طبق گفته کارشناسان بيماري هاي کودکان، والديني که ساعات بسياري از روز، کودکان خود را در کالسکه کودک ، صندلي هاي اسباب بازي و ماشين هاي کودکانه مي گذارند و مانع تحرک و جنبش و جوش آنان مي شوند، رشد جسماني و رواني کودک خود را به تعويق مي اندازند.
" پروفسور جين کلارک" رئيس واحد تشريح حرکات بدني دانشگاه مريلند مي گويد:" فعاليت هاي جسماني و بدني حتي براي اطفال هم لازم است و اين موضوعي است که اغلب والدين به ويژه مادران اهميت و ضرورت آن را ناديده مي گيرند." بنا به گفته کلارک، هر چه زمينه جنب و جوش و تحرک بدني اطفال کودکان نوپا و خردسالان زودتر تامين شود، ميزان سلامت و تندرستي آنان در سنين بالاتر افزايش خواهد يافت.
? رشد بدن و مغز
فعاليت هاي منظم بدني باعث افزايش سلامت در فرد مي شود. از طرفي تداوم اين فعاليت ها، ارتباطات مغزي و ماهيچه اي را حتي در سنين کودکي و خردسالي افزايش مي دهد اين ارتباطات موجب مي شود که فعاليت هاي جسماني و بدني در آينده، آسانتر ودلچسب تر انجام شود. از اين رو کودکاني که به ميزان کافي و مناسب به تحرکات بدني نمي پردازند شانس خود را از ايجاد ارتباطات مغزي- ماهيچه اي از دست مي دهند.
هنگامي که کودک رشد مي کند و به دوره نوجواني نزديک مي شود مهارت و توانايي جسماني ناشي از فعاليت هاي بدني او به صورت يک عادت طولاني جلوه گر خواهد شد.
" دکتر لوري روسلو" متخصص امراض کودکان در نيويورک مي گويد:" پرداختن اطفال به فعاليت هاي بدني و جسماني، موجب جلوگيري از بروز چاقي درآنان مي شود ، البته نه در زمان کودکي، بلکه در دوران نوجواني و جواني.
"دکتر روسلو" معتقد است صرف نظر از تاثيرات ژنتيکي ، عوامل و شرايط محيط زندگي ، افرادي که دردوره کودکي پر جنب و جوش بوده و تحرک بدني زيادي داشته اند، در بزرگسالي احتمالاً کمتر به چاقي و اضافه وزن گرفتار مي شوند و در مقايسه با افراد ديگر فعالتر و پوياتر هستند.
? توصيه هايي براي والدين
کودکان را در محيطي قرار دهيد که به فعاليت هاي بدني و جنب و جوش ترغيب شوند. فعاليت و تحرک خردسالان خود را با قرار دادن آنان بر روي صندلي هاي اسباب بازي و کالسکه کودک محدود نکنيد.
والدين کودک بايد از اهميت فعاليت هاي جسماني و تاثير آن بر رشد جسماني و رواني فرزندان خود آگاه شوند و باعث افزايش مهارت هاي حرکتي آنان گردند.
کودکان نوپا، مهارت هاي حرکتي پايه مثل دويدن، پريدن، پرتاب کردن و ... را کاملاً تحت تاثير محيط زندگي خود مي آموزند. اگر کودک در محيطي بدون پله زندگي کند مهارت بالا رفتن از پله ها در او به تاخير خواهد افتاد . اگر شرايط جنب و جوش مثل زدن توپ به زمين و دريافت آن براي کودک بوجود نيايد، در هماهنگي چشم و دست او وقفه به وجود خواهد آمد . هر روز به مدت 30 دقيقه ، کودکان نوپاي خود را وادار کنيد تا به فعاليت هاي جسماني سازمان يافته بپردازند. کودکان زير 7 سال، حداقل به 60 دقيقه فعاليت بدني در روز نياز دارند.
هم کودکان نوپا و هم کودکان زير6 سال نبايد بيش از60 دقيقه در روز در کالسکه کودک يا صندلي هاي اسباب بازي قرار گيرند مگر اين که در آن خوابيده باشند.
منبع:www.vista.ir