سس اسپانيولي
مواد لازم:
کره : 50 گرم
آرد سفيد : 1 قاشق سوپخوري
آب گوشت : 1000 گرم
کرفس خرد شده : 2 قاشق سوپخوري
هويج : 2 قاشق سوپخوري
پياز : 2 قاشق سوپخوري
طرز تهيه:
آرد را در کره سرخ کرده، همين که قهوهاي رنگ شد، آب گوشت يا آب مخلوط با آب کباب در آن ريخته دو قاشق هويج و پياز و کرفس خرد کرده در آن بريزيد و مدت نيم ساعت بپزيد. سپس صافش کرده روي خوراک گوساله و يا طيور بريزيد و سر سفره ببريد.
سس پاريسي
مواد لازم:
زرده تخم مرغ : 2 عدد
خامه : 0.25 فنجان
گوجه فرنگي : 2 قاشق سوپخوري
کره : 3 قاشق سوپخوري
جوهر ليمو : 0.5 فنجان
خردل : 0.25 قاشق مربا خوري
طرز تهيه:
زرده تخم مرغ، خامه و پوره گوجه فرنگي را مخلوط نموده روي آتش بگذاريد و هم بزنيد تا کمي سفت شود، سپس کره را بهتدريج (هر بار به اندازه يک قاشق سوپخوري) داخل آن ريخته مرتب هم بزنيد. همين که تمام کره را ريختيد، نمک و عصاره ليمو و گرد خردل را نيز بريزيد.
سس يوناني
مواد لازم:
روغن زيتون : 2 فنجان
سير : 2 عدد
سرکه : 0.25 فنجان
سيب زميني : 2 عدد
بادام : 0.25 فنجان
طرز تهيه:
سير را در هاون بکوبيد و سپس پوره سيب زميني را به آن اضافه کنيد و آنگاه بادام کوبيده را در آن ريخته و خوب بکوبيد و بهتدريج روغن زيتون و سرکه، در آن بريزيد و اين مخلوط را همچنان مرتب بکوبيد. سپس نمک و فلفل ريخته و کمي ديگر سس را بکوبيد و سر سفره ببريد.
منبع:www.vista.ir /ج