 1 قاشق چايخوري
روش تهيه:
ابتدا سويا را در قابلمهي كوچكي بريزيد. بعد آب را بيفزائيد و روي اجاق قرار دهيد. سپس آن را به مدت 10 دقيقه بجوشانيد. حالا سويا را در صافي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود و سپس در مقداري روغن سرخ كنيد. آن گاه قابلمهي ديگري روي اجاق بگذاريد و روغن را در آن بريزيد. همين كه روغن داغ شد، آبغوره را بيفزائيد و تفت دهيد. بعد رب گوجهفرنگي را اضافه كنيد و تفت دهيد. اكنون كمي آب، زردچوبه و زعفران را بيفزائيد و حرارت را زياد كنيد تا سس غليظ شود. حالا پنير، سويا، بادمجان و نمك را اضافه كنيد و به مدت 20 دقيقه خورش را بپزيد تا جا بيفتد.
نكتهي خواندني
برخي مطالعات نشان دادهاند كه مصرف سويا از شكستگي استخوان جلوگيري ميكند و احتمالا سبب افزايش تراكم استخوان نيز ميشود. بنابراين براي پيشگري از شكستگيهاي استخوان، در كنار دريافت محصولات لبني، از سويا نيز استفاده كنيد!
منبع:مجلهي آشپزباشي، شماره 36