مواد لازم براي4نفر:
سير/2بوته متوسط
روغن/به مقدار لازم
ماش/نيم کيلوگرم
اسفناج/2کيلوگرم
آرد گندم/2قاشق غذاخوري
ادويه،نمک، فلفل و زردچوبه/به مقدار لازم
رب انارترش / يک قاشق غذاخوري
لبوي متوسط / يک عدد، پخته شده
کدوحلوايي/100گرم
طرز تهيه :
سيرها را در روغن تفت داده ، سيرداغ تهيه کنيد. ماش را همراه با آب بپزيد و کنار بگذاريد. در ظرفي جداگانه آب را جوش آورده و اسفناج خرد شده را به آن اضافه کنيد. آرد را با مقداري آب سرد حل کرده و از صافي رد کنيد و درون قابلمه اسفناج بريزيد. بعد ازکمي جوشيدن، ماش پخته شده را اضافه کرده و همراه با ادويه، نمک، فلفل و زردچوبه بگذاريد تا لعاب بيندازد. حدود ده دقيقه آخر پخت رب انار، لبو، کدو حلوايي و سيرداغ را اضافه کرده و بعد از کمي جوشيدن حرارت را خاموش کرده و همراه با برنج ميل کنيد.
نکته :
1ـ اين غذا متعلق به استان هاي گلستان و مازندران مي باشد.
2ـ اين غذا بايد نه زياد شل و نه زياد سفت باشد. لبو و کدوحلوايي را حتماً آخر پخت اضافه کنيد.
3ـ اول بايد رب انار اضافه شود بعد سير داغ را بيفزاييد.
4ـ کدو حلوايي منبع غني پتاسيم بوده و براي افرادي که دچار بيماري فشارخون هستند مفيد است. همچنين کدو حلوايي منبع غني بتاکاروتن است و رنگ نارنجي آن به دليل وجود همين ترکيب است. کدوحلوايي به دليل داشتن فيبرغذايي براي بسياري از بيماري ها به خصوص يبوست و ديابت مفيد مي باشد.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي، شماره ي 73