مواد لازم
گوشت راسته يا ماهيچه با استخوان : 300گرم
کره يا روغن محلي : 200گر م
نخود : 1 پيمانه
برنج پاک کرده و شسته : 500گرم
برگ چغندر يا اسفناج پاک کرده و خرد شده : 500گرم
پياز : 50گرم
آبغوره : 1پيمانه
نمک : 1 قاشق سوپخوري
فلفل سياه : 1/2 قاشق چايخوري
زدرچوبه :1 قاشق چايخوري ( يا زغفران 1/4 قاشق چايخوري )
پياز سرخ کرده : 3 قاشق سوپخوري
طرز تهيه:
نخود را از شب قبل بشوييد و خيس کنيد و گوشت را پاک کنيد . بشوييد و خرد کنيد . پياز را خلال کنيد و کنار بگذاريد . کره را در قابلمه اي بريزيد . پياز را با کره خوب تفت دهيد تا طلايي شود. سپس گوشت را بيفزاييد و تفت دهيد 4پيمانه آب گرم داخل گوشت بريزيد و اچازه دهيد يک ساعت بپزد . بعد نخود خيس کرده را اضافه کنيد و بگذاريد نخود با گوشت 30 دقيقه ديگر بپزد.
بعد برنج را نيز اضافه کنيد و حدود20دقيقه برنج کمي باز شود و دراين زمان اسفناج را بيفزاييد و آش را هم بزنيد و صبر کنيد تا برنج لعاب بيندازد و آش جا بيفتد . در اين مرحله ، آبغوره را همراه نمک ، فلفل و زرد چوبه اضافه کنيد و آش را در ظرف بکشيد . روي آش را با کمي پياز داغ تزيين و سرو کنيد .
نکته :
- هالا و در زبان کردي به معني کردي به معني حرارت و نوعي آش معروف و سنتي منطقه سنندج است که بسيار مقوي ومغذي است .
منابع: کتاب هنر آپزي کردي
مجله هنر آشپزي ش 48